cbetko Публикувано 29 Февруари, 2012 Share Публикувано 29 Февруари, 2012 Колеги да Ви се похваля и аз. Най-накрая и газовата уредба е на мястото си. Даде ми разход на градско 17л/100, но като се има в предвид, че колата е на 1400 км. и не е разработена. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VAYK Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 снимай я ако обичаш! какъв цвят ти е пикапа? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
anton76 Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Честито !!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Колега как ти даде 17литра. На база колко литра в бутилката ги сметна. В друга тема коментирахме, че бутилката ако е 70 литра не се сипват в нея 70литра, а около 70% от обемът и. На нова бутилка няма как да сипеш газ до горе. Така че били споделил тази подробност Иначе честито и безаварийно! Дълги километри да те изкара без проблеми! :) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
бат'Бойко Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Честито Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ginoo Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Честито !!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Migel Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Колега как ти даде 17литра. На база колко литра в бутилката ги сметна. В друга тема коментирахме, че бутилката ако е 70 литра не се сипват в нея 70литра, а около 70% от обемът и. На нова бутилка няма как да сипеш газ до горе. Така че били споделил тази подробност !!! Ами сигурно го е сметнал на база колко литра газ са му сипали, а не колко и е по - принцип обема! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Ами сигурно Ама има газ-станции, дето сипват догоре, че и отгоре Затова питам, защото 17литра на 100км са много, дори и за неразработена кола, на която и дават разход на бензин 10 -12на 100 бензин, а като се разработят падат и под 10. Та с 56литра, което е 80% от 70л, той е минал 320км. Нещо ми се вижда много странно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 В София в момента градското е ужас (студено е, колите загряват бавно, има брутални задръствания), а това все пак е пикап. Аз успях да направя разход към 9.5 дизел наскоро, при положение, че лятото правя чисто градско по 6.5-7. Мои познати с модерни двулитрови бензинови двигатели на леки автомобили правят по 13-14 бензин разход при положение, че в нормално време правят под 10 градско. Така че 17/100 газ не ми се струва изобщо много. Ако искаш записвай зарежданията в CarSpending, за десетина зареждания ще се види много точно как ти се е уравновесил разхода, статистически корегирайки грешката допусната от различното количество газ наливано в различните газ-станции, когато кажеш "до горе". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
reekardo Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Здравствуйте, коллеги! У меня тоже установлено газовое оборудование. Баллон вместо запасного колеса на 95 литров. Полезный объем баллона 89-90 литров. На данном количестве газа расход по городу при -5С на улице составляет в среднем 20л/100км, по трассе 16л/100км. Пробег автомобиля 12800км, двигатель 2,2л 106л.с. Газ газу рознь. На разных заправках он разного качества и везде его точно не доливают, поэтому точно отследить расход очень сложно. Но в любом случае это дешевле, чем езда на бензине. Я на газу езжу с середины января, всего полтора месяца, но экономию уже ощутил 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cbetko Отговорено 14 Март, 2012 Автор Share Отговорено 14 Март, 2012 Здравейте колеги, благодаря за пожеланията! Съжалявям за забявянето на отговора, нопросто нямам време за INet. Пикапа е бял с всички екстри за модела + теглич и меко покривало за товарното отделение. Стига съм се фукал.... Да ви кажа за разхода. Естествено става въпрос за груби сметки, а и вече разхода е по-малъл около 14-14.5 л/100 -говоря за градско (София). Та как го засякох този разход: Напълних бутилката до горе, минах 100 км. и се наредих пак на същата бензиностанция и на същата колонка. Това в рамките на един ден. Снимки ще кача следващият път. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
elsti Отговорено 16 Март, 2012 Share Отговорено 16 Март, 2012 здрасти и от мен поздрави колега аз имам разход смесен с една бутилка около 400км. аз изкам да те питам за теглича от къде е и цена Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 16 Март, 2012 Share Отговорено 16 Март, 2012 (Редактирано) До колкото знам в София може да ти монтират теглич в Митвас и Грейт Ауто. Цената е за H5 800 лв, за пикапа едва ли да има разлика. Редактирано 16 Март, 2012 от leomm Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pacopip Отговорено 16 Март, 2012 Share Отговорено 16 Март, 2012 17л. газ /100км. градско е много добър резултат за камиончето! Направо е за без пари разхода лв./100км. Браво и честито!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 16 Март, 2012 Share Отговорено 16 Март, 2012 17 ми се струва изключително много Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 17 Март, 2012 Share Отговорено 17 Март, 2012 Еми другите колеги споделят, че и при тях е бил толкова, но е паднал на 14. А трябва още малко да падне Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TPana Отговорено 21 Март, 2012 Share Отговорено 21 Март, 2012 (Редактирано) Здравейте и от мен. Аз не съм от пишещите, но следя много от близо развитието на НАШИТЕ/китайски автомобили. Moлбата ми е, ако някой има газово монтирано в БГ на STEED 5, да покаже снимки. Благодаря Ви за вниманието предварително. Редактирано 21 Март, 2012 от Говедо Правопис Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cbetko Отговорено 22 Март, 2012 Автор Share Отговорено 22 Март, 2012 здрасти и от мен поздрави колега аз имам разход смесен с една бутилка около 400км. аз изкам да те питам за теглича от къде е и цена Здрасти, пикапа го купих от дилъра в Благоевград там монтираха всичко (газова, парктроник и теглич). Цената на теглича е 554лв. с монтажа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TPana Отговорено 22 Март, 2012 Share Отговорено 22 Март, 2012 (Редактирано) Честито на колегата "cbetko". Само радост и удоволствие да имаш. Ако е възможно като имаш време за някоя снимка на ГУ да видим монтажа. Много ще е от полза. Редактирано 22 Март, 2012 от Говедо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
reekardo Отговорено 26 Април, 2012 Share Отговорено 26 Април, 2012 Друзья! Вопрос к тем, у кого установлено газовое оборудование 4 поколения ( с Электронным Блоком Управления ). Кто-нибудь из вас устанавливал вариатор в систему зажигания? Это устройство изменяет угол опережения зажигания для полного и лучшего сгорания газовой смеси. Я пробовал ставить 2 вида вариаторов местных производителей, но оба они не работают на моем автомобиле. Есть ли у вас опыт установки? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 7 Юни, 2012 Share Отговорено 7 Юни, 2012 17 ми се струва изключително много ....И на мен. При условие, че Хувъра ми дава макс. 14 - 14,5 градско, а смесен е 10-10,5. Може би зависи от начина на каране. А свободния обем който би трябвало да се оставя в бутилката по спецификация е 20% - пише го на самия бойлер даже. Но как и на колко го настройват - не знам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
reekardo Отговорено 5 Юли, 2012 Share Отговорено 5 Юли, 2012 Друзья! Вопрос к тем, кто ездит на газовом оборудовании. Устанавливали ли Вы вариатор (устройство, меняющее угол опережения зажигания для работы на газу )? Если у кого-то он стоит подскажите его модель, марку и производителя! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kra_kamenov Отговорено 11 Февруари, 2013 Share Отговорено 11 Февруари, 2013 Здравейте колеги и аз вече съм горд собственик на пикап. Сложих му ГИ, но не заводския и при първите ми зареждания ми даде разход11.5-12 на сто, от които повече са извънградстко, но мисля че е екстра това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 11 Февруари, 2013 Share Отговорено 11 Февруари, 2013 Честито! Ще се радвам ако дадеш малко повече информация - пикапа гаранционен ли беше към момента на покупка? Ако да - позволиха ли ти да запазиш гаранцията с другата газова? И в двата случая - каква газова реши да сложиш, в кой сервиз я сложи, колко пари горе долу излезе? Всяка обратна връзка ще е полезна за други хора, които са на път да вземат такава кола, която е с изтекла гаранция и без газова (което е малко вероятно) или внос без газова. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 11 Февруари, 2013 Share Отговорено 11 Февруари, 2013 Честито ! Да и се радваш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts