rexty Отговорено 13 Януари, 2012 Share Отговорено 13 Януари, 2012 Явно няма да се хващаме на бас Ето малко да се образоваш, не очаквам да се извиниш за ината : http://toyota-club.n...0_faq_4wd-2.htm Посочените схеми за 4х4 на Hilux са: 1. Схема PartTime -ADD- до 95-а година - лека модификация на най-простата система - без междуосoв диференциал. Това е системата и на Hover и на Steed 2. Схема MultiMode - това е новата, за която вече писах по-горе. "Твоят" е с тази система , която е различна от горната в едно основно нещо (пиша го за стотен път) - има централен диференциал и колата може да се кара колкото иска на 4x4 Хей Muf, сори ама не бях до компютър. Разбирам че искаш да почерпиш бира тъй като не си прав. Твоят линк не съдържа информация за Хайлукс пикап, а за Хайлукс Surf, което не е пускано за нашият пазар. Ако наистина имаш Тойота Хайлукс може да направиш следната проба: Излез на сух асфалт, включи малкото лостче на 4Н и почни да се движиш в кръг с навит докрай волан. Ако колата почне да "затяга" и да привлачва гуми, значи си е чист Part time . При Хайлукса е така и дано да съм ти бил полезен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 13 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 13 Януари, 2012 да не счупите машините, ей Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muf Отговорено 13 Януари, 2012 Share Отговорено 13 Януари, 2012 (Редактирано) Rexty, прав си брат, ще извиняваш. Не намерих нищо подробно за пикапа и съм решил че Hilux Sirf е същото. Да, ама не - part-time си е. Ще черпя, само кажи къде и кога Моята едната не е Hilux, a Rav4. И тя си е fulltime. Другата е Королата от снимката - само на предно Доколкото разбрах (не че е обяснено някъде добре) Hilux-а изключва автоматично предния мост. Така че с голяма скорост предполагам вече се движиш само на задно. Просто не го правиш ръчно. Може би затова не е дадена максимална скорост при 4Н Щом конкуренцията на Steed е part-time, още повече си струва човек да се запита защо да дава двойно повече пари Редактирано 13 Януари, 2012 от muf Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zlos7ar Отговорено 13 Януари, 2012 Share Отговорено 13 Януари, 2012 (Редактирано) Щом конкуренцията на Steed е part-time, още повече си струва човек да се запита защо да дава двойно повече пари Не всички са part-time Редактирано 13 Януари, 2012 от zlos7ar Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Earendil Отговорено 13 Януари, 2012 Share Отговорено 13 Януари, 2012 Аз имам митсубиши Л200 от 2006 година, с централен диф и фулл тайм. За това съм 1111110000% сигурен. Няма проблем да се кара на сухо с колкото искаш на 4н. Карал съм го с над 140 така.. подобрява се поведението/стабилността на колата.. усеща се незабавно. При парт тайм не е хубаво да го включвате ако се редуват примерно сухи със снежни участъци. При почвен път няма проблем.. колелата си прибуксуват и не се получават такива напрежения. За средностатистическия човек е най-добре он-деманд (при поискване) с виско муфа. Може да се кара така по всяко време на сухо и мокро, като подобрява значително стабилността и управлението.., но обикновено няма истински заключвания и ако останат колелата някъде по диагонал на хлъзгаво сте до там .. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rexty Отговорено 13 Януари, 2012 Share Отговорено 13 Януари, 2012 L200 e едно от малките изключения при пикапите които не са парт тайм. Предполагам че е Супер Селект раздатка. Иначе виско муфа и многодискови съединители като концепция са ОК, но не и за камиончета които се предполага да понасят по-големи натоварвания и като товар и като пътни/безпътни условия. Относно защо цената е почти х2 за японските и западните пикапи.... за мен 50% е имидж на марката, а другото все пак е качество и надежност. В друга тема бях споделил мнение за Steed след проведения тест драйв. Съжалявам, но според мене засега отстъпва на конкуренцията и не ми се иска да рискувам с нещо което ще стои само по сервизите или ще остави колегите ми насред гората. Дано бъдещето ме обори, защото и аз не искам да плащам за марка неоправдано висока цена, още повече че част от парите биха останали в БГ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muf Отговорено 14 Януари, 2012 Share Отговорено 14 Януари, 2012 За средностатистическия човек е най-добре он-деманд (при поискване) с виско муфа. Може да се кара така по всяко време на сухо и мокро, като подобрява значително стабилността и управлението.., но обикновено няма истински заключвания и ако останат колелата някъде по диагонал на хлъзгаво сте до там .. И аз се колебаех между CRV и Рав4 (първите модели) . CRV-то е с виско муфа, а Тойотата е с постоянно 4х4, с принудително блокиране на диференциала За проходимост Тойотата е доста по-добра и даже днес се убедих в това. Дори и за малки излети в снега, в гората това има значение. Постоянното е по-добро Не мога да намеря какво точно ще е задвижването на H6, ако някой знае да каже. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 14 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 14 Януари, 2012 H6 се очаква да е с постоянно 4х4 (тук във форума го прочетох). Не знам подробности дали ще има бавни, дали ще блокажи и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 14 Януари, 2012 Share Отговорено 14 Януари, 2012 (Редактирано) Ето един тест драйв на Ховер Н6 На китайски е, но е хубав На мене лично от това, което видях, Н6 много ми хареса И поглед отдолу (пак на китайски) http://www.bing.com/videos/search?q=hover+H6&mid=5D8CF24A33B296EDC4325D8CF24A33B296EDC432&FORM=LKVR14 Редактирано 14 Януари, 2012 от SP1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Xhizors Отговорено 14 Януари, 2012 Share Отговорено 14 Януари, 2012 Да не се отклонявам от темата, но тоя Н6 нещо не ми грабва окото, като изключим факта че идва с навигация, а е и по-нисък от китайката. Откровено се изкефих на скоростния лост, не съм виждал другаде нещо подобно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 14 Януари, 2012 Share Отговорено 14 Януари, 2012 Да, много готино са направили интериора. Таблото, скоростния лост, конзолата с навигацията, това че отзад пода е плосък (кардана явно минава под шасито - и така мястото за краката е общо отзад и 3ма човека се возят по-удобно). И екстериора е много добър, чакаме типово одобрение тази година и да се появи в представителствата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikid Отговорено 14 Януари, 2012 Share Отговорено 14 Януари, 2012 (Редактирано) Много добър и балансиран дизайн, без азиатски залитания , каквито се наблюдават при корейците в последно време ,дизайн който няма да изглежда нелепо след няколко години . Интериора също е отличен . Аз не можах да видя задното задвижване отдолу , като че ли показваха само окачването , а задвижването не беше монтирано , поне така ми се видя от клипа. Явно е снимано в завода , защото се чуваше производствен шум. ПС Възможно да е модела само с предно предаване . Редактирано 14 Януари, 2012 от nikid Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
muf Отговорено 14 Януари, 2012 Share Отговорено 14 Януари, 2012 Доста добре изглежда. На мен всичко ми хареса. И китайката даже! Не е революция спрямо H5 в дизайна, но също изглежда видимо много добре. Няма обаче още данни за вида 4х4... тя мадамата сигурно каза, ама нещо не можЕх да я разбера Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 14 Януари, 2012 Share Отговорено 14 Януари, 2012 Ето малко инфо от руски сайт относно окомплектовката: "Помимо передовой конструкции Hover H6 получил и недоступные ранее опции: 6 подушек безопасности, систему помощи при экстренном торможении BAS, систему автоматического контроля давления в шинах TMPS, GPS-навигацию с голосовым управлением, бортовой маршрутный компьютер и круиз-контроль. Остались в арсенале внедорожников Great Wall и так полюбившиеся российским покупателям дополнительные опции: «парктроник» с видеокамерой, кожаная обивка сидений, «климат-контроль», DVD/CD/MP3-плеер, люк с электроприводом, «датчик дождя», «датчик света» и многое другое. Great Wall Hover H6 будет оснащаться следующими силовыми агрегатами: бензиновыми двигателями Mitsubishi объемом 2,0/2,4 л., новейшим двухлитровым турбодизелем 4D20 собственной разработки, механическими 5-ти и 6-ти ступенчатыми и 4-х и 6-ти ступенчатыми автоматическими КПП. В ближайших планах – бензиновый турбомотор небольшого объема." Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts