Jump to content

rexty

Members
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Карам:
    VW Passat B7+Amarok

rexty's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Amarok 2.0 TDI 163 к.с. Heavy Duty Trendline - 50000 BGN с ДДС. Цената все пак е с калкулирана отстъпка за корпоративен клиент. Това срещу 33490 BGN за Steed 2.0 TCI 150к.с. ниво STAR. Като екстри и ниво на обурудване обаче няма как да се направи сравнение.
  2. Колеги, няма нужда да спорите, тъй като всичко е въпрос на компромиси и възможности. Аз съм карал и двата пикапа, като определено мнението ми е че технологично Амарок е поне 5 години напред спрямо Стийд. Ако пикапа се взима изключително за работна кола, то Стийда ще си изплати по-бързо вложението. Амарока определено не е 2 пъти по-скъп, но минава в категорията на по-луксозните пикапи и това би било по-предпочитана машина за спорт и свободно време. Доста е комфортен и се управлява с лекотата на лек автомобил.
  3. Колеги, някой има ли идея къде се намира горивният филтър на Стийда и дали има някакво подгряване при ниски температури. За сравнение при по-голямото братче Исузу D-Max имахме сериозни проблеми защото филтъра е под шофьорското място извън купето. След каране при -20 с обикновен дизел от една от големите вериги се оказа че филтъра е запушен и трябваше да се сменя. Обдухването от студеният въздух допълнително помага за такова явление та ми е интересно и при Стийда ли е така или китайците са се сетили да го защитят.
  4. Колеги, има ли някой закупил Ховър със газова уредба? Ако има такива какво пише в талона като вид гориво: бензин/газ или само бензин. Питам защото би трябвало от тази 2012 газовите уредби да имат типово одобрение от производител и да се вписват в талоните на новите коли ако са фабрични. Интересувам се също къде е монтирана бутилката и какъв разход ви дава.
  5. rexty

    каране на 4Н

    L200 e едно от малките изключения при пикапите които не са парт тайм. Предполагам че е Супер Селект раздатка. Иначе виско муфа и многодискови съединители като концепция са ОК, но не и за камиончета които се предполага да понасят по-големи натоварвания и като товар и като пътни/безпътни условия. Относно защо цената е почти х2 за японските и западните пикапи.... за мен 50% е имидж на марката, а другото все пак е качество и надежност. В друга тема бях споделил мнение за Steed след проведения тест драйв. Съжалявам, но според мене засега отстъпва на конкуренцията и не ми се иска да рискувам с нещо което ще стои само по сервизите или ще остави колегите ми насред гората. Дано бъдещето ме обори, защото и аз не искам да плащам за марка неоправдано висока цена, още повече че част от парите биха останали в БГ.
  6. rexty

    каране на 4Н

    Хей Muf, сори ама не бях до компютър. Разбирам че искаш да почерпиш бира тъй като не си прав. Твоят линк не съдържа информация за Хайлукс пикап, а за Хайлукс Surf, което не е пускано за нашият пазар. Ако наистина имаш Тойота Хайлукс може да направиш следната проба: Излез на сух асфалт, включи малкото лостче на 4Н и почни да се движиш в кръг с навит докрай волан. Ако колата почне да "затяга" и да привлачва гуми, значи си е чист Part time . При Хайлукса е така и дано да съм ти бил полезен
  7. rexty

    каране на 4Н

    Колега, явно пазаруваме на различни места. В момента карам Хайлукс 2008 купен от вносителя на Тойота, който е парт тайм - за справка провери тук какво казват спецификациите(това е последният модел) http://www.toyota.com.au/hilux/specifications/workmate-4x4-double-cab-pickup-turbo-diesel-auto?wt.ac=VH_Hilux_RangeSpecs_WorkMate4x4DoubleCab_Specs Между другото хубаво споменаваш че имаш 2 Тойоти, но какви - от Тойота до Тойота има огромна разлика. Ако все още не си убеден, може да се допиташ до офроуд форума.
  8. rexty

    каране на 4Н

    Колега, не се заяждам, но явно не си запознат с продукцията на Тойота. Това което си посочил като линк не се отнася за пикапа Хайлукс! Прочети тук: http://toyota4x4.front.ru/hl_spec.htm . Ако искаш можем и на бас да се хванем, но не смятам за нужно повече да те убеждавам. А относно скоростта - по заснежените ни магистрали от последната седмица на какъв режим и с каква скорост предлагаш да се кара. Все пак 70км/ч е смешно ако няма интензивно движение, защото рискувате някой Москвич да ви задмине
  9. rexty

    каране на 4Н

    Само да допълня че при 4Н нито ABS, нито ESP изключват. Единствено при 4L някои от системите се дезактивират.
  10. rexty

    каране на 4Н

    Колеги, първо не е вярно че алтернативите на GW при пикапите не са парт тайм. Тука мога да се подпиша с 2 ръце тъй като повечето са минали през ръцете ми. Тойота Хайлукс, Митсубиши Паджеро спорт, Исузу Д-Макс, Мазда БТ-50, VW Amarok Heavy Duty и много други са чисти парт тайм машини без никакви междинни диференциали. При никоя от тях няма ограничения в скоростта на 4Н и на никоя не се е проявил проблем след каране при скорост над 100км/ч(естествено не на сух асфалт). Това че съм карал и карам такива автомобили не означава че не съм отворен за равностойни предложения при по-изгодни финансови условия. За съжаление все още не мога да се убедя че единствено цената е фактор, който може да ме убеди. Все пак се търси някаква надежност и то в по-дългосрочен план.
  11. rexty

    каране на 4Н

    Поне за мен без да подценяваме безопасността при лоши пътни условия, не е нормално да има такава разлика в максималните скорости на 2Н и 4Н. Без значение каква е марката на автомобила с парт тайм система, няма никакво значение кой колко е модерен, технологичен и скъп. Нека ако някой от пишештите тук е дилър или представител на вносителя да изясни въпроса. Ако това което колегите пишат за 70 км/ч е вярно, веднага би ме отказало от марката.
  12. rexty

    каране на 4Н

    Отворил съм в момента ръководство на потребителя на Тойота Хайлукс която също е парт-тайм като GW: Няма разлика дали е на Н2 или Н4-максималната скорост е на 151 КМ/ч. Когато е на L4 - максималната скорост е 60 км/ч
  13. rexty

    каране на 4Н

    Да не е имал впредвид на бавни да се кара с такава скорост.... иначе няма логика. На 4х4Н трябва да може да поддържа поне до 120км/ч
  14. Амарока определено отстъпва на "класиките" Тойота и Исузу в Офроуд частта при стандартна окомплектовка. Първо е по голям като рамери,тегло и не на последно място мотора няма достатъчно мощност при ниските обороти което е необходимост при по-тежък офроуд. Но иначе откъм возия и екстри е първенец според мен(Изключвам Навара защото там нямам впечатления). При всеки един 4х4 автомобил 50 % от проходимостта идва от подходящите гуми, 30% от просвета(най-ниската част на колата до земята) и другите 20 % са от допълнителни екстри-понижаващи, блокажи, лебедки и т.н
  15. rexty

    каране на 4Н

    Колега, откъде ги взе тези данни за Н6? Има ли повече подробности как ще е изпълнено това постоянно 4х4. Дали ще е истинко фул тайм 4х4 с междинен дефиренциал или ще е нещо паркетно с Виско муфа или многодисков съединител.
×
×
  • Създай нов...