Jump to content

Сензор за дъжд


vencibull
 Share

Recommended Posts

Здравейте всички,

Май-май не ми работи сензора за дъжд - като сложа чистачките на "auto" врътват само първия път, при превключването и след това не мърдат. Намерих сензор в aliexpress - https://www.aliexpress.com/store/product/OEM-great-wall-haval-hover-h5-h3-new-interior-Windshield-Rain-Sensor-Regensensor-Car-Accessories/1194869_32559302332.html но гледам, че номера му е 3741300-K80 а номера на моя е 3741400-K80, предполагам, че защото аз съм с H3 а тоя е за H5. Въпроса ми е, някой сменял ли е сензор и знае ли дали този ще стане за Н3 и също така как точно се отлепя тая пущина от стъклото?

 

Благодаря предварително

Link to comment
Share on other sites

Такаа, работи си сензора, просто аз не знам как да го настроя. Днес пуснах чистачките на ауто, изключих го от кабела и пак го включих. Полях вода на стъклото и полудяха чистачките. Някой да даде съвет как се настройват чистачките на ауто? 

Link to comment
Share on other sites

Моите постоянно са на авто. Понякога се налага да включа за един цикъл на следващото положение, но след това си работят сами. Имам чувството, че като изчистя стъклото задавам на датчика колко чисто да е и след това той го поддържа така...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравей,

При мен положението е подобно :( Някой може ли да каже къде се намира този датчик и има ли вариант да се настрои по някакъв начин, че много ме дразни. УЖ е на Ауто, а чистачките работят на най високата степен без да спират. Чува се релето как "цъка" - да не би проблема да е в него?

Link to comment
Share on other sites

Датчика е в основата на огледалото, където е хванато за стъклото. Моя ту работи като хората ту не, може би така си бачка тая пущина. Иначе настройката на честотата при авто се прави като пуснеш автото, след това кликваш веднъж надолу за следващата скорост на чистачките и веднага връщаш на ауто, или поне така пише в manual-a. Пробай, при теб може да проработи.

Link to comment
Share on other sites

Когато са на авт. при уверичаване на скороста все почесто се включват и обратното. На авт. при силен дъжд работят постоянно,като влеза в тунел спират.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Моят сензор със сигурност е прецакан :(

Няколко дена вали, правя опити и резултата е все един и същ - вали, пръска или се включват веднъж или не се включват.....

Като е сухо и има няколко капки на стъклото откачат на последна степен като не спират по 4-5 мин.....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

И моя сензор май е умрял,та да повторя въпроса на колегата от по горе,как се отлепва тая гад от стъклото ,без да се счупи последното,

В чврвения руски форум има тема ,как се присажда реле с регулируем интервал,вместо датчика за дъжд. Ако някой дето разбира от електрика,я обясни тук, с думи прости и ясни.....Някъде под волана го присаждат......

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Здравейте, и при мен  се появи проблем със сензора за дъжд и автоматично включване на фаровете в тъмната част на денонощието.Бърза проверка в представителството показа ,че цената му е 280 лв. което ме накара да потърся в Алиекспресс.Там цената е около 40 лв. ,по интересното е ,че този сензор има номер с букви и цифри както и код които е само от букви.Докато търсех с мойте обозначения открих още три сензора с различни номера и кодове.Ако търсите да си купите трябва първо да проверите вашия с какво обозначение е и да търсите същия.За по бързо ориентиране ще прикача линкове към намерените видове които не зная все пак до кога ще са наличчни.Надявам се да съм бил полезен.

https://www.aliexpress.com/item/33014120012.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.65ca4c4dTjOsou

https://www.aliexpress.com/item/4001029379214.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.4dfa2e0enE53k5

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Навремето когато купих колата нова Н 5 забелязъх че сензора за дъжт и ауто фаровете не се включваха отидох във сервиз на грейт лоул и го смениха с нов.

относно как работи само бутам ръчката на ауто едимпат проработват и после когато завали трябва да си работи сам.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...