nikid Отговорено 9 Юли, 2011 Share Отговорено 9 Юли, 2011 За съжаление това е практиката в България , ако нямаш връзки не можеш да си намериш работа дори и да си завършил Кембридж , Харвард и Сорбоната наведнъж. Впрочем изобщо не съм учуден , но този шуробаджаначески подбор няма как да не се отрази на качеството на производство , маркетинг и дистрибуция. Много лошо тръгват ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patsko Отговорено 9 Юли, 2011 Share Отговорено 9 Юли, 2011 Да точно за това става въпрос човека който води интервюто не беше българин но явно беше разбрал за филма в който се е вкарал Жалко наистина Дано и колите не бъдат побългарени Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest illegal Отговорено 9 Юли, 2011 Share Отговорено 9 Юли, 2011 ................... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
podigoto Отговорено 9 Юли, 2011 Share Отговорено 9 Юли, 2011 Illegal, сподели кой е този твой познат който вече не поздравяваш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest illegal Отговорено 9 Юли, 2011 Share Отговорено 9 Юли, 2011 ................... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest illegal Отговорено 9 Юли, 2011 Share Отговорено 9 Юли, 2011 ............. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radowolf Отговорено 9 Юли, 2011 Share Отговорено 9 Юли, 2011 Никой нищо няма да ти трие ... нека сметнем че не сме в детската градина и да спрем с глупостите! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 9 Юли, 2011 Автор Share Отговорено 9 Юли, 2011 Пази Боже сляпо да прогледа! Това ми е мнението за завода! Не се отчайвай! В тая дупка унижават, няма модел и е побългарено, а и хората, които управляват вече не ги и поздравявам от тези, които познавам! Фирма Литекс не е добро място за работа! Лично мнение и не ангажирам никой друг с това. Това е крайно остро мнение, което ще те помоля да аргументираш. Какво значи "побългарено" първо завода не работи, когато заработи той ще е под китайско управление и се съмнявам правилата и условията за работниците да са много различни. Какво в завода е различно и явно от "тона" ти се разбира, че е много по-лошо от оригиналния модел? В България масово се плюе, по всичко, по всеки. Каквото и да се прави, от който и да се прави, винаги хората плюят и недоволстват - или няма работа или работата е скапана и парите малко, никога нищо не е ОК. Има една интересна статистика, от декември 2010, от The Economist, че България е най-тъжното място за живеене на земята - а именно, че щастието (колкото и субективно да се измерва да е това) на единица брутен вътрешен продукт на човек е най-ниското в целия свят. Обикновения човек в страна като Бразилия е много много по-беден, там има повече престъпност, по-лоша здравна система и по-лошо образование, но е по-щастлив от живота си. Не казвам, че не трябва да се стремим към това да сме сред най-добрите, но съм сигурен, че пътя не е като оплюваме всичко, което се прави. И в този форум нямам нищо против негативните коментари стига те да са аргументирани! Но ако просто сипем гняз срещу някаква институция, предприятие, фирма, човек, място или каквото и да е, няма да постигнем нищо освен да се настройваме негативно и да продължим да сме част от гадната статистика. @patsko съгласен съм, кофти е, че не са ти се обадили след като са поели отговорност да го направят. Но никога не знаеш какви кандидати е имало, какво точно са решили и искали и дали няма да запазят кандидатурата ти и да се свържат на малко по-късен етап (малко вероятно е). @nikid и @patsko До сега съм сменял 4 пъти работа, никога не съм имал връзки и не съм го правил по различен начин от пратено CV в обява от jobs.bg Ходил съм по буквално десетки интервюта последните няколко години общо, почти навсякъде са ми казвали, че ще се свържат с мен каквото и да решат и почти никога не са се обаждали ако отговорът е бил негативен. А ми се е случвало да ми пратят мейл няколко месеца по-късно дали още се интересувам от позицията. Вярно, моята сфера е друга, но съм бил в последствие и част от подбор на персонал и знам, че образованието и опита е пак част от нещата, които се гледат, това си е лично тяхно решение и че често за една позиция минават десетки от най-добрите по CV кандидати и от тях се избира един, трудно е да се свържеш с останалите. Тоест за 20 позиции нищо чудно да са минали 100 човека през офиса им, да са си харесали 20 и да е много трудно да минат през останалите кандидати, за да им кажат решението - виж обещанието за това лесно се прави Горещо се надявам да се включи някой, който е бил приет там или някой от персонала на Литекс, за да даде малко повече светлина тук сред хората, които просто се радват на проекта и имат интерес и към колите и към работата там. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 9 Юли, 2011 Автор Share Отговорено 9 Юли, 2011 капише .... и кажи на Димитър да ми изтрие рега Не искам да ти трия рега, безкрайно много ти се радвам на ентусиазма да правиш снимки и репортажи и да следиш този проект! Просто явно имаш повече информация от всички нас и те моля да кажеш защо така остро си се настроил срещу Литекс, възможно най-обективно, за да предпазиш останалите и да не останат думите ти глас в постиня. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest illegal Отговорено 9 Юли, 2011 Share Отговорено 9 Юли, 2011 .............. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
meld Отговорено 9 Юли, 2011 Share Отговорено 9 Юли, 2011 Не се сърдете на Illegal, той си е малко обидчив! Следя няколко форума, където е доста активен и от време на време се обижда, че някой не го е оценил. Доколкото по темата - имам мои бивши съученици, които са по на 24 - 25 години и ги взеха във завода, което според мен е похвално да да се наемат именно млади хора и честно да ви кажа до сега не съм ги чул да се оплакват от нещо! И лично аз не мога да се съглася, че Литекс не е добро място за работа. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radowolf Отговорено 9 Юли, 2011 Share Отговорено 9 Юли, 2011 Ама там е работата че няма никакъв момент със недооценяване ... ценим неговите постове тук! Аз само го помолих да си редактира поста и да не използва цинизми ... все пак и сина ми чете тук, а и не само ... и ми е писнало навсякъде в интернет да е пълно с цинизми, помия и простотия ... аз ще се постарая да запазя това място чисто от към такива прояви. Иначе никой нищо няма против никого! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gandalff Отговорено 11 Юли, 2011 Share Отговорено 11 Юли, 2011 Привет, Чета тука какво са написали колегите и за съжаление започва да ми се оформя една типично българска грозна картинка. От години работя с чужденци (в темата "да се представим" съм описал с какво се занимавам),основно такива от западна Европа и съм забелязал едно нещо: каквито и да са като хора по характер, когато става дума за работа са изключително подредени и организирани или с други думи казано -точни. Нещо, което на нас Българите ни липса ама много. Имам чувството, че за пореден път ще се "изсерем на метеното". Специалисти и то добри трудно ще намерят да назначат, защото повечето хора които стават за нещо отдавна не са в БГ, а и Ловеч, според мен, е много малък град за да може да генерира толкова качествен персонал. Тя България е малка. Младото поколение, говоря за тези след 80-82 година са средностатистически в пъти по-зле в образование, обща култура и дисциплина от по-възрастните от тях (за което трудно можем да ги виним с оглед на факта в какви времена са израстнали). Като гледам какво пише Illegal, се оформя до болка позната картина. Силно се надявам, заводът да потръгне защото производство от такъв мащаб, не домати, краставици и гащи, е нещо нечувано за БГ, но като имам предвид кой е собственика..............!!!! Да правиш сокове и далавери е едно, да осигуряваш машинно производство на световно ниво е съвсем ама съвсем различно. Надеждата ми е, че китайците ще имат здрав контрол, иначе жална ни майка. Както се казва в една поговорка: Не спори с простака (некадърника), защото ще те свали на неговото ниво и там ще те бие с опит! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
steve79 Отговорено 11 Юли, 2011 Share Отговорено 11 Юли, 2011 Привет, Само в JOBS.BG ли се подават документи за работа? Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patsko Отговорено 12 Юли, 2011 Share Отговорено 12 Юли, 2011 Съгласен съм с всички вас и все пак не е коректно да не се обадиш. Изуми ме и факта че търсят мотокарист (беше преди 2 месеца) с английски. Няма лошо но не мисля, че ще намерят. И все пак проекта за завода е уникален и дано потръгне, а си мисля, че след като съм с образование магистър инжинер и две спициалности и доста години стаж ще се намери местенце и за мен. Притесняваме и факта след като се разработи и стане печелившо предприятие, че веднага се продава, но дано бъркам разбира се! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 12 Юли, 2011 Автор Share Отговорено 12 Юли, 2011 То няма на кой да се продаде като стане печелившо. В смисъл, китайците от край време се опитват да стъпят в Европа. Друга китайска компания успя да купи автомобилното производство на Volvo. Китайците в момента се опитват да купят и Опел. Ако бизнеса стане печеливш, Great Wall ще искат да го разширяват, няма на кой да го продадът, защото това си е техния бизнес. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mirko Отговорено 12 Юли, 2011 Share Отговорено 12 Юли, 2011 Привет, Само в JOBS.BG ли се подават документи за работа? Благодаря предварително. Аз знам, че може само от там. Чувах слухове от приятели от Троян, че можело да се подават и лично някъде в Ловеч, но ми се стори много нереално. Аз ги подадох през jobs.bg . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
skor_pion Отговорено 25 Юли, 2011 Share Отговорено 25 Юли, 2011 И аз знам, че Jobs.bg е мястото за кандидатстване за работа, но нещо там са много оскъдни обявите, та трябва да може и по друг начин, струва ми се... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Len Отговорено 25 Юли, 2011 Share Отговорено 25 Юли, 2011 Ето имейл адрес за кандидатстване в LMC: office@litex-motors.com. Този адрес беше публикуван в местната преса - Ловеч прес - по времето, когато течаха обявите в jobs.bg. Важно е да се посочи позицията,за която кандидатствате - например: Референтен № 02 - LO - Оператор логистика Успех! И следете обявите! Успехът винаги и навсякъде започва с една дума: РЕШИТЕЛНОСТ Стига мрънкане, действие му е майката! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mirko Отговорено 28 Юли, 2011 Share Отговорено 28 Юли, 2011 Нова обява за работа за Ловеч Оператор Монтаж Срока е до 03.08. Чудно ми е все още ли не са се обаждали на избраните за технолози за интервю. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stoyanov Отговорено 29 Юли, 2011 Share Отговорено 29 Юли, 2011 Аз знам, че може само от там. Чувах слухове от приятели от Троян, че можело да се подават и лично някъде в Ловеч, но ми се стори много нереално. Аз ги подадох през jobs.bg . документи се подават само през Jobs,отдел кадри е в София Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
milko Отговорено 9 Август, 2011 Share Отговорено 9 Август, 2011 Здравейте,и аз като вас чакам обаждане вече месец,но никой не се е свързал с мен досега. някои ако знае нещо нека напише някои ред 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chandler Отговорено 9 Август, 2011 Share Отговорено 9 Август, 2011 И с мен никой не се е свързвал. Жалко, явно засега няма да се работи там... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mirko Отговорено 10 Август, 2011 Share Отговорено 10 Август, 2011 И отново обява за Оператор Монтаж http://www.jobs.bg/f1219030 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
milko Отговорено 10 Август, 2011 Share Отговорено 10 Август, 2011 Набират пак нас не ни викат,ааа можели така ,незнаят какво губят Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts