Jump to content

Пластмасова кора под чистачките

poroinik
 Share

Recommended Posts

Пластмасовата кора между предния капак и чистачките от чисто черна в началото в момента е сива. Явно не е била мислена за стоене на слънце и всякакви такива нормални за една кола неща. Виждал съм на други волекси подобен проблем. Някой успял ли е да го смени гаранционно това?

Здравей Поройник, и моята е същата, но мисля че това е нормално стареене на пластмасата и едва ли може да мине като гарационен ремонт,а и да я сменят ,новата след някоя и друга година ще е същата

Аз разбирам тая пластмаса да не беше правена да издържа на слънце, вода и т.н., че да стане сива... Моята стана така още на втората година може би. Според мен някой китаец махмурлия е забравил да сипе от онази химия, която предпазва пластмасата от слънце.

За съжаление в гаранционните условия, поне в моята книжка, изрично е упоменато, че промяна в цвета на материалите не се покрива гаранционно. А, и това не епроблем само при тези автомобили - на старата ми кола външните пластмаси също бяха посивяли с времето. Кофти е ама се свиква.

Колега като глвдам твоята е оранжева, не е толкова фатално аз със черната какво ще правя, когато посивее... :toothy12: :toothy12: :toothy12:

За съжаление в гаранционните условия, поне в моята книжка, изрично е упоменато, че промяна в цвета на материалите не се покрива гаранционно. А, и това не епроблем само при тези автомобили - на старата ми кола външните пластмаси също бяха посивяли с времето. Кофти е ама се свиква.

Колега като глвдам твоята е оранжева, не е толкова фатално аз със черната какво ще правя, когато посивее... :toothy12: :toothy12: :toothy12:

Ех да беше и моята оранжева поне да не личеше от далече ръждата, която излиза по цялата ми кола... А вече 2 пъти досега оправяха ръжда по колата... Направо ме хваща срам като ме пита някой каква е тая ръжда по колата.

Edited by nmnikolov

И на двете предни врати там където се оттича водата и на двете има ръжда. На шофьорската врата дори изби и от външната страна на вратата. Метала толкова е ръждясал, че дори се е пукнал... Отделно по калници, по вратите има малки точки ръжда.

Колега poroinik, пробвал ли си с този препарат http://www.senax.bg/eshop/product/281/preparat-za-poddrazhka-na-plastmasovi-broni-i-chasti-ot-plastmasa-profiline.html или някой подобен? Аз лични не съм пробвал, но съм чувал добри отзиви от други хора. Четох из разни форуми, че ставало и с отработено масло, но ...

Edited by johnnie

Звучи добре. Цената е малко височка, но може и да го прежаля. И фолиото е вариант. Трябва да преценя кое от двете ме устройва.

• 3 weeks later...

И на двете предни врати там където се оттича водата и на двете има ръжда. На шофьорската врата дори изби и от външната страна на вратата. Метала толкова е ръждясал, че дори се е пукнал... Отделно по калници, по вратите има малки точки ръжда.

Колега какво ти отговарят от ЛМ за детайлите които имат рьжда, ще ги оправят гаранционо или ... ?

Здравейте, относно ръждите искам да споделя какво се получи при мен вкарам си Ховъра за щети и ръжди по купето в Пловдив сервиза на Литекс, тези там са толкова точни че след оглед откриха че имам ръжда и под предния капак, след 2седмици колата ми беше готова и в перфектно състояние. С две думи хората си гледат работата но и Литекс ми покриха ремонта за ръждите.

Трябва да намеря време да я закарам... Иначе са отразени проблемите, но заради градушката от преди време от Митвас ми казаха преди няколко месеца, че до септември поне няма свободни часове при бояджиите, където пращат колите. А и както сме с бебе е проблем да останем без кола за повече от 1 седмица.