Jump to content

curse_m

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    2

Всичко публикувано от curse_m

  1. Там е работата че при софтуера за PC примерно като има бъг и той е отстранен за обновлението се грижи автоматична система която ти върши работата на заден фон без да ти губи времето. Докато при една кола все още не се отстраняват бъговете дистанционно. Иначе тъпкането на колите с всевъзможен софтуер е един нов и доходоносен бизнес, обаче някои неща си имат граници. Производителите вече много често прекалено бързат с пускането на пазара на нови продукти в голямото състезание, а колите са вече просто конфекция на която не се обръща чак такова внимание.
  2. Вие говорите за консервация на кола за неопределено време вече. Аз съм си оставял колата и по цял месец дори зимата,не в големите студове, без да откачам акумулатора и с дръпната ръчна. Само малко после мудно завърта стартера. Може само да се откачи акумулатора за по сигурно ако наличието на аларма не е от важно значение.
  3. За пример намерих данни за аеродинамичното съпротивление на Opel Inisgnia съответно: хечбек: 0.25 седан : 0.27 комби : 0.29
  4. Принципно комбитата имат съвсем малко по лоша аеродинамика от седаните и хечбеците. Примерно за мойта таратайка хечбека има най-добрата. По новия модел още по добра. Малките коли не са най добрия избор за извънградско, имат много фактори които им пречат, особено магистрално. Факт е че най евтино се кара на газ, най най евтино е на метан. За да се мери с газта дизела трябва да е някой асматичен дребен дизел от тия новите 3 цилиндровите. На метан моята извънградско харчеше 3.6кг/100км, смесено или магистрално 4/100. На бензин А95 извън градско нормално 5.3/100 колкото си пише по книга. Даже в период на разработка толкова си харчеше, даже и по малко направих щото до 3000 оборота. На магистралата по gps постоянно поддръжана скорост 140-150км/ч София->Бургас даде 6.6л/100км бензин. И на по малко съм падал, но това е при скорости от 60км/ч и на равно.
  5. Аз предполагам че може да е слаба връзка някъде, проявяваща се след известно време съприкосновения със солта по улиците зимата. Принципно не е нормално това, поне не съм го срещал на инжекционна кола, била бензинова или дизелова. Дори доскоро карах на метан и подобни проблеми не съм имал.(метанова инжекция) Даже с умиращ акумулатор не съм наблюдавал на моята кола подобно нещо. На карбуратор вече става така, но при добре ревизирана ел. инсталация тия промени са минимални, дори едва доловими.
  6. Нали трябва да се усвоят едни пари... пък и началниците искат малко "комфорт" повече. Иначе ще е забавно след първото минаване през трънаците и камънаците... за данъкоплатеца.
  7. Индикатор за реалната температура никак не е лошо да има, желателно е. Но какво да се прави мода...
  8. Е ми реално си е евтино за кола с тоя размер и оборудване, пък и с такава газова. Въпроса е от какво е икономисано да се постигне тая цена. От труд е ясно, все пак е произведена на изток. Това че у нас изглежда скъпо е по други фактори, знаем си ги. Иначе честито! Да кажеш скоро как е след 100000км. На мен ми е интересно отвора на багажника с какви габарити е т.е. какви по обем предмети може да минат през него. Вярно че е седан, ама и мойта кола е седан и багажника не е като на по старите с голяма "дупка", със свалена седалка отзад влиза предмет с дължина 3м.
  9. Използвайки този калкупатор накрая му в подробната схема може да видиш горе долу какви други разходи първоначално има: http://www.euroleaseauto.bg/calculator.html Важното е да въведеш цента на колата, каква марка избираш няма значение. А за техническото обслужване най-добре си питай при съответния дилър при който ще ходиш, че нещата са малко не съвсем еднакви принципно във всички населени места.
  10. curse_m

    Чат

    При мен ръждата беше само проблем и предното стъкло, затова отиде на скрап. (Външно не се забелязваше да е гнила много) Иначе технически беше в идеално състояние и боята беше грозна. Затова казах че си бях преценил силите, даже имаше до последно два комплекта гуми купени нови принципно. Най ми се чудеха защо я карам за скрап, отиде на собствен ход.
  11. curse_m

    Чат

    Да продължим темата с барутниците... Аз като нямах пари за нова кола, даже имах макс 1500лв си купих Лада, мисля че бях стъпил на земята здраво и си купих кола която мога да поддържам като хората. А като имах вече за нова пак си купих лада ама нова, но това е друга тема...
  12. Това за неспазването на условията по гаранцията е ясно, съвсем в реда на нещата. Обаче аз е бих карал едно масло повече от 15000км на каква ще да е лека кола. Е, ако ще се кара до 100-150000км и после се продава тогава няма какво да ти пука... следващия да му мисли. Ето ви едно материалче за размисъл: http://www.autoreview.ru/_archive/section/detail.php?ELEMENT_ID=115136&SECTION_ID=4970
  13. Аз по сервизи не ходя. А дори и да ида то е само за неща които искат по специално оборудване или по специални познания. Иначе съм съгласен че на пръв поглед нещата са в полза на Пежо 301.
  14. Това че е 115 коня не е чак плюс, предвид данъка например. Не знам какво толкова всички се пехласват по тия коне, трябва да са достатъчни за съответното купе. А това с облсужването на 30000км не е за радост, е все пак се гарантира че ще искара гаранционните километри поне, за после на кой му дреме. Мен лично гаранция от 5г. не ме впечатлява понеже не бих си карал колата за "гаранционно" облсужване чак толкова дълго. Даже на моята едвам изтърпях 1г., при гаранция 2г. Но предвид колко скъпи са частите в някой нови коли то гаранцията си е вид допълнителен лизинг.
  15. Знам, знам... но тва е положението. Както се казва който се е хванал на хорото си е направил сметка и си го играе.
  16. Всъщтност за Great Wall-ла тя каза че са сменени на 22000км. Иначе за цените на съединителя, ако е за C10 това не е евтино, но не е и брутално скъпо, може да се преглътне. По-добре обаче да не казвам колко струва за мойта комплект оригинален че ще предизвика депресия... а и тя се води бюджетна...
  17. Има има как да се обвърже всичко с гаранция макар и доста по малка от рекламираната , това е така да се каже дребния шрифт дето не се рекламира. То и за доста други марки се чуват такива неща за смяна на съединители на смешен пробег, но при такива цени такива неща трябва да са задължително гаранционни. Но тия цифри за Great Wall ако са истина това е направо харакири за марката, просто за подобна кола тия цени са абсурдни колкото ще да искарва.
  18. Моята се води най нисък клас пък ама накладките ги смених на 55000км и фабричните ми бяха Феродо и бяха яко твърди и се бяха разлепили две от тях, иначе имаха 6мм още. Това с твърдите накладки били някакви еко норми нови... забелязваше се и по диска. Но ако не се бяха разцвилили и разлепили сигурно щяха да отбият 100000км, както и дисковете щяха да са смлени. Как и да е следващите бяха от доказана руска марка(спираха и по-добре ) и ги смених износени на 110000км. Сега съм с оригинални брандирани накладки, ново поколение, колко и как ще искарат ще видим, за 22лв.
  19. Виж pdf-а във второто мнение от темата. п.п. Проверих в Русия я дават 375кг, но там има и автоматик. Автоматика там пише че струва 24400лв, ръчните 21300-21700лв. http://www.narod-avto.ru/catalog/great-wall/voleex-c30-ttx Така че едва ли е техническа грешка. Нещо като Дачиите, там ги продават и автоматик даже...
  20. За Европа най базовата Гранта няма да е базова реално изобщо, най базовата за ЕС ще има доста неща реално, ESP разбира се стандартно за ЕС.Но проблема е че няма вече кой да ги продава у нас и няма и сервиз. А частите са си евтинджос на фона на останалите. Въпреки че сегашната топ версия в Русия струва около 20000лв. и има автоматични скорости, автоматичен климатик, ел. усилвател на волана, автоматични фарове, дневни светлини, пълен ел. пакет и др., не би трябвало да струва повече от 22000лв. ако у нас ще се продава, което ме съмнява много. В западна Европа ще се продава, като някои дилъри вече пускат реклами на сайтовете си. За другите модели дори има сензор за дъжд, навигация, подгряване на предното стъкло и др. Но не може да се сравнява с C30 реално, в друг клас са просто, също и Логана не е в този клас. Друго което ми направи впечатление че я дават за полезен това 355кг. само докато Гранта например 445кг. Мен ми е интересно качеството след реална експлоатация на Great Wall по нашенските дупки и с нашенските горива поне 100-150000км кое кога ще се предаде и колко струва, иначе реклами всички правят.... Примерно мойта е правена за ЕС и се води базова версия, но имам хидравлика, ел. стъкла предни, централно заключване, автоматично регулиране на температурата в купето(на парното т.е., кеото е стандартно за флагманите в моделната гама 110 и след това Приора), филтър за въздуха в купето и др. който някой ги смятат за екстри, като например и датчик за ниско ниво на течност за чистачките, диагностика за изгоряла крушка, и един пример който винаги ме разсмива осветяема жабка. Та в тоя ред на мисли примерно и за други марки базово вече значи доста оборудване реално, останали са малко марки за който базово значи волан с колела и покрив. Реално това топ оборудване за Great Wall почти цялото значи нещо вече стандартно, рекламна стратегия.
  21. Цената е наистина висока затова което предлага, имайки предвид и произхода на колата и това че ще се сглобява у нас. С това което има като оборудване би трябвало стандартното ниво да е около/под 18000лв. Заявения разход на гориво извънградски е стряскащ.
  22. Принципно щом се монтират Vialle е похвално, те са едни от най-добрите газови уредби и парите за подобна уредба си заслужват много повече пред някое евтино на половин цена техническо чудо. Аз лично съм с BiGas...
  23. По ужасен монтаж от това на първата страница едва ли може да има. Те бутилките са здрави здрави, ама чак пък там да са сложени си е опасно. И аз съм на газ... Тороидална бутилка на мястото на резервната е практично, но от гледна точка безопасност при удар отзад не е чак толкова, по-добрия и непрактичен вариант е максимално близко успоредно на задната седалка. Впрочем аз на хечбек или комби не бих сложил газ, да ми е бутилката до главата директно... може би затова съм на седан... което обаче си има други недостатъци... Е това се случва в общи линии:
  24. Производителите на коли си тестват агрегатите с някои масла и тях слагат в допусков лист за ползване и съответствие. Най често са такива които се ползват на конвейра. Това напълно допуска че има такива които ще са по добри, ама с тях не е тествано и не е казано че стават официално. Някои дори си поръчват масла с определени параметри като за техните си агрегати и после тях им слагат етикет с марката на колата, тия параметри дори стават стандарт. Въпроса е какво се сипва от завода и какъв е допуска в случая за Great Wall. Из интернет бях намерил че те си имат собствена марка, колко са добри никой не знае. Ама щеше да е добре да го пише тоя списък някъде с допускови масла, все пак се води бюджетна кола и доста хора няма да тичкат постоянно във сервиза, още повече като мине гаранцията... пък и живеем в България, вяра някому напълно трудна работа...
  25. По назад споменахте за руския вариант на Мултитроникс,има доста руски фирми предлагащи такива за най различни коли. http://www.multitronics.ru Аз съм с такъв на моята кола и това не е просто бордови компютър който може да смята разхода на гориво, една нищожна функция направо, а може да се ползва и за диагностика дори - грешки в компютъра и нулиране, наблюдаване на параметрите на инжекциона, напомняне на настъпило събитие за техническо обслужване и др. От както го имам не ми се е налагало да връзвам компютър... Гледам в списъка има и някои модели ГЛ... върпоса е че тука няма такива, аз от Русия си го донесох, има и препоръчани цени които отговарят на истината +/- 100-200 рубли и цените са съвсем прилични, някои са си направо евтини... Има модели дори с гласови функции... като цяло джаджа която е изключително полезна. Ех, да ги правеха фабрично колите с такива, сервизите щяха да обеднеят леко, а на нас да ни се спести доста време в някои случаи.
×
×
  • Създай нов...