Jump to content

gwhover

Members
  • Мнения

    37
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    3

Всичко публикувано от gwhover

  1. Може да потърсиш в AliExpress, примерно чисто нов: https://www.aliexpress.com/item/32582583177.html OEM: 1301100XK45XA RADIATOR ASSY for Great Wall h5 $45 + $120 шипинг, а най-вероятно ще ти го спрат на митница и там още поне 20% ДДС... Може да се комуникира и с китайците какви са опциите за шипинг. Нямам опит с доставка на толкова едри части, но с по-малките досега е било ОК.
  2. Мерси за бързия отговор, колега! Корозията е унищожила гофрата, вероятно от експолатацията на газ. Видях в руските форуми, че е срещано явление по принцип. Имам CO2 но нямам много опит в заварките, а и малко се притеснявам да се заварява направо върху автомобила, без да се демонтира.
  3. Бих свалил декоративната пластмаса горе на задната врата горе при третия стоп и бих хвърлил едно око дали са ОК крушки, ако да - напреженията и дали кабелите, които преминават през маншоните от купето към вратата не са се повредили. Там поне се разглобява лесно.
  4. Катализаторче е, да. В по-стария фейслифт на H5 го има, а в този 2013+ с двигател 4G69 e права тръба там с дупка за първата ламбда сонда и е само 1 катализатора - този отдолу. След него е втората сонда. Колегата е сложил схема именно на него. А някой да има опит с ремонт на гофрата?
  5. Здравейте колеги, съвсем приятелски, съветвам всички да не карате продължително на газ над 3к оборота - със или без лубрикатори на клапаните. Имам наблюдения и обяснения, за себе си - първо LPG и изходните продукти от горенето му нямат смазочните и почистващи свойства на тези на бензина и второ: LPG има по бавна скорост на горене, затова продължава да доизгаря в тръбите, като ги прегрява, наред с клапаните и гарнитурите.
  6. от началото на годината наистина е променен закона и N, каквато е регистрацията на ховърите ще плаща данъци като M - т.е. спрямо мощността като лек автомобил. Разликите са че половината от тези в България са Евро 4, а фейслифта след 2013 са Евро 5, от там ще дойдат известни разлики в парите. Евростандарта го пише в големия талон, поне при мен.
  7. Напълно съм съгласен с мненията преди и само бих добавил, че мощността на Ховъра не е малка, а е съобразена с приложението и възможностите на останалите му системи, широчина на гуми и т.н. При рязко тръгване на 1ва често губи сцепление и пребуксува, вкл. на сух път - просто е тежък. Затова "спортните" жип-ове вървят с едни доста по-широчки и скъпи гуми. Спирането на машина 2 тона при ПТП на магистралата и 150 км/ч също е филм, не че не ги може, а резки маневри с висок център на тежестта е странно хоби. На задно съм се въртял като пумпал на една поледица със всесезонни гуми - рязко подаване на газ при изпреварване, голяма грешка. Добре че се разминах с потрошена броня и предно окачване само. Затова, както nork каза, при лоши условия на пътя 4H и кротко напред.
  8. Колегите добре са обяснили за part time раздатката. Китайците препоръчват до 60 на 4H и до 30 на 4L (режим, рядкост напоследък и голямо предимство), като и двата режима се ползват само по необходимост при гадни пътни условия, които не предполагат висока скорост. 4H може и да се превключва в движение, внимателно, карал съм целия София-Русе с до 90 без проблем след силен снеговалеж и преспи на непочистено, а е много полезно и за някои заледени междублокови улици. Абе разкош На газ джипа си става и за градска кола и мен най-много ме радва именно тази универсалност. А паркирането в София сега си е драма дори със Smart..
  9. Привет колега, и добре дошъл. Откровено мога да кажа че след повече от 5 години каране на H5 съм доволен от него като в началото. При отговорно шофиране и поддръжка не създава проблеми, а течната фаза Vialle не е мръднала за цялото това време. Моделът вече не се продава като нов в България, но китайците все още го произвеждат и по лично мнение им е най-добрия модел от джиповете, в който освен това са използвали агрегати на доказани производители. Така че части има и ще има, за съжаление напоследък ми се случи да чакам по-дълго заради доставка - преди склада беше добре зареден. По лична оценка най-"китайското" нещо на модела е скоростната кутия, но се търпи. Напоследък май не се дискутира много, защото през годините колегите са разнищили почти всичко, което и на мен ми се е случвало. Наслука!
  10. Да, предните и задните габарити са свързани в общи вериги - една за леви и една за десни. Закономерно е да са на един бушон. Мерси за информацията.
  11. 200 грама си е много. На заминала гарнитура на глава ми намирисва също. Иначе на Н5 са твърди маркучите и често се случват леки течове от връзктие радиатор-термостат и радиатор-блок. При наличие на проблем с антифриз съветвам да се следи нивото и цвета на маслото - ако се наблюдават изменения там, най-вероятно меша масло и антифриз и трябва незабавен ремонт на двигателя.
  12. Ще е полезно да изнамерим и публикуваме отнякъде интерактивен каталог с номенклатурата на GW на различните части. Аз съм започнал да си съставям собствен такъв на нещата, които най-често сменям като например: 2803301-K80 - front bumper 2804301-K80 - rear bumper полезно е когато ти се налага да поръчваш нещо от Китай, понеже цените идват добре. Ето линк към един братушки форум с номенклатура: http://www.automobis.ru/pages/15 прилагам го и като файл, за да не изчезне (только по Русский) GW_chasti.pdf
  13. Въздух (О2+N)..?! Надали в пропан-бутана има такъв, или е пренебрежимо малко. Не следя детайлно разговора, но ако има някакви неточности и разлики в пробега това е: 1. Течни примеси в пропан-бутана, вкл. вода, съотношение пропан/бутан (бутана е по-калоричен) - влияят на разхода 2. Неточни/манипулирани измерватели на колонката (доста по-трудно е тарирането спрямо бензина, където можеш да го излееш в съд при атмосферно налягане) Помпата в газстанцията засмуква и подава течност, а не газ или въздух, защото засмуква втечнената фракция от дъното на цистерната.
  14. Атмосферите нямат никакво отношение към количеството пропан-бутан, което се зарежда. При определени атмосфери (около 10) газът всъщност е течност (не се свива) и може да го разглеждате като бензин. Просто ако налягането е ниско, зареждане няма да има, защото няма да се отвори клапана на бутилката - където има втечнен пропан-бутан. Ограничителят до 80% всъщност е поплавък - нещо като казанчето ви в тоалетната.
  15. случвало ми се е само след зареждане в гадни квартални газостанции
  16. Може да е сензор, моторче или нещо по окабеляването. Ако до 10 секунди не превключи, пуска се да се движи напред/назад до 10 км/ч, може да се превключи от 1-свободна и обратно, ако за още 10 секунди не смени режима, за сервиз е работата... Аз често прехвърлям 2H-4H в движение с не-висока скорост и без товар върху трансмисията, нещата стават безпроблемно. Важното е да не се кара на добро сцепление в 4х4.
  17. Буксата е аналогов вход за 3,5 мм жак: можеш да си включиш телефона или mp3 плейъра с кабел. Радиото се слага на режим AUX, тогава става усилвател. Флашка аз съм си сложил 32 GB, работи чудесно. Както между другото и антената, може би при теб има някакъв проблем конкретно.
  18. Общо взето, нещата които е написал Бойко са така. Но все още го има това с миризмата откъм средната конзола и скоростния лост - главно при дълго каране на по-високи обороти на 2ра и 5та, особена миризма на гума. Проявява се ясно, когато се отворят прозорците и се спре вентилацията - изглежда тогава миризмата прониква в купето. Скърцанията също се появяват и изчезват, донякъде могат да бъдат преборени с гресиране на захващащите халки по заключванията на вратите и задните седалки. Има го това и с греенето откъм скоростната кутия (предполагам) и особено под задното дясно място отзад - там е гърнето и през лятото е добре да поставите най-топлолюбивият пътник. За мощността, бих казал че джипът върви съвсем прилично за възможностите си.
  19. Вериги, като цяло е хубаво човек да има, не само за сняг. Навремето се бях набутал в една страшна кал до осите, есенно време, още бях с летните гуми. Беше голяма мъка да се придвижвам без AT гуми дори с бавните 4х4.
  20. Колеги, малко инфо по въпроса и от мен. Ако решите да вземете вериги на вашия H5 (R17) то вашият размер вериги е 247. Аз съм си купил главно заради проверки от полицията и глоби/недопускане до определени пътища след характерния пътен знак, но досега никога не ми се е налагало да ползвам, доколкото 4х4 и добри зимни гуми е предостатъчно да преведат джипа дори през най-гадните кал и сняг.
  21. Теоретично ще стане... закон на Ом му викат. Но има ли смисъл, освен за бялата светлина на LED крушката, при това 5 вата си е бая, тези резистори ще греят, да не стане някоя по-голяма беля. Аз не бих си го причинил, затова си карам с крушки.
  22. Изглежда има защита за "прекъсната линия". Такава е доста полезна, защото твърде високо или ниско съпротивление по даден проводник, може да рече и прекъсване, късо и съответно... пожар в движение. Интересно е ако някой има данни с колко вата трябва да се натовари системата за габаритите, за DRL/мъгла и за късите светлини за да не сработва защитата, нека да сподели, за да знаем за бъдеще колко мощни LED да поръчваме
  23. Колеги, интересно ми е дали имате наблюдения за проблем с гарнитури и/или определени антифризи за H5. Освен мен, съсед със същия джип ми се оплака, че и той е сменил гарнитура на глава след теч на антифриз и влизане на въздух/газове в системата.
  24. Тази тема ми даде добра отправна точка за да реша странен проблем след вечер чудене в гаража. След като изгоря крушка на заден габарит (последния фейслифт на H5), загасна и предния, светодиоден. Проверих всички бушони, бяха ОК. Изглежда ЕКУ-то измерва състояне на отворена линия и не включва релето (леви и десни габарити са на отделни релета), при мен ги включи едва когато сложих крушка отзад и дадох на контакт. Четох някъде, че решавали подобни проблеми и с откачане на + клемата на акумулатора (това води до ресет на ЕКУ-то).
  25. Системата се самообезвъздушава по принцип, ако не грее парното вероятно има някой друг, гаден проблем. Капачката на радиатора е с вентил, в радиатора антифриза трябва да е до горе - не трябва да има никакъв въздух! След смяна на антифриз трябва да се налее плътно до горе там, също и в разширителното съдче до средата. Пуска се двигателя на свободна, парното на макс и се чака 10тина минути докато се види че в разширителното съдче антифриза е нарастнал - ще рече че загрятата, разширена течност е избутана от системата през капачката-вентил, заедно с някакъв остатъчен въздух.
×
×
  • Създай нов...