Jump to content

gwhover

Members
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

gwhover last won the day on September 10

gwhover had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral

About gwhover

 • Rank
  Advanced Member

Profile Information

 • Адрес:
  София
 • Карам:
  Hover H5

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Може да потърсиш в AliExpress, примерно чисто нов: https://www.aliexpress.com/item/32582583177.html OEM: 1301100XK45XA RADIATOR ASSY for Great Wall h5 $45 + $120 шипинг, а най-вероятно ще ти го спрат на митница и там още поне 20% ДДС... Може да се комуникира и с китайците какви са опциите за шипинг. Нямам опит с доставка на толкова едри части, но с по-малките досега е било ОК.
 2. Мерси за бързия отговор, колега! Корозията е унищожила гофрата, вероятно от експолатацията на газ. Видях в руските форуми, че е срещано явление по принцип. Имам CO2 но нямам много опит в заварките, а и малко се притеснявам да се заварява направо върху автомобила, без да се демонтира.
 3. Бих свалил декоративната пластмаса горе на задната врата горе при третия стоп и бих хвърлил едно око дали са ОК крушки, ако да - напреженията и дали кабелите, които преминават през маншоните от купето към вратата не са се повредили. Там поне се разглобява лесно.
 4. Катализаторче е, да. В по-стария фейслифт на H5 го има, а в този 2013+ с двигател 4G69 e права тръба там с дупка за първата ламбда сонда и е само 1 катализатора - този отдолу. След него е втората сонда. Колегата е сложил схема именно на него. А някой да има опит с ремонт на гофрата?
 5. Здравейте колеги, съвсем приятелски, съветвам всички да не карате продължително на газ над 3к оборота - със или без лубрикатори на клапаните. Имам наблюдения и обяснения, за себе си - първо LPG и изходните продукти от горенето му нямат смазочните и почистващи свойства на тези на бензина и второ: LPG има по бавна скорост на горене, затова продължава да доизгаря в тръбите, като ги прегрява, наред с клапаните и гарнитурите.
 6. от началото на годината наистина е променен закона и N, каквато е регистрацията на ховърите ще плаща данъци като M - т.е. спрямо мощността като лек автомобил. Разликите са че половината от тези в България са Евро 4, а фейслифта след 2013 са Евро 5, от там ще дойдат известни разлики в парите. Евростандарта го пише в големия талон, поне при мен.
 7. Напълно съм съгласен с мненията преди и само бих добавил, че мощността на Ховъра не е малка, а е съобразена с приложението и възможностите на останалите му системи, широчина на гуми и т.н. При рязко тръгване на 1ва често губи сцепление и пребуксува, вкл. на сух път - просто е тежък. Затова "спортните" жип-ове вървят с едни доста по-широчки и скъпи гуми. Спирането на машина 2 тона при ПТП на магистралата и 150 км/ч също е филм, не че не ги може, а резки маневри с висок център на тежестта е странно хоби. На задно съм се въртял като пумпал на една поледица със всесезонни гуми - рязко подаване на газ при изпреварване, голяма грешка. Добре че се разминах с потрошена броня и предно окачване само. Затова, както nork каза, при лоши условия на пътя 4H и кротко напред.
 8. Колегите добре са обяснили за part time раздатката. Китайците препоръчват до 60 на 4H и до 30 на 4L (режим, рядкост напоследък и голямо предимство), като и двата режима се ползват само по необходимост при гадни пътни условия, които не предполагат висока скорост. 4H може и да се превключва в движение, внимателно, карал съм целия София-Русе с до 90 без проблем след силен снеговалеж и преспи на непочистено, а е много полезно и за някои заледени междублокови улици. Абе разкош На газ джипа си става и за градска кола и мен най-много ме радва именно тази универсалност. А паркирането в София сега си е драма дори със Smart..
 9. Привет колега, и добре дошъл. Откровено мога да кажа че след повече от 5 години каране на H5 съм доволен от него като в началото. При отговорно шофиране и поддръжка не създава проблеми, а течната фаза Vialle не е мръднала за цялото това време. Моделът вече не се продава като нов в България, но китайците все още го произвеждат и по лично мнение им е най-добрия модел от джиповете, в който освен това са използвали агрегати на доказани производители. Така че части има и ще има, за съжаление напоследък ми се случи да чакам по-дълго заради доставка - преди склада беше добре зареден. По лична оценка най-"китайското" нещо на модела е скоростната кутия, но се търпи. Напоследък май не се дискутира много, защото през годините колегите са разнищили почти всичко, което и на мен ми се е случвало. Наслука!
 10. Да, предните и задните габарити са свързани в общи вериги - една за леви и една за десни. Закономерно е да са на един бушон. Мерси за информацията.
 11. 200 грама си е много. На заминала гарнитура на глава ми намирисва също. Иначе на Н5 са твърди маркучите и често се случват леки течове от връзктие радиатор-термостат и радиатор-блок. При наличие на проблем с антифриз съветвам да се следи нивото и цвета на маслото - ако се наблюдават изменения там, най-вероятно меша масло и антифриз и трябва незабавен ремонт на двигателя.
 12. Ще е полезно да изнамерим и публикуваме отнякъде интерактивен каталог с номенклатурата на GW на различните части. Аз съм започнал да си съставям собствен такъв на нещата, които най-често сменям като например: 2803301-K80 - front bumper 2804301-K80 - rear bumper полезно е когато ти се налага да поръчваш нещо от Китай, понеже цените идват добре. Ето линк към един братушки форум с номенклатура: http://www.automobis.ru/pages/15 прилагам го и като файл, за да не изчезне (только по Русский) GW_chasti.pdf
 13. Въздух (О2+N)..?! Надали в пропан-бутана има такъв, или е пренебрежимо малко. Не следя детайлно разговора, но ако има някакви неточности и разлики в пробега това е: 1. Течни примеси в пропан-бутана, вкл. вода, съотношение пропан/бутан (бутана е по-калоричен) - влияят на разхода 2. Неточни/манипулирани измерватели на колонката (доста по-трудно е тарирането спрямо бензина, където можеш да го излееш в съд при атмосферно налягане) Помпата в газстанцията засмуква и подава течност, а не газ или въздух, защото засмуква втечнената фракция от дъното на цистерната.
 14. Атмосферите нямат никакво отношение към количеството пропан-бутан, което се зарежда. При определени атмосфери (около 10) газът всъщност е течност (не се свива) и може да го разглеждате като бензин. Просто ако налягането е ниско, зареждане няма да има, защото няма да се отвори клапана на бутилката - където има втечнен пропан-бутан. Ограничителят до 80% всъщност е поплавък - нещо като казанчето ви в тоалетната.
 15. случвало ми се е само след зареждане в гадни квартални газостанции
×
×
 • Create New...