Jump to content

gwhover

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by gwhover

 1. Здравейте колеги, съвсем приятелски, съветвам всички да не карате продължително на газ над 3к оборота - със или без лубрикатори на клапаните. Имам наблюдения и обяснения, за себе си - първо LPG и изходните продукти от горенето му нямат смазочните и почистващи свойства на тези на бензина и второ: LPG има по бавна скорост на горене, затова продължава да доизгаря в тръбите, като ги прегрява, наред с клапаните и гарнитурите.
 2. от началото на годината наистина е променен закона и N, каквато е регистрацията на ховърите ще плаща данъци като M - т.е. спрямо мощността като лек автомобил. Разликите са че половината от тези в България са Евро 4, а фейслифта след 2013 са Евро 5, от там ще дойдат известни разлики в парите. Евростандарта го пише в големия талон, поне при мен.
 3. Напълно съм съгласен с мненията преди и само бих добавил, че мощността на Ховъра не е малка, а е съобразена с приложението и възможностите на останалите му системи, широчина на гуми и т.н. При рязко тръгване на 1ва често губи сцепление и пребуксува, вкл. на сух път - просто е тежък. Затова "спортните" жип-ове вървят с едни доста по-широчки и скъпи гуми. Спирането на машина 2 тона при ПТП на магистралата и 150 км/ч също е филм, не че не ги може, а резки маневри с висок център на тежестта е странно хоби. На задно съм се въртял като пумпал на една поледица със всесезонни гуми - рязко подаване на газ при изпреварване, голяма грешка. Добре че се разминах с потрошена броня и предно окачване само. Затова, както nork каза, при лоши условия на пътя 4H и кротко напред.
 4. Колегите добре са обяснили за part time раздатката. Китайците препоръчват до 60 на 4H и до 30 на 4L (режим, рядкост напоследък и голямо предимство), като и двата режима се ползват само по необходимост при гадни пътни условия, които не предполагат висока скорост. 4H може и да се превключва в движение, внимателно, карал съм целия София-Русе с до 90 без проблем след силен снеговалеж и преспи на непочистено, а е много полезно и за някои заледени междублокови улици. Абе разкош На газ джипа си става и за градска кола и мен най-много ме радва именно тази универсалност. А паркирането в София сега си е драма дори със Smart..
 5. Привет колега, и добре дошъл. Откровено мога да кажа че след повече от 5 години каране на H5 съм доволен от него като в началото. При отговорно шофиране и поддръжка не създава проблеми, а течната фаза Vialle не е мръднала за цялото това време. Моделът вече не се продава като нов в България, но китайците все още го произвеждат и по лично мнение им е най-добрия модел от джиповете, в който освен това са използвали агрегати на доказани производители. Така че части има и ще има, за съжаление напоследък ми се случи да чакам по-дълго заради доставка - преди склада беше добре зареден. По лична оценка най-"китайското" нещо на модела е скоростната кутия, но се търпи. Напоследък май не се дискутира много, защото през годините колегите са разнищили почти всичко, което и на мен ми се е случвало. Наслука!
 6. Да, предните и задните габарити са свързани в общи вериги - една за леви и една за десни. Закономерно е да са на един бушон. Мерси за информацията.
 7. 200 грама си е много. На заминала гарнитура на глава ми намирисва също. Иначе на Н5 са твърди маркучите и често се случват леки течове от връзктие радиатор-термостат и радиатор-блок. При наличие на проблем с антифриз съветвам да се следи нивото и цвета на маслото - ако се наблюдават изменения там, най-вероятно меша масло и антифриз и трябва незабавен ремонт на двигателя.
 8. Ще е полезно да изнамерим и публикуваме отнякъде интерактивен каталог с номенклатурата на GW на различните части. Аз съм започнал да си съставям собствен такъв на нещата, които най-често сменям като например: 2803301-K80 - front bumper 2804301-K80 - rear bumper полезно е когато ти се налага да поръчваш нещо от Китай, понеже цените идват добре. Ето линк към един братушки форум с номенклатура: http://www.automobis.ru/pages/15 прилагам го и като файл, за да не изчезне (только по Русский) GW_chasti.pdf
 9. Въздух (О2+N)..?! Надали в пропан-бутана има такъв, или е пренебрежимо малко. Не следя детайлно разговора, но ако има някакви неточности и разлики в пробега това е: 1. Течни примеси в пропан-бутана, вкл. вода, съотношение пропан/бутан (бутана е по-калоричен) - влияят на разхода 2. Неточни/манипулирани измерватели на колонката (доста по-трудно е тарирането спрямо бензина, където можеш да го излееш в съд при атмосферно налягане) Помпата в газстанцията засмуква и подава течност, а не газ или въздух, защото засмуква втечнената фракция от дъното на цистерната.
 10. Атмосферите нямат никакво отношение към количеството пропан-бутан, което се зарежда. При определени атмосфери (около 10) газът всъщност е течност (не се свива) и може да го разглеждате като бензин. Просто ако налягането е ниско, зареждане няма да има, защото няма да се отвори клапана на бутилката - където има втечнен пропан-бутан. Ограничителят до 80% всъщност е поплавък - нещо като казанчето ви в тоалетната.
 11. случвало ми се е само след зареждане в гадни квартални газостанции
 12. Може да е сензор, моторче или нещо по окабеляването. Ако до 10 секунди не превключи, пуска се да се движи напред/назад до 10 км/ч, може да се превключи от 1-свободна и обратно, ако за още 10 секунди не смени режима, за сервиз е работата... Аз често прехвърлям 2H-4H в движение с не-висока скорост и без товар върху трансмисията, нещата стават безпроблемно. Важното е да не се кара на добро сцепление в 4х4.
 13. Буксата е аналогов вход за 3,5 мм жак: можеш да си включиш телефона или mp3 плейъра с кабел. Радиото се слага на режим AUX, тогава става усилвател. Флашка аз съм си сложил 32 GB, работи чудесно. Както между другото и антената, може би при теб има някакъв проблем конкретно.
 14. Общо взето, нещата които е написал Бойко са така. Но все още го има това с миризмата откъм средната конзола и скоростния лост - главно при дълго каране на по-високи обороти на 2ра и 5та, особена миризма на гума. Проявява се ясно, когато се отворят прозорците и се спре вентилацията - изглежда тогава миризмата прониква в купето. Скърцанията също се появяват и изчезват, донякъде могат да бъдат преборени с гресиране на захващащите халки по заключванията на вратите и задните седалки. Има го това и с греенето откъм скоростната кутия (предполагам) и особено под задното дясно място отзад - там е гърнето и през лятото е добре да поставите най-топлолюбивият пътник. За мощността, бих казал че джипът върви съвсем прилично за възможностите си.
 15. Вериги, като цяло е хубаво човек да има, не само за сняг. Навремето се бях набутал в една страшна кал до осите, есенно време, още бях с летните гуми. Беше голяма мъка да се придвижвам без AT гуми дори с бавните 4х4.
 16. Колеги, малко инфо по въпроса и от мен. Ако решите да вземете вериги на вашия H5 (R17) то вашият размер вериги е 247. Аз съм си купил главно заради проверки от полицията и глоби/недопускане до определени пътища след характерния пътен знак, но досега никога не ми се е налагало да ползвам, доколкото 4х4 и добри зимни гуми е предостатъчно да преведат джипа дори през най-гадните кал и сняг.
 17. Теоретично ще стане... закон на Ом му викат. Но има ли смисъл, освен за бялата светлина на LED крушката, при това 5 вата си е бая, тези резистори ще греят, да не стане някоя по-голяма беля. Аз не бих си го причинил, затова си карам с крушки.
 18. Изглежда има защита за "прекъсната линия". Такава е доста полезна, защото твърде високо или ниско съпротивление по даден проводник, може да рече и прекъсване, късо и съответно... пожар в движение. Интересно е ако някой има данни с колко вата трябва да се натовари системата за габаритите, за DRL/мъгла и за късите светлини за да не сработва защитата, нека да сподели, за да знаем за бъдеще колко мощни LED да поръчваме
 19. Колеги, интересно ми е дали имате наблюдения за проблем с гарнитури и/или определени антифризи за H5. Освен мен, съсед със същия джип ми се оплака, че и той е сменил гарнитура на глава след теч на антифриз и влизане на въздух/газове в системата.
 20. Тази тема ми даде добра отправна точка за да реша странен проблем след вечер чудене в гаража. След като изгоря крушка на заден габарит (последния фейслифт на H5), загасна и предния, светодиоден. Проверих всички бушони, бяха ОК. Изглежда ЕКУ-то измерва състояне на отворена линия и не включва релето (леви и десни габарити са на отделни релета), при мен ги включи едва когато сложих крушка отзад и дадох на контакт. Четох някъде, че решавали подобни проблеми и с откачане на + клемата на акумулатора (това води до ресет на ЕКУ-то).
 21. Системата се самообезвъздушава по принцип, ако не грее парното вероятно има някой друг, гаден проблем. Капачката на радиатора е с вентил, в радиатора антифриза трябва да е до горе - не трябва да има никакъв въздух! След смяна на антифриз трябва да се налее плътно до горе там, също и в разширителното съдче до средата. Пуска се двигателя на свободна, парното на макс и се чака 10тина минути докато се види че в разширителното съдче антифриза е нарастнал - ще рече че загрятата, разширена течност е избутана от системата през капачката-вентил, заедно с някакъв остатъчен въздух.
 22. Здравей, не се сърди, явно колите не се чупят толкова много и не влизаме често Кутията с бушона и с 2-те релета на перката на радиатора на H5 e една малка, самостоятелна, до акумулатора. Едното реле е за бавно въртене, другото за бързо. Ако има някаква драма, то явно е там. Бушона е четвъртит, 40А, т.е. ако е изгорял, значи той е най-малкият проблем... Иначе при мен перката се включва при 96 градуса температура на антифриза, по данни на OBDII. Спира като охлади до 86.
 23. Здравейте колеги, от моя опит по ръчкането за изгорели светлини на H5, мога да споделя че системата не е проста като на Москвич. Изглежда ЕКУ-то измерва линиите и следи за отворена/късо, когато засече нещо такова, не включва съответното реле. Управляват се заедно преден/заден леви габарити, осветление на табелата, преден/заден десни габарити и т.н. Аз имах драма при изгаряне и смяна на крушка, не светеха левите габарити. Предният бях сменил с LED, явно консумацията беше твърде малка. След като смених заден габарит с халоген, светна, но не веднага, а след като дадох на контакт и ЕКУ-то си мина успешно проверките. Странното е че през OBDII не съобщаваше за грешка.
 24. според мен всичко е точно, 1 л втечнен пропан е ~ 0.55 kg, а литър бензин ~ 0.75 kg. В литър бензин има грубо казано 27% повече въглеводороди да горят, все пак енергията е това което движи колата.
 25. бях писал и в една друга тема, но ще спомена и тук. При покупка на неоригинални джанти за H3/H5, не подценявайте офсета! 20<ET<40, виждал съм колеги с отишла кора под калниците...
×
×
 • Create New...