Jump to content

viggen

Members
  • Мнения

    51
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    4

Всичко публикувано от viggen

  1. Niki-25, дано е от накладките, че друг вариант да затяга е спирачния апарат да блокира или лагера да е мнооооого заминал.
  2. viggen

    Чат

    Нямам много време и в повечето случаи пиша от телефон, та малко е трудно ровенето в нета с него. Ето нещо набързо намерено и накратко: http://www.motorni-masla.com/izbor-na-maslo.html
  3. viggen

    Чат

    Господин Видев, голям човек сте, предполагам можете да използвате интернет търсачки? За какви температури са различните масла, излиза и на google изображения..... Като говорим за високи температури, има един момент, че един вид масло, като го "кипнеш", започва да маже по един начин, друго, по друг, не е само до по-дългия пробег с второто.... В една такава ситуация, предимствата не са за минерално/полусинтетика. Също така, синтетиката и естерната такава, не са правени за употреба в полярния кръг само.... А, emorodev, ако обича, да не използва думички, като "зайчета", в изречения, с които ме визира! Бладодаря предварително !!!
  4. viggen

    Чат

    st.videv, потърси в нета, и виж, коя цифра на какво отговаря. Интересно, как реши, че 10w40 e за по-висока температура от 5w40..... Относно това, че старите коли не били за синтетика...да, да...искаш ли да ти покажа една кола, която по километраж, в момента е на около 345 000 км., и от около 150 000, т.е. откакто е наша собственост, се кара зиме и лете с 5w40? И от смяна до смяна, не се долива, при което, от 5 литра туба, на всяка смяна, остава по 1 литър. Сега съм ги събрал, туба, до туба в гаража... Същата такава кола, със същият такъв мотор, беше карана около 180 000 км., на газ., пак с такова масло, и пак не доливах, до момента в който не я удариха и не я бракувахме. Слаган е от този Motul : http://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/53/8100_X-clean_5W-40_%28GB%29.pdf?1357664953 И от този, понякога: http://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/52/original/8100_X-cess_5W-40_%28GB%29.pdf?1357663396 Другата кола я карам лятото с това: http://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/51780/original/300V%20Competition%2015W-50%20%28GB%29.pdf?1329125523 Ей това е масло, което "носи на бой" в жеги... Потърси последното от тази брошура- "PROPERTIES" и виж какво пише за маслото с което караш. Всеки сам избира какво да налива, аз лично, не бих си причинил 10w40 на каквато и да е кола, при положение, че ситнетика, с малко търсене, се намира на много добри цени. И да, позволи ми, да не се съглася с това, че 5w40, в сравнение с 10w40 "ставало на водичка".... Единственото предимство на 10w40 "полубременна синтетика" е ....цената.
  5. viggen

    Чат

    Mислиш ли, че за лятото 10w40, е с нещо по-добро от 5w40....?
  6. Е, чак дупки по купето, за толкова кратко време, нямат много марки...да не говорим за скъпи...да не говорим, че е крайно недопустимо да го има това. Ще е интересно да се види. И да, то да ми се пробие купето, пък благодаря за оправянето по гаранция...то за 5 години, ще се покрие с кръпки и кит цялото, с такава прогресираща корозия... а след тези 5 години? Пак да кажа "хипотетично погледнато", все пак друго си е да се види фотографирано.
  7. Тя гаранцията не падна ли вече, след всички направени до тук промени?
  8. Интересни са разбиранията ти за "доста спортна кола"....
  9. Аз поне не съм чувал и срещал подобно изпълнение " капсулована кутия заедно със съединител", още повече, че говорим за евтин автомобил с ръчна скоростна кутия. Пълни и тотални глупости са това... Волекса не беше ли сходен с Yaris 1.5? За "над 2000 лв." колко броя комплекти феродов, притискателен диск и лагер могат да се купят? http://www.eurocarpa...be394e2d http://www.eurocarpa...cb4d113c Performance/тунинг съединителя за колата ми, който трябва да издържа на 355 Nm e много, много под 2000лв.... Ако наистина са сложили такава цена, на съединител за Волекс, говори, че са си повярвали, при това много, много...
  10. Много ми е любопитно да го видя това нещо наречено "капсулован съединител". Между другото, цената (ако наистина е такава) на съединител, за подобен автомобил, е....... меко казано, ужасно и стресиращо висока, дори и в нея да влиза маховика .....
  11. Ръчния регулатор е едно на ръка и него си го има по принцип, кажи речи във всички коли, от десетилетия, но друго си е нещата да става автоматично. Има го и в тези коли, които се регулират автоматично. Аз поне, не помня да ми се е налагало да регулирам ръчно таблото, а карам денонощно на фарове от 2002-ра. Този фотоелемент си върши перфектно работата и не се налага на ръка да регулирам подсветката всеки път когато мръкне или съмне. В мен буди недоумение това решение, да няма и бутон за ръчно регулиране?!? На фона на останалите наслагани екстри, направо си е за чудене, кой и защо е спестил нещо толкова елементарно. В цялата тази ситуация, някой изобщо не е отчел, че ще се кара на фарове и през деня, а това е извод, до който трябва да се стига лесно.
  12. Те са направени така, но се виждат показанията им, а при волекса май това не е възможно. По принцип, от доста години се прави това автоматично регулиране на подсветката на таблото. Някъде по него има монтиран светочувствителен елемент, който регулира колко ярки да са дисплеите и всичко останало. Карал съм кола модел 1994-та и тя го имаше това нещо. Явно китайците не са помислили по този въпрос и не са сложили необходимото за да се чете таблото и денем на пуснати фарове.
  13. Ако ще се слага нещо в запалката, по-добре да е FM трансмитер, той освен, че със същия успех ще сваля разхода, ще предава и музика на радиото.
  14. Ако вярваш, че един кондензатор и два резистора могат да ти свалят разхода- хвърляй пари..ъъ..така де....купи го. Потърси в google, коментирано е в доста наши и чуждестранни форуми. http://forums.justcommodores.com.au/pub/176430-troys-neo-socket-perfomance-enhancment-add-thingamajig-review.html
  15. По принцип, модерните автомобили имат заложени програмируеми функции, такива, които могат да се включват/изключват или да се променят настройките им. Tова се прави в официалните сервизи и не е забранено или ограничено по какъвто и да е начин от ЕС. То не е и кой знае каква сложна процедура по промяна на софтуера, просто като закачиш сервизния уред на конкретната марка, на дисплея му излиза меню като на мобилен телефон и срещу дадена опция има - ON/OFF например. Друг въпрос е, каква е политиката на GW относно горното.
  16. Щях да те питам, GW какъв мотор използваха миналата година, ама вече са го написали над мен.....
  17. Нали не мислиш, че всички коли, които участват в това състезание, имат много общо с тези, които се движат по улиците, без значение коя марка носят? Приликата с реалния модел е- марката и рекламата и, останалото е...нещо различно... Точно за отделни и самостоятелни разработки, за такива, които не се движат по пътищата говорим тук... Не знам, да има някой стандартен автомобил, на която и да е марка, който да е способен да издържи някакво подобно състезание, без да се самодоведе до състояние на ....полуразпад...
  18. В случая, на китайците също им трябва евтина работна ръка, само че да е в ЕС. Да не мислиш, че са тук специално и само за да продават на нас? Китайското автомобилостроене може да не е дребно, може да е гигантско даже, ама там, в Азия. Докато натрупат рейтинг в Европа ще мине време, години, ще се сменят не един и два модела. Колкото до Корея, не ме интересува кой и как ги е създал, както и с какво ги е поддържал, Просто си спомням първия Хюндай Пони, който видях у нас през 1993г. какво представляваше. Горе-долу съм проследил след това какво е излизало и виждам сега какво правят. Това са 20-тина години усъвършенстване и вдигане на цените, а не обратното, вдигане на качеството и сваляне на цени.
  19. С тези сравнения съвсем ме хвърляш в офтопик. Фалитите и лошото състояние на някой компании, не са само и единствено заради мястото на производството! Отдавна всички си изнесоха фабриките на места, където е евтина работната ръка (включително и в Китай), и въпреки това, някой от тях изпитват трудности или фалират... Проблемите им са различни и комплексни, не е, като "не произвеждаш само и единствено в Китай - равно на фалит"!
  20. Никой голям производител няма да тръгне да прави каквото и да е, специално за нашия МИКРОСКОПИЧЕН пазар! Да мислим противното, е меко казано несериозно. Някой дилър, да вземе да си свие печалбата и така да свали цената- да, но да се очаква, че Toyota например, ще тръгне да сваля цена, пък да запазели качеството- Да-да... По-скоро, очаквайте Great Wall, като натрупат рейтинг, докарат качество близко или същото, като на утвърдените производители, да си вдигнат цените нагоре, вероятно леко под тях, но доста над сегашните. Справка- корейските марки в миналото и сега... Между другото, за газовите, още недоумявам защо се наричат "фабрични"? Вярно, решили са да се запазва гаранцията с тях, но да ме извиняват, това не може да се нарече така гръмко "фабрично монтирана газова уредба" !
  21. Не говорех специално на теб, а по принцип за такъв тип теми.
  22. Само да ви споделя опита си, от други форуми, в които имаше подобни теми, не всеки иска, и не на всеки му е приятно, да бъде отразен в нета, с дата и час, къде е бил... Поводи да не желае това....най-различни, форумите са достъпни за всички и..... издънки дебнат отвсякъде...както се казва. Таа..хубаво, водени от еуфорията споделяте, ама имайте и едно на ум.
  23. viggen

    Моят Волекс (учебен)

    Тук въпросът е, с какви части се отстраняват тези проблеми, дали са същите, като дефектиралите, или са подобрени версии. Ако е първото, сещате се колко пъти ще се сменят, след като са изкарали 18 000км.... И ако не вземат да се подобрят, след като изтече гаранцията, не мисля, че ще е приятно на пробег, на който се сменя.... дет' се вика лонг лайв масло, да се сменят и такива,нехарактерни за редовно обслужване неща....
  24. Колега, колите с предно вътре в кутията имат диференциал. Ей тези хора правят готини неща: www.quaife.co.uk/Differentials
×
×
  • Създай нов...