Jump to content

viggen

Members
 • Мнения

  51
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  4

viggen last won the day on Март 16 2013

viggen had the most liked content!

Обществена Репутация

7 Neutral

Относно viggen

 • Ранг
  Advanced Member
 1. viggen

  Впечатления от Ховер H3/SUV

  Niki-25, дано е от накладките, че друг вариант да затяга е спирачния апарат да блокира или лагера да е мнооооого заминал.
 2. viggen

  Чат

  Нямам много време и в повечето случаи пиша от телефон, та малко е трудно ровенето в нета с него. Ето нещо набързо намерено и накратко: http://www.motorni-masla.com/izbor-na-maslo.html
 3. viggen

  Чат

  Господин Видев, голям човек сте, предполагам можете да използвате интернет търсачки? За какви температури са различните масла, излиза и на google изображения..... Като говорим за високи температури, има един момент, че един вид масло, като го "кипнеш", започва да маже по един начин, друго, по друг, не е само до по-дългия пробег с второто.... В една такава ситуация, предимствата не са за минерално/полусинтетика. Също така, синтетиката и естерната такава, не са правени за употреба в полярния кръг само.... А, emorodev, ако обича, да не използва думички, като "зайчета", в изречения, с които ме визира! Бладодаря предварително !!!
 4. viggen

  Чат

  st.videv, потърси в нета, и виж, коя цифра на какво отговаря. Интересно, как реши, че 10w40 e за по-висока температура от 5w40..... Относно това, че старите коли не били за синтетика...да, да...искаш ли да ти покажа една кола, която по километраж, в момента е на около 345 000 км., и от около 150 000, т.е. откакто е наша собственост, се кара зиме и лете с 5w40? И от смяна до смяна, не се долива, при което, от 5 литра туба, на всяка смяна, остава по 1 литър. Сега съм ги събрал, туба, до туба в гаража... Същата такава кола, със същият такъв мотор, беше карана около 180 000 км., на газ., пак с такова масло, и пак не доливах, до момента в който не я удариха и не я бракувахме. Слаган е от този Motul : http://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/53/8100_X-clean_5W-40_%28GB%29.pdf?1357664953 И от този, понякога: http://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/52/original/8100_X-cess_5W-40_%28GB%29.pdf?1357663396 Другата кола я карам лятото с това: http://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/51780/original/300V%20Competition%2015W-50%20%28GB%29.pdf?1329125523 Ей това е масло, което "носи на бой" в жеги... Потърси последното от тази брошура- "PROPERTIES" и виж какво пише за маслото с което караш. Всеки сам избира какво да налива, аз лично, не бих си причинил 10w40 на каквато и да е кола, при положение, че ситнетика, с малко търсене, се намира на много добри цени. И да, позволи ми, да не се съглася с това, че 5w40, в сравнение с 10w40 "ставало на водичка".... Единственото предимство на 10w40 "полубременна синтетика" е ....цената.
 5. viggen

  Чат

  Mислиш ли, че за лятото 10w40, е с нещо по-добро от 5w40....?
 6. viggen

  Разочарование от Great Wall Hover H5

  Е, чак дупки по купето, за толкова кратко време, нямат много марки...да не говорим за скъпи...да не говорим, че е крайно недопустимо да го има това. Ще е интересно да се види. И да, то да ми се пробие купето, пък благодаря за оправянето по гаранция...то за 5 години, ще се покрие с кръпки и кит цялото, с такава прогресираща корозия... а след тези 5 години? Пак да кажа "хипотетично погледнато", все пак друго си е да се види фотографирано.
 7. viggen

  Offroad приключения:)

  Тя гаранцията не падна ли вече, след всички направени до тук промени?
 8. viggen

  Voleex C20R - стартова цена от 11 300 EUR в Италия

  Интересни са разбиранията ти за "доста спортна кола"....
 9. viggen

  Разочарование от Great Wall Hover H5

  Аз поне не съм чувал и срещал подобно изпълнение " капсулована кутия заедно със съединител", още повече, че говорим за евтин автомобил с ръчна скоростна кутия. Пълни и тотални глупости са това... Волекса не беше ли сходен с Yaris 1.5? За "над 2000 лв." колко броя комплекти феродов, притискателен диск и лагер могат да се купят? http://www.eurocarpa...be394e2d http://www.eurocarpa...cb4d113c Performance/тунинг съединителя за колата ми, който трябва да издържа на 355 Nm e много, много под 2000лв.... Ако наистина са сложили такава цена, на съединител за Волекс, говори, че са си повярвали, при това много, много...
 10. viggen

  Разочарование от Great Wall Hover H5

  Много ми е любопитно да го видя това нещо наречено "капсулован съединител". Между другото, цената (ако наистина е такава) на съединител, за подобен автомобил, е....... меко казано, ужасно и стресиращо висока, дори и в нея да влиза маховика .....
 11. Ръчния регулатор е едно на ръка и него си го има по принцип, кажи речи във всички коли, от десетилетия, но друго си е нещата да става автоматично. Има го и в тези коли, които се регулират автоматично. Аз поне, не помня да ми се е налагало да регулирам ръчно таблото, а карам денонощно на фарове от 2002-ра. Този фотоелемент си върши перфектно работата и не се налага на ръка да регулирам подсветката всеки път когато мръкне или съмне. В мен буди недоумение това решение, да няма и бутон за ръчно регулиране?!? На фона на останалите наслагани екстри, направо си е за чудене, кой и защо е спестил нещо толкова елементарно. В цялата тази ситуация, някой изобщо не е отчел, че ще се кара на фарове и през деня, а това е извод, до който трябва да се стига лесно.
 12. Те са направени така, но се виждат показанията им, а при волекса май това не е възможно. По принцип, от доста години се прави това автоматично регулиране на подсветката на таблото. Някъде по него има монтиран светочувствителен елемент, който регулира колко ярки да са дисплеите и всичко останало. Карал съм кола модел 1994-та и тя го имаше това нещо. Явно китайците не са помислили по този въпрос и не са сложили необходимото за да се чете таблото и денем на пуснати фарове.
 13. Ако ще се слага нещо в запалката, по-добре да е FM трансмитер, той освен, че със същия успех ще сваля разхода, ще предава и музика на радиото.
 14. Ако вярваш, че един кондензатор и два резистора могат да ти свалят разхода- хвърляй пари..ъъ..така де....купи го. Потърси в google, коментирано е в доста наши и чуждестранни форуми. http://forums.justcommodores.com.au/pub/176430-troys-neo-socket-perfomance-enhancment-add-thingamajig-review.html
×