Jump to content

Странен проблем?!


Милена Манолова
 Share

Recommended Posts

Колеги, здравейте

Искам да ви споделя днес какво ми се случи, за да споделите вашите мнения какво може да е. Значи минах заредих на една бензиностанция и потеглих за Сф, след около 50 км колата започна видимо да се дави, т.е загуби мощност и сякаш се захълцваше....Едва стигнах София, минах на бензин същата работа, като капак ми светна жълтата лампа с двигателчето. Утре мисля да я вкарам в сервиз, но ми е чудно дали гаранцията ще ми  поеме ремонта и какво може да е евентуално. Аз мислех да не е лоша газ, но...защо светна тази лампа...Много странно.....

 

Link to comment
Share on other sites

Не се притеснявайте госпожо, може да е всичко и особенно преди диагностиката. Според мен идете в МИТВАС.Като свържат компютъра за автомобила и  ще покаже....Има една стара поговорка....."не мисли за бедата , преди да е дошла" . Най лекия вариант- свещи, бобина , кабели и прочие.....Утре ще знаете, но напишете....

Edited by st.videv
Link to comment
Share on other sites

Лампата с двигателчето след зареждане светва, когато горивото не е в час, поради което се е появило и предшестващото прихълцване и неравномерен ход на двигателя. Причината, вероятно е в натрупани грешки в компютъра. Това натрупване се е получило /според мен/ след поредица странни сигнали от ламбда сондата, точно поради зареждането с това "гориво" /смес с никому неизвестно процентно съдържание и съставки/. Този род посещения в сервиза не са страшни - изчистват грешките и отново на коня. Много от нас са попадали на гадна газ, нищо ново по нашите географски ширини.

  ПП. Горното мнение е лично и не е задължително да съм прав! Но все пак дано е така - по-евтино е. :tongue5:

Link to comment
Share on other sites

Колеги, здравейте отново!

Значи колата е Грейт Уолл Волекс С10, на 32000 км е. Оставих я вчера в сервиза на Ботевградско, такова друсане падна до там, че си помислих, че някъде по път ще ме остави и ще викам пътна помощ. Не ми се вярва да  е от кофти гориво, винаги зареждам на една и съща газстанция и съм много доволна от горивото там. Днес звънях в сервиза, не ми дадоха никакви информация, проблема бил в газовата, каквото и да значи това. Евентуално утре или в четвъртък да отида да си я прибера. Дано я оправят, че 2-3 пъти ми се е случвало да си прехвърля сама на бензин, незнайно как и защо.

Link to comment
Share on other sites

как в газовата нали и на бензин така е вървяла.....Слушай хубаво, какво ти обясняват и даже включи ЖСМ-а на запис аз отскоро така правя..Приказките им са върховни особенно пред жени. :icon_bounce:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Колеги, късно е....точно там отидох и съм бясна....

Държат ми колата вече 4ти ден, не се дава никаква информация какво точно има като ремонт, уж беше газовата, уж нищо съществено нямаше, щеше да е готова вчера, сега чакаме резервни части и май май и утре няма да е готова./Дано поне да я оправят качествено/

Оставам с впечатлението, че не си вършат много много работата там, без да обиждам никой....просто обърнах внимание.....

Link to comment
Share on other sites

Ако следим изказванията във форума - удивително е, че този сервиз още не е фалирал. Там май по веднъж се ходи.

 

Ще се радвам да споделиш когато най-сетне си вземеш колата, дали проблема е отстранен и евентуално какво са ти казали, че е било (не че ще отговаря на истината).

Link to comment
Share on other sites

Още като чух какви са проблемите си помислих за помпата на газовата , защото на един приятел Волво-то с "оригинална" Виале точно така започна да прави преди да се спуфти окончателно , но на бензин си вървеше и това ме заблуди , защото в случая и на бензин е имало проблем . Много ми е интересно какво е обяснението за лошата работа и на бензин , може би грешки в компа ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...