admin Отговорено 28 Юни, 2014 Share Отговорено 28 Юни, 2014 За разхода има много да се говори,като се вземат предвид много много фактори. Първо,колата се разработва,това е много сериозен факт,второ маслата са и от не толкова хубавите,трето,качеството на дизеловото гориво,което зареждаш се различава навярно от това,с което е правен теста.Четвърто-гуми,товар,наклон,външна температура... Покарай 15на хиляди и тогава вече можеш спокойно да кажеш какъв е разхода Съмнявам се разхода да се подобри с времето. 1) Разработването на колата едва ли ще даде повече от четвъртинка л/100 разход разлика. В крайна сметка ако е от разработването, значи трябва да има загуби във вътрешно триене достойни, че да е прегрява колата. Още повече, че с времето човек свиква с машината и я кара по-близко до възможностите й (лично впечатление, може да не е така). 2) Това за качеството на горивото е едно от нещата с които не мога да се съглася - карам всяка година и до Франция и до Гърция. Моята кола при идентично каране (120км/ч автопилот) дава идентичен разход с нафта от цяла европа. Сипвам понякога от по-скъпата нафта, по-често от обикновената, само от по-известните бензиностанции и не съм забелязал проблемите, за които спекулират всички. Но имай предвид, че в Европа тестовете за разход са супер релаксирани и позволяват производителите да "лъжат". Едни и същи коли по американските измервания дават с по 20% по-висок разход спрямо европейските. Но тази кола ми се вижда съвсем в реда на нещата да гори 9-10/100 - все пак е висока/широка, тежка и с постоянно 4х4. А сега е лято и се кара на климатик. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
feikot Отговорено 29 Юни, 2014 Share Отговорено 29 Юни, 2014 Аз по моята съдя,защото с тоталска нафта от Франция ми даде 4.6,а тук идва още по-големия парадокс. В Казанлък има 2 бензиностанции петрол на двата края на града. АБСОЛЮТНО идентично каране,защото правих проба,с 20 лв. от едната минавам 110 км. от другата 125-130 километра. А да не говорим за различни вериги бензиностанции,още повече за държави. Тя едната бензинджийка ми каза,че те си наливали добавката в горивото точно до милиметър,което според мен е разковничето,ако от другата бензиностанция скатават добавка. Не знам,гадания са това,но след разработването със сигурност ще има разлика,може да не е 2 л. /100 км, но ще има. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pipo_07 Отговорено 29 Юни, 2014 Share Отговорено 29 Юни, 2014 Има едно основно нещо от което зависи разхода на гориво . А сетете се кое е .... !? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 29 Юни, 2014 Share Отговорено 29 Юни, 2014 Почистих темата от нападки към Дачия, най-малкото защото бяха без никаква връзка с контекста на "Впечатление от H6". Нека продължим да обсъждаме въпросния автомобил. g.genov е писал още, че не би сменил колата и за три Дъстъра. Това не смятам, че са нападки, а в крайна сметка лични впечатления и предпочитания. Както има хора, които никога не биха сменили "Мерцедеса за БМВ", "японското за немско" и обратното. Но бих се радвал да кажеш какво на теб не ти хареса в Дачията? Освен, че тя е по-малка, по-лека, с по-маломощен двигател, по-малко екстри, по-семпла, но пък и за по-малко пари... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 29 Юни, 2014 Share Отговорено 29 Юни, 2014 Почистих темата от нападки към Дачия, най-малкото защото бяха без никаква връзка с контекста на "Впечатление от H6". Нека продължим да обсъждаме въпросния автомобил. g.genov е писал още, че не би сменил колата и за три Дъстъра. Това не смятам, че са нападки, а в крайна сметка лични впечатления и предпочитания. Както има хора, които никога не биха сменили "Мерцедеса за БМВ", "японското за немско" и обратното. Но бих се радвал да кажеш какво на теб не ти хареса в Дачията? Освен, че тя е по-малка, по-лека, с по-маломощен двигател, по-малко екстри, по-семпла, но пък и за по-малко пари... Искам да отбележа, че не съм карал а само разглеждал. Освен това, което си писал за по-малко екстри и по-слаб двигател - има доста по-малък багажник - много малко място за краката на задните седалки - въпреки, че беше чисто нова имаше нещо, като ръжда около уплатненията на багажника - имаше вече щети по интериора (счупени пластмаси) - има някакъв странен пенопропилен в багажника на мястото за резервна гума - нивото на оборудване е доста по-постно - вратите се затварят, като капак на контейнер за боклук (ГЮМ ....) - пластмасите в купето са много ефтини или поне така изглеждат - седалките са доста дървени - отвътре като цяло прилича на много евтин автомобил - музиката звучи, като в казан 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 29 Юни, 2014 Share Отговорено 29 Юни, 2014 (Редактирано) Имам въпрос. След колко километра каране по магистрала със 120км/ч, загрял двигател и чисто нов акомулатор, Start/Stop системата става активна? Имам и отговор: След 40-60км. Особено когато се кара на фарове. Редактирано 29 Юни, 2014 от g.genov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 1 Юли, 2014 Share Отговорено 1 Юли, 2014 Днес като запалих автомобила и целия екран на медията стана на свтли и тъмни хоризонтални черти. Много яко. Печеше силно слънце и на снимката с телефона не излезе нищо. След рестарт се оправи. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 1 Юли, 2014 Share Отговорено 1 Юли, 2014 Бе я си вземи една афтърмаркет конзола за колата. Сигурен съм, че има по-читави варианти. Явно, че е тъпо направена оригиналната. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mikosh Отговорено 7 Юли, 2014 Share Отговорено 7 Юли, 2014 Здравейте колеги,интересно ми е този Н6 какъв данък има дали е като на Н5 пише в талончето Камион или се води лек автомобил? И още нещо за 4х4 само едно копче ли има или е с бързи и бавни като при Н5? Благодаря предварително. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 8 Юли, 2014 Share Отговорено 8 Юли, 2014 Пише камион данъка е символичен. И още нещо за 4х4 само едно копче ли има или е с бързи и бавни като при Н5? Благодаря предварително. Няма никакви копчета. Системата е 4WD с постоянно зацепено предно предаване и автроматично електронно пускане на 4x4 при нужда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mikosh Отговорено 9 Юли, 2014 Share Отговорено 9 Юли, 2014 Пише камион данъка е символичен. Няма никакви копчета. Системата е 4WD с постоянно зацепено предно предаване и автроматично електронно пускане на 4x4 при нужда. Благодаря ти колега за отговорът Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mikosh Отговорено 3 Септември, 2014 Share Отговорено 3 Септември, 2014 Здравейте на всички колеги искам да попитам относно колегите със Н6 има ли някакви дефекти за сега по количката или всичко си е ок ) понеже при Н5 доста имам и се колебая дали да не я сменя със Н6? Благодаря предварително!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 9 Септември, 2014 Share Отговорено 9 Септември, 2014 Не мога да сравнявам с H5 но като цяло съм доволен от автомобила. Но ако си взимаш H6 си вземи най-високото ниво на оборудване няма да съжаляваш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 9 Септември, 2014 Share Отговорено 9 Септември, 2014 А за Litex Motors и Митвас мога да кажа само добри неща и невероятно отношение към клиента и автомобила. Междудругото колата излезе от бокса и вече няма и следа от градушката а километрите и са вече почти 5000. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JI_GIT Отговорено 10 Септември, 2014 Share Отговорено 10 Септември, 2014 (Редактирано) Колега Микош, мислейки по въпроса дали да не замениш Н5 с Н6, се връщаш към избора на автомобил и започване отначало изчистването на "детските болежки". Погледни по-горе - има един доста активен участник във форума с Н6 . Колегата да не го приема като присмех, тъй като до преди половин година и аз бях като него . Ситуацията, явно е хронична за всички автомобили излезли от този завод, независимо от модела. След изчистването на проблемите, мисля всички ще сме доволни. Разликата в моделите обаче, няма как да се заличи. Ако си по-хард настроен, гарантирам, че с Н5 ще постигнеш по-добри резултати, а ако не си, то с по-култивираното си шосейно поведение Н6 ще те задоволи в по-голяма степен. Не прави грешката да си мислиш, че щом двата автомобила са 4х4 то те са от един клас - не е така! Разликите в окачване, трансмисия, с рама или не, пътно поведение, здравина и устойчивост при пазлични режими на ползване, както и цялостните замисъл и настройка на автомобила, според предполагаемото му от производителите ползване, всъщност правят двата модела доста различни. Изборът е оставен на купувача. Всъщност, каквото и да избреш, важното е да ти задоволява изискванията и да те радва. Дано е така и със здраве! Редактирано 11 Септември, 2014 от JI_GIT 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 10 Септември, 2014 Share Отговорено 10 Септември, 2014 Напълно съм съгласен със мнението на колегата JI_GIT Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 10 Септември, 2014 Share Отговорено 10 Септември, 2014 (Редактирано) Автомобила е страхотен и ако ми кажете къде ще е следващата среща ще дойда за да го видите. Всички проблеми са отстранени (за което може да се каже, че е проблем а не просто моя прищявка или филмиране ) Още веднъж благодарности на Litex Motors и Митвас ... Респект! Наистина не очаквах такова страхотно отношение. Редактирано 10 Септември, 2014 от g.genov 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JI_GIT Отговорено 11 Септември, 2014 Share Отговорено 11 Септември, 2014 вие сте софиянчета - далечко ми идете , но за среща мога да се пробвам и аз. Трябва обаче да зная малко по-отдалече, че ми е доста кът времето напоследък. Ще ми е интересно да се видим, вероятно не само на мен... Може и на терен да се пуснем, знае ли човек ...то апетита идва с яденето! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 17 Септември, 2014 Share Отговорено 17 Септември, 2014 Чукнах 5000 км и току що смених всичките масла на H6-цата ... оооо има разлика ... не е огромна но е осезаема! Двигателя е доста-по пъргав, развърта се по-бързо. А скоростите влизат още по-леко. Ще видя дали ще има разлика в разхода. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 26 Октомври, 2014 Share Отговорено 26 Октомври, 2014 Съединителя ми се струва доста слаб. От какво съдя? Ами някой път като ускорявам по рязко на ниски предавки имам чувството, че буксува. Преди седмица две бях в Габрово около Етъра и са набих с джипката в една много тясна и много стръмна надолу улица и натоварен с 300 кила багаж. Оказа се че улицата е доста къса и без изход трябваше да върна назад и греда! Запалих съединителя направо не искаше да зацепи! Пълен т***к! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 26 Октомври, 2014 Share Отговорено 26 Октомври, 2014 Има я тази вероятно ако сте го запалил вече да буксува и това не е приятно защото няма да го сменят по гаранция и ще трябва да се бръкнете,но може и да греша Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 26 Октомври, 2014 Share Отговорено 26 Октомври, 2014 Не! Установих, че буксува преди да го запаля. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 26 Октомври, 2014 Share Отговорено 26 Октомври, 2014 Тогава правите рекламация и вече си мисля,че трябва да го сменят по-гаранция Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 26 Октомври, 2014 Share Отговорено 26 Октомври, 2014 Да да ... ще ме намразят .... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 26 Октомври, 2014 Share Отговорено 26 Октомври, 2014 Да да ... ще ме намразят .... По-добре да ви намразят,отколкото лоша реклама и загуба на клиенти Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts