Jump to content

резервна гума за волекс с10

jeko
 Share

Recommended Posts

Здравейпе колеги, интересува ме дали някой е взел маломерна /бандажна/резервна гума при покупката на колата или след това? Питам, защото това ми е голям проблем при по-дълго пътуване. Оригиналната р.г. се оказа 16 цола!!! и по този повод не се се събира никъде другаде освен в купето. Днес пробвах една такава р.г. от Хонда, но за съжаление джантата опира в спирачния апарат,иначе всичко друго съвпада, размера е 14 цола и дори може да стои изправена в багажника. Ако някой има опит, моля да го сподели, с р-р на джантата ако може.

Edited by Говедо

По-разумното решение е греди на покрива и евентуално кутия за багаж при подобни дълги пътувания. Така ще има допълнително място и за личен багаж.

Резервната гума на Волекс е оптимално малка и алтернативи вероятно няма да се намерят.

Какъв е размера на резервната гума, защото тази която получих при покупката на автомобила е 16 цола!!!, т.е не съм убеден ,че е оптимално малка!

Какъв е размера на резервната гума, защото тази която получих при покупката на автомобила е 16 цола!!!, т.е не съм убеден ,че е оптимално малка!

125/75/16 и е оптимално малка за тази кола.

Благодаря на Boiko 23 за бързата реакция и отговори, но всъщност въпросът ми е, възможно ли е да се сложи по- малка р.г. с р-р 14 цола и на какви други размери трябва да отговаря джаната за да не опира в спирачният апарат ?

Всяка р.г. различна от фабричната ще доведе до накланяне на автомобила и промяна на масите... Как ще се държи колата... никой не знае.

Можеш да влезеш в някоя гумаджийница и да пробваш наред. Може нещо и да влезе някак...

Но по-важното е, че р.г. в купето и то на малък автомобил се превръща в чук без дръжка при катастрофа, преобръщане и т.н. За мен не си струва риска...

• Upvote 1

jeko, аз съм си решил проблема като вързах резервната гума с ремъци за облегалката на задната седалка. Така хем винаги я нося с мен, хем не пречи в купето. А и не заема много място в багажника като е изправена плътно до облегалката. Лошото е че не може да се пусне облегалката назад, но мен ме устройва този вариант.

Здрасти niksan, във варианта който пол-

зуваш, гумата не опира ли в кората над багажника? Апропо, погледнал ли какъв е размера на джантата?

Жеко, аз да си призная преди доста време спрях да карам резервната в колата. Разчитам на комплекта за оцеляване :) Просто много място ми заема, а все пътувам пълен...

Здравей jeko. Когато облегалката е изправена максимално гумата се събира точно в пролуката между облегалката и кората. Размера на гумата не го помня, но би трябвало да е този, който е посочил Boyko23 (125/75/16). Ще го проверя и ще ти кажа.

Edited by Niksan

• 3 months later...

Здравейте, колеги.

И аз се интересувам от резервната гума тип патеричка, моята я свалих като купих колата и сега не мога да я открия, понеже съм с малко дете искам да си купя такава и сега въпроса ми е следния какъв размер да бъде тя. Ясно е, че ще е втора употреба, но какъв е размера, който е съпоставим с колата.

Мерси предварително!

Благодаря ви, 

Също така ми трябва информация за стоманената джанта на която е патеричката, нейния размер какъв е, за да знам каква да си търся?

Мерси предварително!

А защо не пробваш направо да звъннеш на тази морга,продават части за него и преди гледах обяви имаше в Пловдив ако не греша на части http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11369120699638196&slink=6tfi6i