jeko Posted February 24, 2014 Share Posted February 24, 2014 (edited) Здравейпе колеги, интересува ме дали някой е взел маломерна /бандажна/резервна гума при покупката на колата или след това? Питам, защото това ми е голям проблем при по-дълго пътуване. Оригиналната р.г. се оказа 16 цола!!! и по този повод не се се събира никъде другаде освен в купето. Днес пробвах една такава р.г. от Хонда, но за съжаление джантата опира в спирачния апарат,иначе всичко друго съвпада, размера е 14 цола и дори може да стои изправена в багажника. Ако някой има опит, моля да го сподели, с р-р на джантата ако може. Edited February 24, 2014 by Говедо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyko23 Posted February 25, 2014 Share Posted February 25, 2014 По-разумното решение е греди на покрива и евентуално кутия за багаж при подобни дълги пътувания. Така ще има допълнително място и за личен багаж. Резервната гума на Волекс е оптимално малка и алтернативи вероятно няма да се намерят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeko Posted February 25, 2014 Author Share Posted February 25, 2014 Какъв е размера на резервната гума, защото тази която получих при покупката на автомобила е 16 цола!!!, т.е не съм убеден ,че е оптимално малка! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyko23 Posted February 25, 2014 Share Posted February 25, 2014 Какъв е размера на резервната гума, защото тази която получих при покупката на автомобила е 16 цола!!!, т.е не съм убеден ,че е оптимално малка! 125/75/16 и е оптимално малка за тази кола. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeko Posted February 25, 2014 Author Share Posted February 25, 2014 Благодаря на Boiko 23 за бързата реакция и отговори, но всъщност въпросът ми е, възможно ли е да се сложи по- малка р.г. с р-р 14 цола и на какви други размери трябва да отговаря джаната за да не опира в спирачният апарат ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyko23 Posted February 25, 2014 Share Posted February 25, 2014 Всяка р.г. различна от фабричната ще доведе до накланяне на автомобила и промяна на масите... Как ще се държи колата... никой не знае. Можеш да влезеш в някоя гумаджийница и да пробваш наред. Може нещо и да влезе някак... Но по-важното е, че р.г. в купето и то на малък автомобил се превръща в чук без дръжка при катастрофа, преобръщане и т.н. За мен не си струва риска... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeko Posted February 25, 2014 Author Share Posted February 25, 2014 Това не бях го съобразил, благодаря, прав си!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niksan_nng Posted February 25, 2014 Share Posted February 25, 2014 jeko, аз съм си решил проблема като вързах резервната гума с ремъци за облегалката на задната седалка. Така хем винаги я нося с мен, хем не пречи в купето. А и не заема много място в багажника като е изправена плътно до облегалката. Лошото е че не може да се пусне облегалката назад, но мен ме устройва този вариант. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeko Posted February 25, 2014 Author Share Posted February 25, 2014 Здрасти niksan, във варианта който пол- зуваш, гумата не опира ли в кората над багажника? Апропо, погледнал ли какъв е размера на джантата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
poroinik Posted February 26, 2014 Share Posted February 26, 2014 Жеко, аз да си призная преди доста време спрях да карам резервната в колата. Разчитам на комплекта за оцеляване Просто много място ми заема, а все пътувам пълен... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niksan_nng Posted February 26, 2014 Share Posted February 26, 2014 (edited) Здравей jeko. Когато облегалката е изправена максимално гумата се събира точно в пролуката между облегалката и кората. Размера на гумата не го помня, но би трябвало да е този, който е посочил Boyko23 (125/75/16). Ще го проверя и ще ти кажа. Edited February 26, 2014 by Niksan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милена Манолова Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 Здравейте, колеги. И аз се интересувам от резервната гума тип патеричка, моята я свалих като купих колата и сега не мога да я открия, понеже съм с малко дете искам да си купя такава и сега въпроса ми е следния какъв размер да бъде тя. Ясно е, че ще е втора употреба, но какъв е размера, който е съпоставим с колата. Мерси предварително! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migel Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 (edited) Размерът на гумата е 125/75/16 - посочен в пост # 4, и е цитиран в #11. Edited June 22, 2014 by Migel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Милена Манолова Posted June 23, 2014 Share Posted June 23, 2014 Благодаря ви, Също така ми трябва информация за стоманената джанта на която е патеричката, нейния размер какъв е, за да знам каква да си търся? Мерси предварително! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki-25 Posted June 23, 2014 Share Posted June 23, 2014 А защо не пробваш направо да звъннеш на тази морга,продават части за него и преди гледах обяви имаше в Пловдив ако не греша на части http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11369120699638196&slink=6tfi6i Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts