Jump to content

Смяна талона на лизингов автомобил за газова уредба


radioworld
 Share

Recommended Posts

Здравейте !

Отварям нова тема за тези които имат лизингови автомобили с газова уредба която не е вписана в талона !

Днес разговарях с моята лизингова компания, след което затвърдих мнението, че живеем в идиотска държава и революционното в мен все повече назрява.

От компанията ми бе разяснено, че услугата по смяна на талона, тъй като наемат външна фирма за тази услуга, по договор ще ми струва 300 лева + 20 лева за талона !!! Това е таксата при смяна на талон.

Но !

Това става ако аз пожелая да сменя талона или изтече лизинга. В случая смяната е принудителна от страна на държавата. Още повече, че купувам автомобил с фабрична газова уредба по оферта на продавача. Това, че автомобила е бил по-късно оборудван а не в момента на регистрацията също не е по моя вина.

В момента поради запитвания на клиенти, централата разсъждава дали не може тази такса да бъде намалена на 150 - 160 лева + 20 лева талон!!!

 

Та въпроса ми е: аз ли съм ненормален или има нещо сбъркано в географското място на което живеем ? Как за нещо което струва 20 лева ще ми вземат такса 300 лева ?

Моля да се заинтересувате от вашите компании и условия на лизинга и ако имате информация да пишете, защото според мен това е поредната гавра с индивид от вида хомо сапиенс живеещ под законодателството на абсурдистанията носеща името България ! :BangHead: 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Имам два въпроса към теб:

  1. Лизинга ти е за кола с ГУ или си я доплатил по-късно, когато са ти я сложили?
  2. Ако лизинга ти включва и ГУ не е ли логично лизингодателя да трябва да предостави документи, които са съобразени със закона? Според мен - да.

Я си провери и договора за лизинг - вътре може да има някоя точка, която да описва подобни казуси... Не знам колко хора биха дали 150 или 300 лева, за да им се изкара талон за 20. Аз сигурно не бих.

Link to comment
Share on other sites

Проблема е, че оригиналния талон се съхранява в лизинговата компания. Те трябва да извършат смяната и те определят колко струва това. Може да поискат и 500 лева, и аз няма какво да направя.

Към договора за закупуване се предлага оферта от страна на фирмата която изброяват куп неща :

 

post-5233-0-49113200-1385475768_thumb.jpg

 

а това е договора възоснова на офертата:

 

post-5233-0-14234000-1385475839_thumb.jpg

 

според офертата и договора, аз съм поръчал и платил автомобил с фабрична газова уредба която не е вписана в талона, защото е нямало такива изисквания.

 

и на края добавям какво получава лизинговата компания от доставчика на автомобила :

 

post-5233-0-01056800-1385477229_thumb.jpg

 

съответно  аз получавам същото от лизинга !

 

 

Сега като катаджия, би трябвало да попитам: И ко' праим ся ?

Edited by radioworld
Link to comment
Share on other sites

Цитат от днес:

........Информациите гласяха още, че промяната ще засегне 800 000 шофьори, които ще трябва да платят около 300-400 лева, за да получат протокол, според който колата им е проверена в КАТ.

Само през вчерашния ден заради плъзналите слухове близо 400 автомобила, снабдени с метанови и газови уредби, са били пререгистрирани в КАТ-София.

Такова изискване все пак ще има, но то ще е само за возила, на които бъде сложена бутилка след 1 март 2014 година, гласи наредба Н-3 на транспортното министерство, съобщиха пред "Труд" от ДАИ.

От КАТ пък обявиха, че няма да глобяват собствениците на автомобили, в чиито талони не е упоменато, че возилото е преоборудвано на газ или метан дори и след 1 март догодина.

Достатъчно е колата да е преминала през технически преглед и изправността на бутилката да е установено при него, допълват от "Пътна полиция".......

 

Дали това е последно ?

Edited by radioworld
Link to comment
Share on other sites

Ти се отърва този път - http://press.mvr.bg/NEWS/news131126_02.htm. Но за мен това, че лизингодателя не е регистрирал правилно автомобила, означава че той трябва да поеме разходите по отстраняването на тези нередности.

Link to comment
Share on other sites

Ти се отърва този път - http://press.mvr.bg/NEWS/news131126_02.htm. Но за мен това, че лизингодателя не е регистрирал правилно автомобила, означава че той трябва да поеме разходите по отстраняването на тези нередности.

 

Ти твоя автомобил не го ли купи кеш доколкото си спомням? Ако да то колата от дилъра регистрирана ли си я взе или ти си я регистрира?

Link to comment
Share on other sites

Моя Волекс си го взех кеш. С временни номера. Аз говоря за по принцип (и в частност за неговия случай). Ако колата ти е лизингова и собственика (лизингодателя) не я е регистрирал по правилата, то би трябвало пререгистрацията да ти е безплатна...

Link to comment
Share on other sites

Здравейте колеги, ако правилно съм разбрал, ние не не трябва да сменяме големия таллон, а трябва да имаме паспорт на ГУ,който ще ни трябва при края на лизинга и прехвъляне на автомобила на наше име .В този ред на мисли, някой има ли представа, как ще се извършва ГТП след третата година, когато ще трябва да се представи големият талон,а той е в лизингодателя?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

С ксерокопие на талона, като всички други хора в Бг, без значение дали са лизингови, кешови или на тъщата... :-)

Link to comment
Share on other sites

До сега ми искат големия талон в оригинал,а ксерокопие си правят на място,а тази година май го скенираха. А как стои въпроса с паспорта на ГУ??

Link to comment
Share on other sites

Минавал съм вече на ГТП с лизингов автомобил и то не само GW и определено копие от големият талон се приема без никакъв проблем от различните места на които съм ходил. Специално за Ховера, също не съм имал проблем.

 

За паспорта ясно е написано в уведомлението от сайта на МВР по този въпрос, е че относно газовата уредба се приема: паспорт, гаранция, фактура или заявление че има монтирана газова уредба. С една дума НЕЩО да им покажеш.

 

При прегледа тази година на моя Ховер, само им казах че имам ГУ и я вписаха в талона за ГТП.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...