Jump to content

Поведение на новият софтуер на газова уредба


Ванката
 Share

Recommended Posts

Създавам нова тема, защото е извън тематиката на дискусията в която беше публикувано това мнение:

 

lab_man: Имам и едно друго питане. Реших да не отварям нова тема само да товаря форума за това пиша тук. От вчера съм с новият софтуер на газовата. Имах проблем с компютъра и, сложиха нов и съответно последната версия на софтуера. Сега бутилката ми е пълна до горе, минал съм има няма 30 км и вече първата чертичка от индикаторните започва да ми гасне и да светка малко след това, все едно количеството гориво ми е намаляло ( това го правеше и преди, само че като измина поне 120 км, а не 30 км ). Ходих до сервиза, закачихме лаптопа, направихме няколко обиколки - казаха че всичко си било на ред и да си карам спокойно. Е да де, но мен утре ме чакат около 600 км път и не ми се ще да ми направи някоя мизерия по пътя. Та питането ми в крайна сметка е при някой друг случва ли се такова нещо?

Link to comment
Share on other sites

При газовите бутилки понятието "пълна до горе" е доста относително. Зависи от околната температура и налягането на помпата. Много често ми се е случвало през летните горещини бутилката уж да е пълна догоре, а първата чертичка гасне булвално след няколко километъра. Според мен случая на lab_man е точно такъв.

Link to comment
Share on other sites

Моя софтуер ми го сменяха през март, но досега не ми е изгасвала първата чертичка от индикатора преди да съм минал поне 100км. 

Link to comment
Share on other sites

Да ви кажа, преди няколко месеца бях при дилъра по други въпроси и с него говорихме, че се работи върху въпросният нов софтуер, при който ще бъде намалено оставащото количество ( въпросните 8 литра до сега ), така че предполагам, че точно така се е получило при мен. При първа възможност ще отида да донапълня бутилката до горе и ще пиша дали има някаква промяна в поведението.

Link to comment
Share on other sites

Току що заредих 13 литра газ за 50 км градско. Силно се надявам разхода да е инцидентен, че не ми се мисли колко лева ще ми излезе пътя до морето. Пак ще пиша да кажа какво е станало.

Link to comment
Share on other sites

Привет! След изминати около 1300 км с новият софтуер искам да кажа, че значителни промени, спрямо стария не се наблюдават. Разхода си му е приличен, според това, колко натискаш педала и т.н. Единствено не успях да хвана колко точно побира сега бутилката, но тези дни ще я изпразня докрай и ще мина сутринта по хладно да е напълня. Също така ми направи впечатление, че колата " се лъже ", когато остане да свети само една чертичка от индикаторите. Карах си, превключи ми на бензин, след това ръчно го върнах на газ и изкарах поне още 30 км. След няколко дена ще пиша пак да кажа колко събира бутилката и какво е положението, когато остане малко гориво.

Link to comment
Share on other sites

Ако минавате през Габрово...на изхода на града посока Велико Търново, точно срещу представителството на Грей Уол има бензиностанция Ромпетрол. Ей там заредете до горе, да видите как се пълни бутилка. Там налягането е голямо и пълни до пълен макс без малко. Преди месец щях да вдигам скандали, защото на празна бутилка ми наляха 38.6 литра, което до колкото знам е невъзможно. По принцип пътувам много и съм зареждал къде ли не из татковината, но никъде не зареждат така, както там. И не лъжат, защото само там при наливане до горе, първата чертичка ми пада над 250 км пробег.

 

Пробвайте  :toothy1:

Edited by yavorphoto
Link to comment
Share on other sites

Нее....много често наливам от празно до пълно. Вариациите в повечето случаи са от 35.80 до 36.20 максимум. Само там съм най-много. Снощи погледнах фактурите - най много съм налял 38.95 там

Link to comment
Share on other sites

E 38.6 литра не са никак много. Аз никога досега не съм оставял да ми свърши газта и да превключи автоматично на бензин и въпреки това често симвам към 37-38л. Имам дори и 46,98л както и още 5-6 пъти съм зареждал над 40л. :)

Link to comment
Share on other sites

Онази сутрин минах рано, рано по хладно да напълня бутилката. Имаше малко количество газ в нея и ми хвана 42 литра и малко отгоре. Винаги, когато имам възможност зареждам на Shell, но на тръгване от Бургас заредих от Eco - то, но нещо не ми хареса как се движеше колата.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...