Jump to content

Offroad разходка гр.София - вр.Руй (до гр Трън) 27.07.2013 г


Recommended Posts

Попаднах на това събитие в други форуми и цитирам съобщението както го е публикувал автора.

 

"С колеги от други форуми сме се организирали сега в събота да направим лек оффроуд преход до връх Руй, който се намира до град Трън. Маршрута е сравнително лек, става и за неподготвени джипове. Ще идва и Дени от Хоби ТВ да заснеме разходката. Засега сме 10 ина джипа, който има желание да се влючи е добре дошъл. Маршрута горе долу е гр.София - гр.Банкя - с.Мещица - с.Филиповци - с. Бутроинци - с.Врабча - с.Банкя - Трънското ждрело - с.Ломница - вр.Руй. Събираме се в събота на кино Арена запад 9:30 сутринта. Който има радиостанция нека си я вземе."

 

Говорих с човека, за момента за около 10 джипа различни марки (знам за 2 Wrangler-a). Ако някои закъса ще има с какво да се дръпне ми каза :)

 

Срещата е отворена и е за любители.

 

Ще има участък, които някои може да мине през река, други по асвалт, така че въпроса е на разходка :)

 

Има ли желаещи?

 

Смятам да се включа и към 9,00 часа в събота да съм там.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Събрах кураж и се отправих на това организирано събитие :)

 

Ще се опитам да пресъздам събитието по синтезирани точки, защото беше доста продължително, като часове и не мога да го пресъздам на 100%.

 

Решението за участие: Взех го много спонтанно, но и не съвсем. В темата за подходящи места за разходка един колега беше писал за връх Руй, че е подходящ за нашите джипки. Второто е че се организираше от човек с Jeep Wrangler, което си е доста добра атестация и като се добавят още около 10 подобни съвсем се реших, че каквото и да става ще има кои да ме спаси  :)

Третото, което ще го застъпя по-долу е наличието на екип от Хоби ТВ, които заснеха мероприятието. Този факт, не го сметнах за толкова сериозен, защото не вярвах, че ще дойде, пък и да бяха дошли едва ли щяха да ми обърнат внимание, защото това си е един вид реклама. 

 

Началото: Началото беше поставено на Кино Арена. От самото ми пристигане, хората ме поздравиха и казаха щом искаш заповядай, може да минеш по шосето, ако искаш :). След което някои от участниците проявиха интерес към Ховера. Разгледаха двигателя, интериора, багажника и с изненада за мен, чух добри думи. Казвам това не защото хората са преднамерени, а съм свикнал на такива изказвания.

Харесаха двигателя. Буквално чух изказването "Много е добър, няма чупене". Увериха се че всичко по колата ми е заводско, няма нищо променяно, по окачване, двигател и т.н.

Един колега даже каза, че китаеца е по-добър от КИА, като качество на материали и цена, но аз не мога да  го коментирам това нещо.

 

Пътя: Пътя първоначално беше по прашни черни пътища. След което кривнахме през едно село към изоставени къщи и от там през обрасла гора стигнахме до едно стръмно изкачване, което успях да превзема на втория опит, защото бях на 2-ра бавна предавка, а ми трябваше първа. 

 

Видео заснето от участник зад мен показва случката:

 

 

Джипа които се връща съм аз.

 

След което минахме през гористи местноси, и на места обрасни с не високи тръни. Тук джипа отново нямаше никакви проблеми. Добри думи мога да кажа за защитата на джипа от долу. Нямаше никакви замърсявания, треви и какво ли още не.

 

  

Пътя на горе към върха, беше стръмен, но джипката пак си се изкачи без проблем на бавните. Много го пазих от камъни, които бяха доста внушителни на някои места.

 

Финалът:  Успях да се кача, без никакви проблеми, с малко издраскана боя, но едно пастиране и е наред.

 

 

Впечатленията на края: Още на самото изкачване започнаха да ме поздравяват за това, че се държи джипката. Корава машина и др. такива. Журналистката не можа да се начуди, как толкова нова кола се е качила на върха при подобен род мероприятие. Други ми казаха, че щом всичко си ми е на мястото, брони, гуми значи са добре нещата.

 

Хората много добре се изказаха за заводската конфигурация, която е била подложена на подобен преход. В интерес на истината от чисто оффроуд гледна точка беше лека разходка с екстремен характер. 

За мен лично беше ново и на моменти се стресирах, но максимата "Които го е страх от мечки, не ходи в гората" много ми помогна.

 

Относно моето участие много хора смятаха, че съм човек на Литекс и съм дошъл на PR акция в неофициална форма. Според тях, са ми платили най-малкото бензина и им правя реклама.

 

Неприятното за мен беше, че не ми се отваряше преден десен прозорец, които е за смяна на модула, които го няма, но не разбраха много хора, че не ми работи.

 

За момента, толкова мога да споделя. Има и още но на срещата ще разправям.

 

Заключение: Джипа не пострада по никакъв начин, освен боята.

                        Гумите - невероятно съм доволен от гумите. Това винаги съм го казвал и продължавам да го твърдя. Успешно преминах през кал (малка, но все пак ...), трева, сипей, чакъл и после на асфалт отново като лека кола.

                        Двигател - Не усетих никаква липса на мощност. Не ми е гаснала и заглъхвала, колата освен при първото стръмно изкачване на 2-ра скорост.

                        Окачване - Направо като лимузина за такъв терен.

                        Разход - 16/100 газ. Но това с градско и извън градско. Изминахме от Арената до върха около 120 км.

                        Кожата - Когато взех джипа бях много негативно настроен към кожата. Реалността обаче ми показа, че кожата е задължителна. Цялата кола беше покрита с 3-пръста прах и само с едно измиване все едно не съм ходил никъде.

 

 

 

Невероятен автомобил. Много съм доволен.

 

Очаквайте:  През есента ще има репортаж за проведеното събитие по Хоби ТВ.

P1010970.jpg

P1010943.jpg

P7270164.JPG

P7270087.JPG

20130727_205000.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Супер си Ване,искам обаче да те поздравя за самообладанието и може би и късмета,който си имал на първия клип.Старите песове зад теб виж как спряха и наизлязоха от колите,защото знаят какво става.В най-честия случай,автомобила слиза в поредица таван гуми,таван гуми...което не би било добре изобщо. Щом има Фронтера А и ако не е с преправяния,значи изобщо тоя маршрут не би трябвало (както и не е ) за "кръжащия" Н5.Поздравления отново 

Link to comment
Share on other sites

Ванка поздравления и от мен,ако нямах път към гр.Кюстендил и аз щях да се включа в мероприятието и щях да те подкрепя морално и щяхме да им скрием сърмите :)

Link to comment
Share on other sites

Благодаря за добрите думи.

 

Смятам, че всички присъстващи останаха доста приятни изненадани от китаеца. Дори ми разказаха за саморазпадащ се пикап на оффроуд фестивала и джипката ги е изненадала доста приятно. Това са коментари от другите участници.

 

И още нещо. За първи път тази година достигат до крайна точка къде са се отправили. Другите пъти все е имало доста проблеми и не са достигали до крайната цел.

 

И тук имаше отказали се преди достигането на заветната цел, по различни причини.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Колеги,

 

Настъпи деня в които по Хоби ТВ ще се излъчи репортажа за събитието изкачване на връх РУЙ с моето скромно участие.

 

http://www.hobbytv.bg/programa.php предаването е " МОЕТО ХОБИ: Да покориш връх Руй". 

 

Часовете на излъчване са следните:

Събота (2.11.2013) - Днес :)

08:30    МОЕТО ХОБИ: Да покориш връх Руй

14:30    МОЕТО ХОБИ: Да покориш връх Руй

20:30    МОЕТО ХОБИ: Да покориш връх Руй

 

Евентуални повторения не знам кога ще има, но може да се следи за това предаване.

 

Репортажът е кратък, защото е само 30 мин, но бегло може да се разбере какво е било.

 

Приятно гледане!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...