Jump to content

Алтернативни части


GWBecko
 Share

Recommended Posts

Здравейте!

Започвам тази тема с желание да се събере повече информация за частите от други марки, но със 100% съвместимост с Great Wall. Всеки се е сблъсквал с това да търси някаква част, но поради липса или висока цена се налага да ползва заместител. Все пак в тези автомобили има събрани технологии от различни марки, а и на фона на глобалното уеднаквяване на много неща, би трябвало да има съвместимост. Идеята ми е всеки, който има опит в това да сподели. Всякаква информация ще е от полза. Ангренажи, помпи, спирачни дискове, амортисьори... Кое става от Toyota? Кое от Mitsubishi, Honda или нещо друго? Някои модели са с окачване от Isuzu, други са с двигатели на Mitsubishi. Сигурен съм, че това би спестило много време и пари на много от нас.

Темата няма за цел да е в ущърб на официалните представителства и сервизи, където частите са оригинални и препоръчителни. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

То има тема където се споделят такива неща, то там има и много други неща и е малко трудно да намериш това което ти трябва.

Edited by yaniatanasov
Link to comment
Share on other sites

GWВеско не ги мисли официалните представителства и сервизи те работят с кожа на клиента. А резервните части не са им толкова оригинални колите на Интер карс редовно им доставят части.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Приветствам темата ти,Но... голямото Но... тука идва и мястото на културата.

Не може да има тема с заглавие за ангренаж 9 страници и да знаеш че между 7ма и 8ма пише и за моторчето на раздатката...

Аз още в началото като станах член видях че всичко е доста хаотично,повдигнах въпроса веднъж,но Нищо.

Преди (и сега) чета и в Офроуд форума-е там всичко си е на мястото.

Модераторите явно нямат достатъчно време (и не ги виня),по скоро се обръщам към чичаците и всички останали дето ги мързи да четат и пишат...

Ми питайте в правилната тема бе хора...

Но, както се казва "коня е хванал гората вече"

-късно е...

 

Link to comment
Share on other sites

Написаното от мен е извън темата,но да споделя моето виждане до къде водят част от по-горните постове и защо информацията ще става все по-оскъдна!

Ще рискувам да Ви отговоря от името на повечето колеги и се надявам да няма обидени от тях за това ми действие.

В началото всеки е искал да сподели знание и да бъде полезен за настоящи и бъдещи колеги,нали все пак за това е създаден форума - предполагам.

В даден момент обаче спираш защото си отделил от личното си време и споделяш инфо на добра воля,а в повечето случаи винаги се намират колеги които да не им нещо на таман.

Форума не е библиотека с класифицирана информация по рафтовете и уредник,а и защо си мислите,че във форумите списани на руски и английски език нещата са много по-подредени!?

Ще дам пример с темата за 4Х4 - в руския сайт е над 40 страници постове и не всички са по темата,но в крайна сметка информацията вътре е полезна.

Разбира се информацията във форума е полезна за тези които са технически грамотни и им е хоби сами да си ремонтират колите.

Когато наистина искаш да научиш нещо ще търсиш,четеш,разглеждаш,цапаш си ръцете и т.н. за да стигнеш до познанието.

Щом някой е отделил от личното си време да подаде инфо ще Ви се налага и на вас да отделите малко от личното си време за да я намерите дори и хаотично да е предоставена.

Това от мен за "подводните камъни на форума",а иначе към модератора - по мое мнение в тази тема няма нищо градивно и е за коша щом вече я има.

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...