em4yyy Публикувано 13 Юли, 2012 Share Публикувано 13 Юли, 2012 Няколко пъти ми се случва Voleex-a да запали трудно (3-пъти за 3 месеца, като последните 2 седмица 2-пъти ми го направи) на какво може да се дължи това? Трябва повече да се задържи ключа за да запали. Имам чувстото, че е от имобилайзера. На някой друг случвало ли му се е? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
feikot Отговорено 13 Юли, 2012 Share Отговорено 13 Юли, 2012 Не е имобилайзер.Ако е от него,ще си запали веднага и ще изгасне след 2 секунди.Ако палиш на газ,може да е от настройка на газовата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki.A. Отговорено 13 Юли, 2012 Share Отговорено 13 Юли, 2012 (Редактирано) Няколко пъти ми се случва Voleex-a да запали трудно (3-пъти за 3 месеца, като последните 2 седмица 2-пъти ми го направи) на какво може да се дължи това? Трябва повече да се задържи ключа за да запали. Имам чувстото, че е от имобилайзера. На някой друг случвало ли му се е? Ами на моя Hover ми се случва няколко пъти следното - завъртам ключът за да запаля и тамън да запали както обикновено - пускам ключа, той прикашля и изгасва, след това поне два пъти трябва да паля за по 2-3 секунди да държа ключа на стартер. Одтадох проблема на лошо гориво, но днес пак ме предаде и почвам да се чудя защо. Но не го прави всеки път и ако го закарам в сервиза няма как да им покажа какво прави. Опиши повече,на газ ли си? Аз съм още без газова и ако зачести ще го водя на "чичо доктор". Редактирано 14 Юли, 2012 от Говедо Правопис и пунктуация Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
em4yyy Отговорено 13 Юли, 2012 Автор Share Отговорено 13 Юли, 2012 (Редактирано) Нямам газ. По принцип си пали добре, но днес пак ми направи този проблем държа ключа 5-6 секунди на стартер докато запали. Не знам дали е от горивото. Ако продължи да го прави, ще отида да сервиза да видя, какво ще кажат. Преди малко пак така запали. Втори път за днес. Редактирано 14 Юли, 2012 от Говедо Правопис Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fenbg Отговорено 13 Юли, 2012 Share Отговорено 13 Юли, 2012 Погледни когато не е запалил дали мига гаечния жълт ключ ? Виж също дали педала на спирачката е твърд тогава и не прави контакт и не иска да запали. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fen Отговорено 14 Юли, 2012 Share Отговорено 14 Юли, 2012 моят автомобил е друга марка, но имам същия проблем когато горивото е с лошо качество. при това положение доливам бензин с по-високо качество и октан и си решавам проблема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gwfan Отговорено 14 Юли, 2012 Share Отговорено 14 Юли, 2012 Преди малко пак така запали. Втори път за днес. Не се чуди ами направо бягай в сервиза! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
white shark Отговорено 16 Юли, 2012 Share Отговорено 16 Юли, 2012 Няколко пъти ми се случва Voleex-a да запали трудно (3-пъти за 3 месеца, като последните 2 седмица 2-пъти ми го направи) на какво може да се дължи това? Трябва повече да се задържи ключа за да запали. Имам чувстото, че е от имобилайзера. На някой друг случвало ли му се е? На мен ми се случи тази сутрин. При първоначалното запалване нямах проблем - колата не беше карана от вчера след обяд, подгрях двигателя 5 мин., след което го изгасих. При повторното запалване, след около 10 мин. не запали от първия път. Трябва да отбележа, че при проблемното запалване радиото беше включено! За подобно изпълнение инструктурът ми "сгряваше" вратове навремето :-))))) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gwfan Отговорено 16 Юли, 2012 Share Отговорено 16 Юли, 2012 Утечка или калпав акумулатор ... в сервиза могат да ти го замерят и да открият белята ... надявам се! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
em4yyy Отговорено 16 Юли, 2012 Автор Share Отговорено 16 Юли, 2012 На мен винаги радиото ми е включено. Досипах бензин от друга бензиностанция и колата пали без проблем засега. Преди бях заредил от OMW, а сега от Rompetrol. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
white shark Отговорено 16 Юли, 2012 Share Отговорено 16 Юли, 2012 На мен винаги радиото ми е включено. Досипах бензин от друга бензиностанция и колата пали без проблем засега. Преди бях заредил от OMW, а сега от Rompetrol. Не знам дали в случая има отношение към трудното запалване, но като цяло не е добър вариант да палиш на включено радио. Аналогично - на включени фарове. Дано проблемът да е от калпав бензин. За Rompetrol съм чувал добри отзиви, особено за дизела - по-рядко се налага смяната на дюзи :-))))))))))))) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 4 Ноември, 2012 Share Отговорено 4 Ноември, 2012 От доста време зареждам на друга бензиностанция газ/бензин и мога да кажа, че трудното палене не ми се е случвало дори тези дни при които сутрин температурите бяха около ~ 0, 1 градуса. Не мога да съм много сигурен, че е от качеството на бензина, но ..... за сега това мога да кажа. Друга интервенция не съм правил. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 4 Ноември, 2012 Share Отговорено 4 Ноември, 2012 Това, дали радиото е включено, или изключено, няма практически никакво значение, дори и при включени фарове би трябвало да пали нормално, ако акумулаторът не е само театрален реквизит. Досега имам два случая на труден запуск с Волекс, но знам, че в единия случай сам съм си виновен, а в другия досега нямам обяснение. Понеже Волексът иначе пали "от половин оборот" и се бях разглезил само да "цъкна" на стартер и готово! Обаче веднъж "цъкнах" явно съвсем кратко и не запали, след това няколко пъти - пак ГРЕДА. Тогава просто изключих и изчаках една минута и после всичко си тръгна както трябва. При втория случай запали, обаче явно не на всички цилиндри, малко странно, но факт. При следващия опит запали нормално. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 5 Ноември, 2012 Share Отговорено 5 Ноември, 2012 Откакто сложих в края на май месец ГИ се усети малка разлика в паленето. Но пък реално досега вече няколко месеца винаги си пали от първия път. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts