Jump to content

Внимавайте! Hover H5 се самозключва


Niki.A.
 Share

Recommended Posts

Здравейте,

Знаете ,че при доста от марките автомобили ако отклюиш колата и не отвоиш нито една от вратите тя се заключва сама след определено време!!!! Е да но на джпката явно важи само при отваряне на шоф.врата,ако отвориш друга врата си седи отворена няма проблем докато не я затвориш!!!

 

 

Ето какво ми се случи днес.

Отидох да взема малката от детска грдина, отключих Hover-а и отвоих задната врата да кача малката на столчето и да я закопчая с колана.Понеже ключовете ми пречат винаги в ръката ги оставям на стелката на земята докато пакетирам и обезопася "мишока".

Този път телефона ми звъна и се изправих да го извадя от джоба,ключовете останаха на стелката(забравих ги)!!!! Затварям заднтата врата и тръгвам към предната докато ръчкам по телефона да видя кой ме търси,с други думи забавих се повече от обикновено да отворя предната врата около 5сек. Посягам към дръжката на шоф.врата и изведнъж се чува "щрак-шрак" и диода на алармата започна да светка бързо (всеки с Hower знае ,че като мига така ще почне да пищи алармата). И започна приключението: джипката заключена,алармата пищи,ключовета вътре на стелката и за капак на всичко детето закопчано с колана и то вътре! Първата ми мисъл беше да счупя стъкло и докато обикалях колата ,все пак да видя да не съм оставил някое отворено, се оспокоих и почнах да напътствам малката да се откопчае от колана и да вземе ключовете от пода ,на 3 годинки е и се притеснявах какво ще се получи ,но явно съм от татковците дет изпускат туй-онуй :-\ и не съм забелязал че "мишката" е станала много хитра и схватлива :) за радост на татко!! След като взе ключовете от пода се опита да ми ги подаде през прозореца, но уви както казах всички прозорци бяха затворени. Зпочах да и обяснявам да мине на столчето на "Тати" и да ми ги подаде от там ,промуши се пез седалките по нейн си начин и пак се опита да ми ги подаде през съклто "Сладурче ти казвам"!!! Сед това започнах да и обяснявам ,да натисне някое копче за отваряне на стъклото ,но пак засечка, нали "заспиват" стъклата при заключване и копчетата не действат!!! Преди да изпадна в някоя истерия се сетих, че щом се справи с копчетата на стъклата ще успее да натисне кочето на ключа за отключване (ама съм шматка как не се сетих по рано). И с тази задача се справихме след като показахме свички ключове от връската на тати избрахме верния, пробвахме с сички кочета на ключа и отцелихме правилното. И одново "щрак-шрак" ,с светкавично движение отворих вратата и тука вече ми олекна :D:)!!!!! Такова нещо не ми се беше случвало от първата ми кола при която нямаше централно заключване и се натискаха палчетата за заключване на вратите ръчно,та тогава съм съм затръшвал вратата с ключове забравени на таблото. Така че ,вниавайте каде оставяте ключовете от колата!! :)

Edited by Niki.A.
Link to comment
Share on other sites

При мен тази "опция" я премахнаха, когато имах проблем с алармата. В крайна сметка сега, след като отключва всичко си остава отключено докато не натисна копче за заключване. И аз имах подобни премеждия със самозаключване, но при мен си имаше проблем с алармата.

 

Ако те притеснява това и за превантивна мярка, попитай да ти го махнат автоматичното заключване.

 

Поздравления за благополучния финал.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Здравейте някой да е имал проблем със задната врата, не се заключва когато натиснеш копчето на дистанционното?

Иначе ръчно се заключва 

разглобих копчето но жилото си е на място и всичко е наред но незнам защо не се заключва със дистанционното

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
On 9/16/2020 at 2:15 PM, Mikosh said:

Здравейте някой да е имал проблем със задната врата, не се заключва когато натиснеш копчето на дистанционното?

Иначе ръчно се заключва 

разглобих копчето но жилото си е на място и всичко е наред но незнам защо не се заключва със дистанционното

Аз имах сходен проблем, като нямах дистанционно и се развали километража, не искаше да се заключва задната врата с ключа. Като си взех дистанционно всичко е наред. Може би системата се бърка като не се заключва при тръгване! Или самото централно не ти е наред!  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...