Niki.A. Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 (edited) Здравейте, Знаете ,че при доста от марките автомобили ако отклюиш колата и не отвоиш нито една от вратите тя се заключва сама след определено време!!!! Е да но на джпката явно важи само при отваряне на шоф.врата,ако отвориш друга врата си седи отворена няма проблем докато не я затвориш!!! Ето какво ми се случи днес. Отидох да взема малката от детска грдина, отключих Hover-а и отвоих задната врата да кача малката на столчето и да я закопчая с колана.Понеже ключовете ми пречат винаги в ръката ги оставям на стелката на земята докато пакетирам и обезопася "мишока". Този път телефона ми звъна и се изправих да го извадя от джоба,ключовете останаха на стелката(забравих ги)!!!! Затварям заднтата врата и тръгвам към предната докато ръчкам по телефона да видя кой ме търси,с други думи забавих се повече от обикновено да отворя предната врата около 5сек. Посягам към дръжката на шоф.врата и изведнъж се чува "щрак-шрак" и диода на алармата започна да светка бързо (всеки с Hower знае ,че като мига така ще почне да пищи алармата). И започна приключението: джипката заключена,алармата пищи,ключовета вътре на стелката и за капак на всичко детето закопчано с колана и то вътре! Първата ми мисъл беше да счупя стъкло и докато обикалях колата ,все пак да видя да не съм оставил някое отворено, се оспокоих и почнах да напътствам малката да се откопчае от колана и да вземе ключовете от пода ,на 3 годинки е и се притеснявах какво ще се получи ,но явно съм от татковците дет изпускат туй-онуй и не съм забелязал че "мишката" е станала много хитра и схватлива за радост на татко!! След като взе ключовете от пода се опита да ми ги подаде през прозореца, но уви както казах всички прозорци бяха затворени. Зпочах да и обяснявам да мине на столчето на "Тати" и да ми ги подаде от там ,промуши се пез седалките по нейн си начин и пак се опита да ми ги подаде през съклто "Сладурче ти казвам"!!! Сед това започнах да и обяснявам ,да натисне някое копче за отваряне на стъклото ,но пак засечка, нали "заспиват" стъклата при заключване и копчетата не действат!!! Преди да изпадна в някоя истерия се сетих, че щом се справи с копчетата на стъклата ще успее да натисне кочето на ключа за отключване (ама съм шматка как не се сетих по рано). И с тази задача се справихме след като показахме свички ключове от връската на тати избрахме верния, пробвахме с сички кочета на ключа и отцелихме правилното. И одново "щрак-шрак" ,с светкавично движение отворих вратата и тука вече ми олекна !!!!! Такова нещо не ми се беше случвало от първата ми кола при която нямаше централно заключване и се натискаха палчетата за заключване на вратите ръчно,та тогава съм съм затръшвал вратата с ключове забравени на таблото. Така че ,вниавайте каде оставяте ключовете от колата!! Edited June 23, 2012 by Niki.A. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gwfan Posted June 23, 2012 Share Posted June 23, 2012 Важното е че всичко е свършило добре. Браво на "мишока" на тати! Да ти е живо и здраво хлапето! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ванката Posted June 29, 2012 Share Posted June 29, 2012 При мен тази "опция" я премахнаха, когато имах проблем с алармата. В крайна сметка сега, след като отключва всичко си остава отключено докато не натисна копче за заключване. И аз имах подобни премеждия със самозаключване, но при мен си имаше проблем с алармата. Ако те притеснява това и за превантивна мярка, попитай да ти го махнат автоматичното заключване. Поздравления за благополучния финал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikosh Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 Здравейте някой да е имал проблем със задната врата, не се заключва когато натиснеш копчето на дистанционното? Иначе ръчно се заключва разглобих копчето но жилото си е на място и всичко е наред но незнам защо не се заключва със дистанционното Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaniatanasov Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 On 9/16/2020 at 2:15 PM, Mikosh said: Здравейте някой да е имал проблем със задната врата, не се заключва когато натиснеш копчето на дистанционното? Иначе ръчно се заключва разглобих копчето но жилото си е на място и всичко е наред но незнам защо не се заключва със дистанционното Аз имах сходен проблем, като нямах дистанционно и се развали километража, не искаше да се заключва задната врата с ключа. Като си взех дистанционно всичко е наред. Може би системата се бърка като не се заключва при тръгване! Или самото централно не ти е наред! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikosh Posted August 20, 2021 Share Posted August 20, 2021 Аз намерих проблема благодаря все пак Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krasimirr Posted August 20, 2021 Share Posted August 20, 2021 И той е ? Хайде да не пазим тайна!! Нали идеята е да сме си полезни един на друг все пак !? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts