Jump to content
Niki.A.

Внимавайте! Hover H5 се самозключва

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте,

Знаете ,че при доста от марките автомобили ако отклюиш колата и не отвоиш нито една от вратите тя се заключва сама след определено време!!!! Е да но на джпката явно важи само при отваряне на шоф.врата,ако отвориш друга врата си седи отворена няма проблем докато не я затвориш!!!

 

 

Ето какво ми се случи днес.

Отидох да взема малката от детска грдина, отключих Hover-а и отвоих задната врата да кача малката на столчето и да я закопчая с колана.Понеже ключовете ми пречат винаги в ръката ги оставям на стелката на земята докато пакетирам и обезопася "мишока".

Този път телефона ми звъна и се изправих да го извадя от джоба,ключовете останаха на стелката(забравих ги)!!!! Затварям заднтата врата и тръгвам към предната докато ръчкам по телефона да видя кой ме търси,с други думи забавих се повече от обикновено да отворя предната врата около 5сек. Посягам към дръжката на шоф.врата и изведнъж се чува "щрак-шрак" и диода на алармата започна да светка бързо (всеки с Hower знае ,че като мига така ще почне да пищи алармата). И започна приключението: джипката заключена,алармата пищи,ключовета вътре на стелката и за капак на всичко детето закопчано с колана и то вътре! Първата ми мисъл беше да счупя стъкло и докато обикалях колата ,все пак да видя да не съм оставил някое отворено, се оспокоих и почнах да напътствам малката да се откопчае от колана и да вземе ключовете от пода ,на 3 годинки е и се притеснявах какво ще се получи ,но явно съм от татковците дет изпускат туй-онуй :-\ и не съм забелязал че "мишката" е станала много хитра и схватлива :) за радост на татко!! След като взе ключовете от пода се опита да ми ги подаде през прозореца, но уви както казах всички прозорци бяха затворени. Зпочах да и обяснявам да мине на столчето на "Тати" и да ми ги подаде от там ,промуши се пез седалките по нейн си начин и пак се опита да ми ги подаде през съклто "Сладурче ти казвам"!!! Сед това започнах да и обяснявам ,да натисне някое копче за отваряне на стъклото ,но пак засечка, нали "заспиват" стъклата при заключване и копчетата не действат!!! Преди да изпадна в някоя истерия се сетих, че щом се справи с копчетата на стъклата ще успее да натисне кочето на ключа за отключване (ама съм шматка как не се сетих по рано). И с тази задача се справихме след като показахме свички ключове от връската на тати избрахме верния, пробвахме с сички кочета на ключа и отцелихме правилното. И одново "щрак-шрак" ,с светкавично движение отворих вратата и тука вече ми олекна :D:)!!!!! Такова нещо не ми се беше случвало от първата ми кола при която нямаше централно заключване и се натискаха палчетата за заключване на вратите ръчно,та тогава съм съм затръшвал вратата с ключове забравени на таблото. Така че ,вниавайте каде оставяте ключовете от колата!! :)

Редактирано от Niki.A.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Важното е че всичко е свършило добре. Браво на "мишока" на тати! Да ти е живо и здраво хлапето!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен тази "опция" я премахнаха, когато имах проблем с алармата. В крайна сметка сега, след като отключва всичко си остава отключено докато не натисна копче за заключване. И аз имах подобни премеждия със самозаключване, но при мен си имаше проблем с алармата.

 

Ако те притеснява това и за превантивна мярка, попитай да ти го махнат автоматичното заключване.

 

Поздравления за благополучния финал.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×