Ванката Публикувано 11 Април, 2012 Share Публикувано 11 Април, 2012 Здравейте, Отварям тази тема за да споделят потребителите, които имат повече опит със зареждането на газ от кои места са доволни и кои не. Доста автомобили от марката са на газ и предвид еднаквостта на моделите може по-ясно да се хване на кои места газта е лоша. Разхода много зависи и от карането, но все пак може да се хване лошото гориво. Моят опит с газта е от преди 3-4 години и съм загубил представа на кои места как е. В момента мога да кажа за няколкото пълнение на Шел и Еко, че на Шел май имам по-нисък разход, но е рано да се каже. Затова се обръщам към хората с навъртани доста километри да дадат обективно мнение. Моля без реклама или открити нападки към конкуренти марки, ако има служители или намесени в бизнеса с горива. Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
prankmaster Отговорено 11 Април, 2012 Share Отговорено 11 Април, 2012 (Редактирано) На всяка бензиностанция горивото е различно, дори и да са на една верига. Като се пише от кои сте доволни, казвайте точно от от коя бензиностанция сте доволни. Пример: зареждам на Шел до Метро и не мога да запаля на другия ден. После зареждам на шел в Кючука и всичко си е наред... Става въпрос за Пловдив и бензин А95. Газ зареждам от Лукойл (срещу Бриколаж, на Асеновградско, до Метро и Пещерско). според мен, дава най- нисък разход и върви по- добре в сравнение с ЕКО и Шел. ПС: карам Сивик. Редактирано 11 Април, 2012 от prankmaster Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 11 Април, 2012 Автор Share Отговорено 11 Април, 2012 На всяка бензиностанция горивото е различно, дори и да са на една верига. Като се пише от кои сте доволни, казвайте точно от от коя бензиностанция сте доволни. Пример: зареждам на Шел до Метро и не мога да запаля на другия ден. После зареждам на шел в Кючука и всичко си е наред... Става въпрос за Пловдив и бензин А95. Газ зареждам от Лукойл (срещу Бриколаж, на Асеновградско, до Метро и Пещерско). според мен, дава най- нисък разход и върви по- добре в сравнение с ЕКО и Шел. ПС: карам Сивик. Подкрепям колегата. Споделяйте подробно бензионстанцията и помпата. Тези които ползват http://www.carspending.com/ имат тази възможност, за детаелно описване на бензиностанцията. Признавам си в моите рапорти има само бензиностанцията без помпата, но ще се поправя. Виноват Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Berg Отговорено 29 Август, 2012 Share Отговорено 29 Август, 2012 До момента съм заредил газ четири пъти: пърите три от Петрол (срещу КАТ; при разклона за Панчарево; на шосе в южна България), последния път на OMV (бул. "България"). При първите три зареждания беше ОК - даже бях приятно изненадан от динамиката на автомобила, сравнен с впечатленията ми от тестовото каране. След последното зареждане мощността спадна - джипът стана муден по нанагорнищата и с леко "замисляне" при потегляне. Не бързам да вадя категорични заключения от толкова малко опит, но "Петрол" май е добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 30 Август, 2012 Share Отговорено 30 Август, 2012 Преди като карах на газ винаги съм оставал с впечатлението, че на Петрол газта (Blue Force или нещо такова беше) струва няколко ст по-скъпо, но колата върви осезаемо по-добре. Другата газ от която бях доволен бе ЕКО и Лукойл. OMV & Shell нещо не беше както трябва (по-слабо вървеше). Може и да е абсолютно некоректно и субективно мнението ми, но като цяло гледах когато мога да си зареждам на Петрол, ЕКО и Лукойл през годината, когато карах кола на газ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 30 Август, 2012 Автор Share Отговорено 30 Август, 2012 (Редактирано) Като цяло съм доволен от Петрол (BlueForce при цена като на другите бензиностанции), Ромпетрол ( опредлено джипа върви по-добре с него) и Еко. За Шел нямам негативно мнение, но определено предходните са по-добре като качество. ОМВ не ми допадат. Относно разхода, не може да се говори за икономия. Градското си е толкова, но разликата е в по-добрата динамика. Редактирано 30 Август, 2012 от leomm Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ginoo Отговорено 31 Август, 2012 Share Отговорено 31 Август, 2012 (Редактирано) Здравейте, Аз зареждам газ от бензиностанциите на Лукойл (най-често от тази на бул. Г. М. Димитров, София) и съм доволен засега. Разхода на гориво е постоянен. Редактирано 31 Август, 2012 от Ginoo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Plam Отговорено 23 Декември, 2012 Share Отговорено 23 Декември, 2012 Здравейте, Имам изминати 25000 км.на газ с Н5 за половин година, като основно съм зареждал на Лукойл.Но за този период се запуши помпата която се намира в бутилката и от един месец карането на газ е проблем.В последствие разбрах, че в газта на Лукойл има доста повече графит който дапушва филтрите на помпата и впоследствие тя намялява налягането.От известно време зареждам на Петрол и определено смятам че и разход и работа на двигателя е по-добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mistarmi Отговорено 23 Декември, 2012 Share Отговорено 23 Декември, 2012 А колега искам да те питам за тия 25000 км смени ли филтрите по газовата система?И ако отговора е да има ли някакъв сервизен интервал за тия филтри ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 24 Декември, 2012 Share Отговорено 24 Декември, 2012 Обикновенно тези филтъри се сменят на всеки 10 000км и не са скъпи по 15-20лв са да ви кажа моето мнение е,че на Лукойл и Петрол газта не е много хубава,много добри отзиви чувам за Шел и ОМВ. Аз лично на моята кола сипвам само от Шел и понякой път от ОМВ и разхода ми е един и същ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Plam Отговорено 25 Декември, 2012 Share Отговорено 25 Декември, 2012 Всички сервизни обслужвания по газовата са правени ! Няколко пъти по различни поводи колата бе при тях , но аз лично не съм поглеждал в сервизната книжка какво са писали !Споделих с тях че имам проблем при работа на газ, но мнението ив екатегорично че трябва да се смени помпата.Не пожелаха да чистят филтрите , а помпи в момента няма ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radioworld Отговорено 8 Януари, 2013 Share Отговорено 8 Януари, 2013 А така ! Както се оказва от постовете, от всички вериги има доволни и недоволни. Важното е да не се зарежда от някой неизвестни дворни станцийки, на които газта е с 3-5 стотинки по-евтина. Но това с филтрите за газта ме заинтересува - не трябва ли да се следи от сервиза ? И когато му дойде времето да се сменят гаранционно ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 9 Януари, 2013 Share Отговорено 9 Януари, 2013 Би трябвало да се сменят гаранционно на 10 000км,но си мисля че вие трябва да си ги заплащате,при мен аз така ги сменям и цената на филтъра е около 20лв Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
t_ilieva Отговорено 11 Януари, 2013 Share Отговорено 11 Януари, 2013 Днес от сервиза ни посъветваха да зареждаме на ОМВ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 11 Януари, 2013 Автор Share Отговорено 11 Януари, 2013 Днес от сервиза ни посъветваха да зареждаме на ОМВ. Според моите наблюдения всичко се свежда до конкретни обекти, а не много до определена компания. Пробвайте няколко вериги, но на определени бензиностанции. Където покаже най-добър разход при идентични условия, това е истината за вас. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 27 Февруари, 2013 Share Отговорено 27 Февруари, 2013 (Редактирано) Колеги, над 20 години съм газаджия и от 6 съм само на инжекциони. Имам около 150 к км с инжекциони. Зареждам от Лукоил или Еко. Проблема става очеваден пролет или есен- газта е от две съставки пропан и бутан , които са с различна пламна температура и точка на втечняване и за това зима или лято съотношението е различно. в Нехтохим ти ги разбъркват както си заявил, а ако е от внос то майка плаче- миналата есен имах подобни проблеми с Еко в Хасково. На Лукоил, са както от завода и съм нямал проблеми. По принцип знам , ме ШЕЛ и ОМВ зареждат от където намерят евтино горимо- не ги обичам. Във всяка бензиностанция задължително висят сертификатите и пробите от горивата.Вижте ги и сравнявайте . Никои няма да ви се обиди. Аз така на Лукоила след Ихтиман/ по посока София/ намерих, че няма разлика във сертификатите на 95 и техтиния ЕКТО 95 и да видиш как ги смениха веднага. ООО за филтрите- сменят се на 15-20 к км, защото в газта има графит, иначе повреждат инжекторите. Тези които са с изпарител да видят на него има филтър и той се сменя.При моя приятел смяната е около 20 - 25 лева. Сега на Хувъра основно прегледахме всичко и този на изпарителя изобщо не бе пипан 60 к км познайте какъв беше- от дунапренче- графитченце и го продухахме с компресора и побеля- щото такъв нямаше. Редактирано 27 Февруари, 2013 от Говедо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts