snipi Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Кой с колко минуса кара ,съответно цолаж и размер на гумата,аааа и лифт.Аз съм с лифт на окачването 5 см и боди лифт 5,бщо 10см и 235х85 х 16 с ЕТ -40, задират и отпред и отзад,при пълен волан.Заканил съм им се да ги набутам и после ще пиша къде ,как и колко интрвенция е нужна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kan4o Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Аз карам с оригинални джанти...случайно ги намерих в Княжево и даже и фактура с ДДС ми даде...не бих рискувал с разни + и - джанти... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vencibull Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Аз съм с 215 / 90 r15 78см високи, никакъв лифт нямам, но съм махнал калобраните и не опират, но аз съм с h3, мисля че са по-големи арките на калниците. ( поръчал съм амове и пружини ) и ще я вдигна с около 5см, ще покажа снимки. Джантите ми са от паджеро - ет12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kan4o Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 Текущ размерТова показва калкулатора за гуми, т.е. 45 мм по големи и несъвместими....за това удрят и трябва да се свалят корите на калниците, а и скороста се изменя, да не говорим за ъглова скорост и тежест..За мен риска е голям да се натоварват полуоски и лагери... Текущ диаметър724мм Нов диаметър769мм Разлика45мм 6% Показание при 100km/h94км/h Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snipi Posted November 12, 2017 Author Share Posted November 12, 2017 Да,ама тия рискове се поемат.Не се поема риска,след лифт,да се търкулнеш,без предупреждение.Предупреждението е крена в завои,който те информира. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snipi Posted November 12, 2017 Author Share Posted November 12, 2017 On 11.11.2017 г. at 1:44 PM, vencibull said: Аз съм с 215 / 90 r15 78см високи, никакъв лифт нямам, но съм махнал калобраните и не опират, но аз съм с h3, мисля че са по-големи арките на калниците. ( поръчал съм амове и пружини ) и ще я вдигна с около 5см, ще покажа снимки. Джантите ми са от паджеро - ет12 И аз в момента съм с паджеровски Жанти на Жипа -12,но съм Н5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vencibull Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 2 hours ago, snipi said: Да,ама тия рискове се поемат.Не се поема риска,след лифт,да се търкулнеш,без предупреждение.Предупреждението е крена в завои,който те информира. При джанти -12 разширяваш стойката на колата с общо 5.6см, ако слагаш гуми по-широки от 235 още ще разшириш. Правилото е - колкото нагоре толкова настрани. При 10см лифт и 6-7 разширяване си почти в фабричните граници, като сложиш и по-добрите амове не мисля че е толкова страшно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snipi Posted November 12, 2017 Author Share Posted November 12, 2017 Фабрични Жанти ЕТ +38 + Жанти -12 -----50мм точно.Четох някъде,че на всеки инч нагоре ,по 20мм на страни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snipi Posted November 29, 2017 Author Share Posted November 29, 2017 Минус 40-ките 16-ки не влизат с 235х85х16,минах на 15ки, минус 18,с 31ци. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TERZO Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 (edited) Здравейте, нов член съм на Форума. От 1 месец карам Hover 5 /2010 год. Колата е изработена за Италианския пазар и от там е вкарана. Купих я без резервна гума, така е карана и от предишния собственик. Въпросът ми е следния: От къде мога да купя джанта за този модел , освен от Дилърите на Great Wall= Edited July 3, 2018 by TERZO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vencibull Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Звънни ми, продавам моята 0894 26 81 82 Венци Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zhelev_48 Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Преди 12 часа, TERZO написа: Здравейте, нов член съм на Форума. От 1 месец карам Hover 5 /2010 год. Колата е изработена за Италианския пазар и от там е вкарана. Купих я без резервна гума, така е карана и от предишния собственик. Въпросът ми е следния: От къде мога да купя джанта за този модел , освен от Дилърите на Great Wall= Защо ти е резервна гума. Аз карам така без гума вече 3години,имам течност за спукана гума и компресор за всеки случай. Имам карта на СБА и ако спукам гума(досега ни ми се е случвало) викам пътна помощ давам му гумата и ми я прави и връща. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vencibull Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 1 hour ago, zhelev_48 said: Защо ти е резервна гума. Аз карам така без гума вече 3години,имам течност за спукана гума и компресор за всеки случай. Имам карта на СБА и ако спукам гума(досега ни ми се е случвало) викам пътна помощ давам му гумата и ми я прави и връща. Въпроса е меко казано странен но ще отговоря какво ми се случи на мен: Цепиш гума, нямаш резервна, в планината си. Ще ти кажа и как реших проблема - чаках приятел 4 часа да дойде, щото си мислех че не ми трябва резервна Винаги се случва така, че като не си подготвен тогава стават нещастията Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriss1 Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Аз си взех резервна гума ,защото с пяната за залепване трябва да има и компресор,което е разход горе долу колкото една гума с джанта ,а ако я срежеш гумата някъде няма да ти помогне тази пяна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kan4o Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 6-та година карам без резервна гума...имам си и 2 флакона пяна, компресор, скъп метален и комплект за залепване на гуми -шила и фитили от суров каучук. Това по пътя да спукаш тази гума, дето е с протектор 6 мм и още толкова дебела е почти невероятна. А да я срежеш можеш само на офффффроуд. Един единствен път започна да издиша предна дясна и тя се оказа с телче от касетка отстрани на борда. И все пак бай бабо да не те срещне мечка . тогава ще се мисли.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TERZO Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Благодаря за отговорите! Приемам още идеи за това, от какъв автомобил може да се ползва джанта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kan4o Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 (edited) Вторите джанти за зимните гуми ги взех от гумаджииница в Княжево- 2 години стоят даже не знаеше за каква кола са. Обявата бе в ОЛХ..... и така има остава търсене... Edited July 5, 2018 by Kan4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TERZO Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Благодаря! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snipi Posted January 3, 2019 Author Share Posted January 3, 2019 След използване на флакон с пяна,гумата се изхвърля.Пяната така залепва и полепва вътре,че е невъзможно да се почисти и съответно да се балансира гумата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danil Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 На 11.11.2017 г. at 13:44, vencibull написа: Аз съм с 215 / 90 r15 78см високи, никакъв лифт нямам, но съм махнал калобраните и не опират, но аз съм с h3, мисля че са по-големи арките на калниците. ( поръчал съм амове и пружини ) и ще я вдигна с около 5см, ще покажа снимки. Джантите ми са от паджеро - ет12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts