kamus11 Публикувано 12 Юли, 2011 Share Публикувано 12 Юли, 2011 От август месец на пазара в Китай ще бъде достъпен новия компактен SUV - Great Wall Hover H6. Този модел бе представен като експонат и на автосалона в София и ясно можеше да се види, че е разположен в сегмента на Toyota Rav4 и по нищо не отстъпва на японския модел, поне що се отнася до изработката и дизайна. На местните пазари Н6, ще се предлага с нов 1.5 литров бензинов, турбо агрегат чиято мощност е 134к.с. Успоредно с него ще се предлагат и по-големи 2.0 и 2.4 литрови атмосферни агрегати, като задвижването ще бъде 4х2 или 4х4. За пазарите извън китайската република е предназначен и турбо дизелова версия, но за нея информация ще има в края на тази година. За сега не се съобщава дали този модел има вероятност да бъде произвеждан и в България, но ако не друго, то най-вероятно в близко бъдеще Н6, ще се предлага и на българския пазар, като очакваната цена за версията с две задвижващи колела е около 25 000лв с ДДС. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kamus11 Отговорено 12 Юли, 2011 Автор Share Отговорено 12 Юли, 2011 Някой знаели дали този модел ще са прави в България? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikid Отговорено 12 Юли, 2011 Share Отговорено 12 Юли, 2011 Всъщност очаква се точно този модел да се произвежда в България , а Н5 да е от внос , поне това е информацията за сега . Иначе е в сегмента на Rav4( и според мен е с по-добър дизайн) и Captiva . Дизелът с автоматична кутия ще е безпорен хит , а и 1,5 Турбо бензин ,също . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radowolf Отговорено 12 Юли, 2011 Share Отговорено 12 Юли, 2011 Аз лично бях определил Дачия Дъстър като "моя автомобил", но от както видях Н6 вече ми е друг любимеца ... Дай боже след няколко години да дам Сандерото на жена ми а аз да карам ей такова! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikid Отговорено 10 Август, 2011 Share Отговорено 10 Август, 2011 За производството на Н6 100 робота ще бъдат монтирани в новия завод на GW в Китай. Роботите са производство на водеща световна фирма АВВ груп . Целта разбира се е високото качество , информация e от официалния сайт на GWM : http://www.gwm.com.cn/en/newsDetail_1256111095687_1312447830359.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
linch Отговорено 4 Февруари, 2012 Share Отговорено 4 Февруари, 2012 Едно ревю за тези от нас които очакват H6-ата: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zlos7ar Отговорено 5 Февруари, 2012 Share Отговорено 5 Февруари, 2012 Не , че нещо ама не мислите ли , че на тази тема мястото и е в раздел Ховър ,а не в раздел други ? Edit поройник: Прав си. Преместено. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Todor Stoyanov Отговорено 4 Март, 2012 Share Отговорено 4 Март, 2012 нищо лично срещу хората харесващи Н6, но това е всичко друго освен Ховър, това е кросоувър, Н5 е класически офф-роуд автомобил, по-груб, по-високо проходим, сигурен съм и по-здрав, да не изреждам и техническите характеристики, които ги отличават, а защо са решили да му дадат името Ховър, при това Н6, демек наследника на Н5, при положение, че са различен клас автомобили не зная Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 4 Март, 2012 Share Отговорено 4 Март, 2012 честно казано за 95% каране по пътищата и другите 5% да са ходене за риба, до вилата и т.н. Н6 ще върши перфектна работа. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Todor Stoyanov Отговорено 4 Март, 2012 Share Отговорено 4 Март, 2012 Това си е твоето мнение, както и на много други хора, но на не по-малко хора мнението им е като моето, ето точно затова двата автомобила трябва да се развиват успоредно и да се сглобяват в Ловеч, за да се пласират не само в България, ето да дам за пример Италия, там най-много продажби има Stead, Н5 ще го купуват не само българи, но сигурен съм и съседите ни, не трябва да бъде отрязана възможността за избора на клиентите, защото колкото по-малко избор има това единствено ще намали продажбите и интереса към марката, трябва да има автомобили, които задоволяват по-широк кръг от потребности на клиентите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 4 Март, 2012 Share Отговорено 4 Март, 2012 Вижте, те двата джипа са в различни класове, както сме го коментирали доста Истината е, че китайците за разлика от другите производители хващат един модел, като Н1, развиват го до Н5, като разликите са в дизайн на купето, екстрите, но запазват до тук идеята за джип или кола с достатъчно висока проходимост. Изведнъж обаче в моделния им ред вместо Н6 да е с рзвитие, да речем, нови двигатели, скоростни кутии, ново задвижване на 4Х4-то, те го обръщат в един СУВ, който е с по-лоша проходимост и съвсем различен клас. Става все едно Тойота Лендкрузер да еволюира до Рав 4, но Рав4 да не казва така, а Лендкрузер. Би трябвало Н6 да се казва по друг начин.И да си се развива като отделен клас кола. Но в крайна сметка, китайците си знаят и дано да размислят. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikid Отговорено 4 Март, 2012 Share Отговорено 4 Март, 2012 Корейците направиха същата работа със КИА Соренто от рама минаха на самоносещо шаси , мисля , че и при новия Корадо на Сонгйонг стана същото . Всъщност Ховър до Н5 се базира на TOYOTA 4Runner . Логично беше при паркетника да ползват друга буква примерно М6 , но китайците страдат до момента точно от липса на систематичност при названията и идентичност в дизайна( всеки модел с коренно различен дизайн , еднаква е само емблемата ) , но това са грешките на разтежа . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Todor Stoyanov Отговорено 4 Март, 2012 Share Отговорено 4 Март, 2012 Вижте, те двата джипа са в различни класове, както сме го коментирали доста Истината е, че китайците за разлика от другите производители хващат един модел, като Н1, развиват го до Н5, като разликите са в дизайн на купето, екстрите, но запазват до тук идеята за джип или кола с достатъчно висока проходимост. Изведнъж обаче в моделния им ред вместо Н6 да е с рзвитие, да речем, нови двигатели, скоростни кутии, ново задвижване на 4Х4-то, те го обръщат в един СУВ, който е с по-лоша проходимост и съвсем различен клас. Става все едно Тойота Лендкрузер да еволюира до Рав 4, но Рав4 да не казва така, а Лендкрузер. Би трябвало Н6 да се казва по друг начин.И да си се развива като отделен клас кола. Но в крайна сметка, китайците си знаят и дано да размислят. силно се надявам, защото ще е жалко да се изгуби толкова добър офф-роуд автомобил, който е имал всички шансове да е конкуренция на най-добрите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Xhizors Отговорено 4 Март, 2012 Share Отговорено 4 Март, 2012 (Редактирано) Не точно, поне не с тези си екстри, днес на Витоша на леда, на бързи и на бавни не можах да изляза от паркинга на една хижа, трябваше да я засилвам с 30км/ч и един да гледа горе да не дойде кола. Имаше наклон нагоре и всичко лед. Един ландкрузър мина без да спре някъде. Явно тракшън контрола оказва огромна разлика в случяя. Иначе го набутвам там където леко кола не може да мине и няма проблем ама на леда не мъчи . Аз нямам и зимни гуми де, карам си със всезонни, така че и оттам идва малко проблема. Редактирано 4 Март, 2012 от Xhizors Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pepo Отговорено 4 Март, 2012 Share Отговорено 4 Март, 2012 (Редактирано) Н5 е базиран на Тойта, а на Исузо и ако не бъркам Тойота и Исузо до скоро са си разменяли само дизелови двигатели Редактирано 4 Март, 2012 от Pepo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Todor Stoyanov Отговорено 5 Март, 2012 Share Отговорено 5 Март, 2012 Не точно, поне не с тези си екстри, днес на Витоша на леда, на бързи и на бавни не можах да изляза от паркинга на една хижа, трябваше да я засилвам с 30км/ч и един да гледа горе да не дойде кола. Имаше наклон нагоре и всичко лед. Един ландкрузър мина без да спре някъде. Явно тракшън контрола оказва огромна разлика в случяя. Иначе го набутвам там където леко кола не може да мине и няма проблем ама на леда не мъчи . Аз нямам и зимни гуми де, карам си със всезонни, така че и оттам идва малко проблема. ееее, разбира се, имам предвид, че може да е конкуренция при подобрения, не че сега не може да е, а на леда да ти кажа почти няма автомобил, който да се оправи, Ленд Крюизера я е бил с по-голяма засилка,я нещо друго, имах "щастието" цяла зима да карам по ледовете и снеговете, такава ми е работата просто и мога да ти го кажа от лично наблюдение, какви лине автомобили не съм виждал закъсали на абсурдни места, както и аз един път на едно мина другия на същото, при същите условия не мога, но това с гумите е основното, моите са много зле и затова имам ядове, буквано на равно не съм можел да тръгна,където всички други си минават без ядове 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
бат'Бойко Отговорено 5 Март, 2012 Share Отговорено 5 Март, 2012 това с гумите е основното, моите са много зле и затова имам ядове, буквано на равно не съм можел да тръгна,където всички други си минават без ядове Това е много опасно, за теб и другите, смени ги веднага! Не ми се мисли какво ще стане ако в някаква ситоация найстина ти потрябва соирачка! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Xhizors Отговорено 5 Март, 2012 Share Отговорено 5 Март, 2012 А на Витоша за първи път усетих ABS-а в действие. И понеже отидох да разходя колата я изпробвах на един наклон 2 пъти рязко спиране, веднъж само със задържан педал на спирачката, другия път с припомпване. С припомпване спрях много по-рано, отколкото да разчитам на АБС-а. Явно човешката намеса си е най-големия фактор на лед. Като отида пак след някой друг ден ще взема и фотоапарата да направя клип. Не исках да ви мъча с 2мп камера 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Todor Stoyanov Отговорено 5 Март, 2012 Share Отговорено 5 Март, 2012 Това е много опасно, за теб и другите, смени ги веднага! Не ми се мисли какво ще стане ако в някаква ситоация найстина ти потрябва соирачка! те са от миналата зима, най-интересното е, че са bf goodrich, не са някаква измислена марка, но явно толкова струват и тия Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 5 Март, 2012 Share Отговорено 5 Март, 2012 Аз съм виждал Опел Фронтера на равно, в уличката, към склада, в който работя как се мъчи и не може да тръгне. Става дума за Фронтера от по-старите, които са си на шаси, мисля че модефикацията се водеше Спорт. А от там минават колите на фирмата по много пъти на ден - Пежа Партнер. А този не можа да тръгне с включено 4Х4. Явно гумите мо бяха кофти, а когато гумите са кофти, на лед и 8Х8 да имаш няма тръгване. Та колега, не е било от Ховъра, а гумите не са били подходящи за леда. Колата си е добра. А със износени и неподходящи гуми на лед, си миля и с тракшън да си, няма да успееш да тръгнеш, или пък ще видиш много зор, а компютъра на колата ще се "побърка". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
feikot Отговорено 5 Март, 2012 Share Отговорено 5 Март, 2012 Айде моля Ви,ако ще дискутирате гуми и способности,да е там където трябва,все пак темата е за Н6. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts