Jump to content

kamus11

Members
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

kamus11 last won the day on Април 10 2012

kamus11 had the most liked content!

Contact Methods

  • Website URL
    http://autoblogbg.blogspot.com/

Profile Information

  • Адрес:
    София

kamus11's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Не е случаен факта, че щанда на Great Wall, на автоизложението в Пекин е в непосредствена близост до този на Mercedes. Компанията представя редица интересни модели - предимно SUV, които по нищо не отстъпват от немските експонати. Несъмнено концепцията Haval Coupe, привлича най-много внимание, което не е по-малко от това към концептуалния Mercedes SUV Coupe. При всички положения обаче, китайския конкурент на BMW X6, няма да се появи на пазара по-рано от 2016 година, а дизайна който виждаме тук е далеч от този, който ще видим в производствения модел. Преди три години марката показа Концепцията Great Wall GT, която бе значително по-близко до серийно производство, но по една или друга причина не видяхме производствена версия на модела. За задвижване Great Wall Haval Coupe Concept, разчита на хибридна технология съчетана с 2.0 литров, турбо, бензинов агрегат куплиран с трансмисия с двоен съединител, която предава движението към четирите колела. за сега не се съобщават никакви технически данни за модела. Не по-малко интересен е новият Great Wall Haval H9, който ще се води за флагман на фирмата в класа на SUV моделите. базиран върху платформата на Toyota Land Cruiser 120, но ще се предлага с 2.0 литров, бензинов, турбо мотор чиято мощност е 218к.с. В по-късен етап ще бъде наличен и 3.0 литров, V6 с мощност 333к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия. А ние тук си се радваме на Great Wall Hover H6. В Пекин премиера направи и Great Wall Haval H2.
  2. Въпреки наличието на новите SUV модели в гамата на марката, поостарелият вече Great Wall - Hover H3, все още ще се предлага на пазара, но с леки козметични промени. Това не е странно, тъй като моделът е базиран върху платформата на Isuzu Axiom, която се е доказала във времето със своята надеждност. Освен козметичните промени, моделът разполага с обновен интериор, който е с повишено качество на материалите. Под предния капак място ще намира 2.0 литров, бензинов агрегат с мощност 116к.с., куплиран с 5-степенна, механична трансмисия. До края на годината се очаква и версия с принудително пълнене на цилиндрите, чиято мощност ще бъде 177к.с. Тя ще разполага с 6-степенна трансмисия задвижваща четирите колела. цените в Европа на обновения Н3 ще започват от 15 600 евро, като в серийното оборудване са включени неща като: ABS, EBD, 2 въздушни възглавници, 17-цолови лети джанти, дневни светлини, климатична инсталация, парктроник, халогени, озвучителна уредба с USB порт и др.
  3. kamus11

    Great Wall Hover H7

    <h3 class="post-title entry-title"></h3> Миналата година разбрахме, че Great Wall подготвя редица нови SUV модели за моделната 2012г. Днес в Пекин, бе представен първият модел от тях, който ще носи името Hover Н7. Той ще се предлага на пазара още от тази година, като ще застане над Great Wall Hover H6. Размерите на модела са както следва: дължина - 4.8м, ширина - 1.93м и височина - 1.78м. Те се доближават плътно до тези на Hover H5, чието производство в Китай ще бъде преустановено. Новият Н7 ще се предлага с място за 5 човека, но ще има и версия снабдена с трети ред седалки. Според информацията един от двигателите които ще намират място под предния капак ще бъде 2.0 литров с принудително пълнене на цилиндрите и мощност 217к.с. задвижването ще бъде на четирите колела предавано чрез 6-степенна автоматична трансмисия. посочената максимална скорост е 180км/ч, а средния разход на гориво възлиза на 10.8л/100км. Цени за сега не се споменават, нито това дали този модел ще започне да се произвежда и у нас.
  4. http://autoblogbg.blogspot.com/ Great Wall, чиито модели се асемблират край Ловеч, ще представи на Китайския пазар нов кросоувър наречен Haval H2. Пред публика той ще бъде представен по време на Beijing Auto Show през 2012 година.за сега не се споменават подробности относно механиката, но най-вероятно моделът ще бъде задвижван от 1.8 и 2.0 литрови бензинови агрегати. Добрата новина е, че Концепцията Great Wall GT представена през април ще бъде пусната в серийно производство и до края на 2012 година ще бъде налична на китайския пазар. За задвижване ще се използва 2.0 литров турбо агрегат и изцяло нов 3.0 литров атмосферен V6-цилиндров агрегат. Кросоувърът Great Wall M4 също ще види бял свят успоредно с SC60, който най-вероятно ще използва аналогична механика с Great Wall Hover H6. За сега не се споменава дали тези модели ще бъдат предлагани и в други части на света, но ако те получат зелена светлина за експорт на стария континент има голяма вероятност някои от тях да се зглобяват и в Баховица.
  5. kamus11

    Great Wall Hover H6

    Някой знаели дали този модел ще са прави в България?
  6. kamus11

    Great Wall Hover H6

    От август месец на пазара в Китай ще бъде достъпен новия компактен SUV - Great Wall Hover H6. Този модел бе представен като експонат и на автосалона в София и ясно можеше да се види, че е разположен в сегмента на Toyota Rav4 и по нищо не отстъпва на японския модел, поне що се отнася до изработката и дизайна. На местните пазари Н6, ще се предлага с нов 1.5 литров бензинов, турбо агрегат чиято мощност е 134к.с. Успоредно с него ще се предлагат и по-големи 2.0 и 2.4 литрови атмосферни агрегати, като задвижването ще бъде 4х2 или 4х4. За пазарите извън китайската република е предназначен и турбо дизелова версия, но за нея информация ще има в края на тази година. За сега не се съобщава дали този модел има вероятност да бъде произвеждан и в България, но ако не друго, то най-вероятно в близко бъдеще Н6, ще се предлага и на българския пазар, като очакваната цена за версията с две задвижващи колела е около 25 000лв с ДДС.
  7. Ето и малко снимки на модела http://autoblogbg.blogspot.com/2011/04/great-wall-gt-bmw-x6.html
×
×
  • Създай нов...