Jump to content

ПТП поради дефект


valery
 Share

Recommended Posts

Току що и на мен ми я пратиха. Много неща мисля... Наистина е много неприятна случката. Не знам с какво публикуването й в CNN ще помогне освен да притисне двете компании. Призива за изтегляне на автомобилите е доста пресилен - един случай нищо не означава(може и да означава, но това не може да го реши този господин). Ясно е, че се гонят парите от извънсъдебното споразумение (всеки това щеше да направи) и затова и натиска чрез интернет. Ще следим (ако има) продължението...

Link to comment
Share on other sites

Според мен това, че вещото лице е доказало некачествен метал ми звучи малко несериозно. По принцип може да се каже, че има дефект в частта, която е вложена в автомобила. Мисля, че това обаче трябва да ни притесни донякъде, защото и ние сме качени на такива возила и повечето от нас качваме своето семейство на тях. Да се надяваме, че това е единичен случай и няма да се повтори при никой един от нас.

Link to comment
Share on other sites

Винаги е възможно в един автомобил да се вгради дефектна част или дефектна партида части, никоя компания не произвежда всичко сама, доста от нещата се поръчват при други доставчици.

Много по реномирани марки сменяват проблемни компоненти вградени в автомобилите дори и у нас.

Ако наистина има проблем, криенето на главата в пясъка не е решение в ерата на интернет, мълчанието също. Това обикновено води до по-големи загуби отколкото смяната на 20 см. желязо пък дори и на 5-10 хиляди автомобила.

А със съвременните средства за металоконтрол дали оста е дефектна може да се докаже за около час време.

Link to comment
Share on other sites

аз пък си мисля, че е крайно неразумно да се тръбят навсякъде из пространството недоказани твърдения и догадки, представени като факти... господинът явно смята, че милионът си струва борбата, само да не се окаже накрая, че той може да бъде съден за клевета, примерно.... щото към момента аз чета само неговата страна и нещата, които пише, за мен не са истина, защото не е доказано.

на вас оставям да прецените една ос на колело как може да се счупи от само себе си, колкото и некачествена да е тя.

 

следете ситуацията, развитие ще има. а, и не се притеснявайте изобщо за автомобилите си, безпочвено е.

Link to comment
Share on other sites

Пуснал съм тема в "Общи". Ще се радвам Литекс да пишат и тяхната гледна точка. Никой не тръби недоказани твърдения и догадки като факти - търси се истината. Литекс Моторс имат възможност да се защитят. И да съдят за клевета.

Link to comment
Share on other sites

По тази логика и аз трябва да съдя Митвас след тяхна намеса щеше да ми падне газовата бутилка на магистралата, толкова могат толкова правят такива са им частите. Тогава поне Литекс се отнесоха перфектно...

Link to comment
Share on other sites

Добро утро! Ужасно неграмотно написано писмо от ищеца. Лично аз бих се засрамил и не бих обелил и буква, ако си видя стила на писане. Към темата: никоя уважаваща фирма не влиза в задочни спорове по медиите. Този "грамотен" човек първо да си оформи протоколите от КАТ, застраховател и надлежно вещо лице и тогава да предприема мерки. Не на последно място е интересно, какво е писменото становище на съответната госпожица, която е шофирала чужда кола. 

Link to comment
Share on other sites

Явно, че темата се раздухва сериозно. Вече поне 10 познати ме попитаха " Не те ли е страх да караш тази кола ?".

 

Впрочем както изглежда някаква жена се е свързала с автора на  статията защото тя преживяла същото, въпреки че по снимката не личи да е едно и също.

 

http://ireport.cnn.com/docs/DOC-1263516

 

 

Междувременно се чудех дали има някаква машина която може да определи качеството на материала без да разглобяваме колата. Ако сте чували, мисля да я тествам

Link to comment
Share on other sites

Това по-принцип може да се случи с всяка марка автомобили, какво да тествате незнам. И мен са ме питали " Как е китаеца" еми добре е колата ми е малък танк. Като се целят дупките така е тая мацка е за Ховър не Волекс.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Здравейте, 

Тъй като осъзнаваме своята отговорност към всички  собственици и почитатели на марката Great Wall, в момента подготвяме официално изявление с нашата позиция, което ще публикуваме в най-кратки срокове. 

 

С уважение,
Марина Колева

Специалист PR и комуникации
Литекс Моторс АД

Edited by Marina Koleva
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Уважаеми клиенти и почитатели на марката Great Wall,

 

В многобройните публикации на г-н Станислав Бачев, „посветени” на Литекс Моторс” АД и автомобилите, които то произвежда, има само два безспорни факта:

 

Първият е наличието на ПТП, настъпило на 03. 03. 2015 г., в което е участвал ползваният от г-н Бачев автомобил марка „Great Wall”, модел Voleex C10”, управляван тогава от неговата приятелка. Вторият безспорен факт е, че е счупена оста на задното дясно колело на същия автомобил.

 

 

По въпроса относно това кой от двата посочени факта е причината, а кой следствието, “Литекс Моторс” АД и г-н Бачев са на коренно противоположни позиции.“Литекс Моторс” АД има сериозни основания да смята, че  твърдението на г-н Бачев не е вярно. Считаме, че посоченото ПТП не е следствие от счупване на оста на задното колело и в материала на оста няма дефект, каквото е твърдението на г-н Бачев.

 

 

Право да смятаме така ни дават, както възложените от нас експертизи, извършени от външни и наши експерти, така и методите за изработка и изпитване на готовите оси, които прилагат доставчиците на нашия технологичен партньор Great Wall Motor Co..

 

 

Именно затова “Литекс Моторс” АД няма как да се съгласи да удовлетвори претенцията на г-н Бачев за плащане на огромно обезщетение. Липсата на двустранно съгласие за доброволно уреждане на този спор, мотивира г-н Бачев да отнесе случая към Благоевградския районен съд. Съдът назначи вещи лица, които ще установят дали претенцията на г-н Бачев е основателна. “Литекс Моторс” АД счита, че разрешаването на подобни спорове е нормално и законосъобразно да става по съдебен ред и ще се съобрази с влязлото в сила решение на българския съд, такова, каквото е.

 

 

Изненадани сме от целия медиен шум, вдиган напоследък от г-н Светослав Бачев, както и от неистините, които сипе по адрес на “Литекс Моторс” АД и Great Wall Motor Co.. В тези негови действия ние съзираме умишлен опит за уронване на доброто име и на двете дружества. Във тази връзка, екипи на засегнатите компании подготвят предявяването на съдебни претенции към г-н Бачев.

 

Накрая, уважаеми клиенти и почитатели на марката Great Wall, бихме искали да Ви уверим, че „Литекс моторс” АД и Great Wall Motor Co., LTD полагат необходимите усилия за поддържане на високото качество и безопасността на автомобилите, които произвеждат. Благодарим ви още веднъж за избора, който направихте и за доверието, което имате към нас! 

 

С уважение,

Марина Колева

Специалист PR и комуникации
Литекс Моторс АД

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...