g.genov Публикувано 23 Октомври, 2014 Share Публикувано 23 Октомври, 2014 (Редактирано) След дълги колебания накрая се спрях на Nokian WR SUV 3 (225/65/R17) В понеделник ще карам джипката в Митвас за да я преобуем Изчетох много ревюта но някой карал ли е с такива гуми? Редактирано 23 Октомври, 2014 от g.genov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Marto VM Отговорено 24 Октомври, 2014 Share Отговорено 24 Октомври, 2014 На личната си кола съм слагал зимни Нокиан, страхотни гуми по мое мнение, заедно с Вредщайн и Ханкок са много добри за парите си, горед-долу са в един клас. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 25 Октомври, 2014 Автор Share Отговорено 25 Октомври, 2014 (Редактирано) Един комшия ме убеждаваше, че фабричните гуми на H6 ставали и за зимата (били всесезонни) ... преди малко минах 20-тина километра из София и мога да ви кажа. че ако не бяха системите за стабилност и 4x4 направо щях да съм много жалка картинка с тези гуми Истинска подигравка със снега Редактирано 25 Октомври, 2014 от g.genov 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JI_GIT Отговорено 25 Октомври, 2014 Share Отговорено 25 Октомври, 2014 за ставането стават, даже цяла зима можеш да си караш с тях, но няма как да имат по-добри характеристики от зимните. Как чакам и аз снега, но засега при нас няма. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 25 Октомври, 2014 Share Отговорено 25 Октомври, 2014 След дълги колебания накрая се спрях на Nokian WR SUV 3 (225/65/R17) В понеделник ще карам джипката в Митвас за да я преобуем Изчетох много ревюта но някой карал ли е с такива гуми? Колега миналата зима си купих също Nokian laponia и съм доволен,държаха се добре на асфалта,не си сгрешил с избора Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Boyko23 Отговорено 25 Октомври, 2014 Share Отговорено 25 Октомври, 2014 Един комшия ме убеждаваше, че фабричните гуми на H6 ставали и за зимата (били всесезонни) ... преди малко минах 20-тина километра из София и мога да ви кажа. че ако не бяха системите за стабилност и 4x4 направо щях да съм много жалка картинка с тези гуми Истинска подигравка със снега Днес имаше много черен лед в София.. Няма всесезонна гума, която да отговори адекватно... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 25 Октомври, 2014 Автор Share Отговорено 25 Октомври, 2014 Ами аз затова си взимам уш истински гуми за зима ама исках да видя днес как се държи автомобила на сняг с неподходящи гуми. Най-зле беше спирането 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 25 Октомври, 2014 Share Отговорено 25 Октомври, 2014 Няма всесезонна гума, която да отговори адекватно... Читавите всесезонни гуми отстъпват на масовите, така наречени зимни гуми, единствено по цената, в смисъл че са малко по-скъпи. Това, обаче, ми се вижда съвсем приемлива цена за спестеното време и излишни телодвижения и суетня около кампаниите за "преобуване". Конкретно имам предвид Hankook optimo 4s. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 26 Октомври, 2014 Автор Share Отговорено 26 Октомври, 2014 (Редактирано) Мисля, че за нашия климат всесезонките са твърде лош избор. С годишна температурна разлика от 50-60 градуса едва ли ще се държат добре в граничните стойности +40 -20 градуса. А и ако с два чифта (зимни и летни) гуми изкарваме по 4 сезона, което прави 4 години едва ли едни всесезонки е добра идея да се търкалят повече от 2 години, което ценово излиза същото. Според мен всесезонните гуми са измислени или за държави, като Великобритания или са измислени в услуга на производителите и търговците на автомобили с цел без значение кога ще бъде продаден автомобила той да е винаги "подходящо" обут. Редактирано 26 Октомври, 2014 от g.genov 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 26 Октомври, 2014 Share Отговорено 26 Октомври, 2014 Напълно съм съгласен с мнението на г-н g.genov,за нашият климат те не са подходящи,но има страни където весезоните гуми се продават и отговарят за климатичните условия. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 26 Октомври, 2014 Share Отговорено 26 Октомври, 2014 Темата за гумите е безконечна, нещо като темата за Левски - ЦСКА, но колкото и да се опитвам, не мога да разбера, какво ни е толкова лошото на климата в България, та трябва да се тегаме с ескимосите в Гренландия и с негрите в Африка. Българският климат е точно нормален за добри всесезонни гуми. Аз поне нямам спомен да съм купувал някога "зимни" гуми. Всесезонните си изкарват спокойно 3 кръгли години, може и още, според износването. Например, Волекса като го взех август 2012, в края на септември го "преобух" с всесезонни гуми, на които сега им предстои трета зима и днес пътувах от Русе до Свищов и обратно напълно комфортно, дори направих малко тестове , понеже движението беше много слабо, може би, поради зимната обстановка. Ами, какво да кажа - гумите са парфе! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radowolf Отговорено 26 Октомври, 2014 Share Отговорено 26 Октомври, 2014 Нищо им няма на всесезонните ... стига да има кой да бута. Днес бутахме 4-ма едно субару форестър с гуми за мъгла. Аз минах от там със сандерото без да се замисля ... той се мъчи 10-ина минути и накрая се струпахме с още 3-ма комшии и го "изнесохме" от кишата. Ей т'ва не мога да разбера на нашенските селски тарикати - ще дадеш 20-30 бондака за Жипка и ще се скрънзиш за 1000 лв за гуми. Ама иначе бизнесмен ... и надут като пуяк! 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 26 Октомври, 2014 Share Отговорено 26 Октомври, 2014 ... и надут като пуяк! На такива гумите са им последния проблем, още повече, като има кой да бута. А какви точно му бяха гумите на тоя, дето го бутахте? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radowolf Отговорено 26 Октомври, 2014 Share Отговорено 26 Октомври, 2014 (Редактирано) Нямах време да ги огледам, но шарката и грайферите (по-скоро липсващите грайфери) им бяха далеч от представата за добра гума. Редактирано 26 Октомври, 2014 от radowolf Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 27 Октомври, 2014 Share Отговорено 27 Октомври, 2014 ...шарката и грайферите (по-скоро липсващите грайфери) им бяха далеч от представата за добра гума. Ясно, а тези на фотото как ти се виждат? Доближават ли се до представата за добра гума? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radowolf Отговорено 27 Октомври, 2014 Share Отговорено 27 Октомври, 2014 Абе аз ти говоря че нямаше никакъв грайфер и бяха с шарка на летни гуми ти си тръгнал да ми показваш твоите всесезонки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Андреев Отговорено 27 Октомври, 2014 Share Отговорено 27 Октомври, 2014 Абе аз ти говоря че нямаше никакъв грайфер... Апък аз си помислих, че обсъждаме нормални гуми, а не изтрити галоши. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 27 Октомври, 2014 Share Отговорено 27 Октомври, 2014 Самият факт че дори в бг мама като напишеш "всесезонни и зимни гуми" излизат 2000 резултата означава, че няма да можем да стигнем да единодушие . Всеки може да прецени в какви условия кара и с какви гуми. Не подценявайте зимата, но пък и не бъдете категорични, че всесезонните гуми са боклуци. Аз лично карам със всесезонни, защото: 1. Не ми се занимава да сменям гуми по 2 пъти в годината 2. Нямам място за ПРАВИЛНО съхранение на гумите 3. Правя по не повече от 15000 км на година (от които повечето лято/пролет/есен). Т.е. при мен зимни гуми на 3 сезона ще са на около от 10-15к км. След няколко сезона вече зимната гума губи доста от свойствата си. 4. Мога да направя компромис и при лоши условия да отложа пътуването си. Плюс това зимите вече са доста меки и сняг рядко пада. Това което не харесвам на всесезонните гуми е, че доста бързо губят качествата си и спичат. Естествено не са така добри като зимните на сняг и летните на дъжд. Според мен са чудесен избор за хора, които биха ги износили за 1-2 сезона максимум. Изборът за себе си съм го направил. Най-вероятно и следващите ми гуми ще са всесезонни. 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 27 Октомври, 2014 Автор Share Отговорено 27 Октомври, 2014 Новите зимни гуми на сухо са супер. Чакам сняг. Ако не дойде снега до 2 седмици отивам аз при него Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 27 Декември, 2014 Автор Share Отговорено 27 Декември, 2014 Ха ха ха ... Днес тествах джипката с новите гуми Nokian WR SUV 3. Направо се подиграх с леда и снега. Не бях карал автомобил с 4WD и хубави зимни гуми и няма такъв кеф Утре ще ударя един тигел София - Ловеч - София ... дано не са се старали много с чистенето на пътя, че ще ме накарат да карам по старите пътища Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JI_GIT Отговорено 28 Декември, 2014 Share Отговорено 28 Декември, 2014 Апетита идва с яденето! С пожелания за весело посрещане на новата година и много широки усмивки зимата по снега! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki-25 Отговорено 28 Декември, 2014 Share Отговорено 28 Декември, 2014 Днес се разходих с джипката до хижа Момина скала над Златните мостове и трябва да ви кажа,че много добре стоеше на пътя, до едно време по пътя си бях на само на задно, но по-едно време колоната спря и реших да включа 4х4, доволен съм от гумите ето и една снимка 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts