amnesia Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Привет колеги, няколко пъти ми се случва следната ситуация: както си карам и започва да мига лампата която сигнализира че автомобила се движи на Бензин (тази на газовото) и не мога да превключа на газ. Някои да се е сблъсквал с такъв проблем? p.s. Всеки път е на количество гориво в бутилката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki-25 Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Колега съвет от мен,ходи в сервиза да ти я оправят иначе ние тук само гадаем,може да е от софтуера на компютара Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki.A. Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 На мен ми се случи миналия месец, бутилката с газ беше пълна почти до горе,спряхме да хапнем покрай пътя.Когато тръгнахме таман мина на газ и изпищя ,че няма газ и светна лампичката за бензина,в същото време си светеха сините скали за наличие на газ. Покарах 2км и опита няколко пъти да натисна копчето за принудително сменяне на горивата но нищо не стана. Отбих , изгасих ,извадих ключа и като запалих отново проблема изчезна,след тоя рестарт не ми го е правила и дано не ми го прави (а дано,ама надали).И аз предполагам ,че е от софта за газта.За това мини през сервиза да го погледнат!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ванката Posted October 3, 2013 Share Posted October 3, 2013 Този проблем вероятно е от следните типове, вече коментирани преди време. http://forums.gwm-bg.com/topic/654-проблем-с-гу-при-намаляващо-количество-газ-h5/ http://forums.gwm-bg.com/topic/678-проблем-в-гу-когато-палиш/#entry9398 След замяна на помпата или заедно с цялата бутилка проблема изчезва. Консултирай се с най-близкия сервиз за отстраняване на неприятното поведение. Успех! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kida24 Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 И моят съвет е да отидеш в сервиза най-добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikosh Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Привет колеги, няколко пъти ми се случва следната ситуация: както си карам и започва да мига лампата която сигнализира че автомобила се движи на Бензин (тази на газовото) и не мога да превключа на газ. Някои да се е сблъсквал с такъв проблем? p.s. Всеки път е на количество гориво в бутилката. Привет колега! Педи няколко месеца ми се случи същият проблем карам Н5 от както ми смениха новия софтуер на газта започна да си мига лампата и да писка яко дори и при палене,върнах се пак в сервиза но уви не ми помогнаха понеже незнаели от какво е било. След няколко дена имах път до Плевен и хората ми обърнаха доста внимание на проблема за което евала,накрая се установи,че трябвало да си сменя бутилката понеже е от старите бутилки и вътре се задръсатил филтърът на около 25.000км и самият софтуер е много чуствителен как се запуши малко се превключва на бензин. Момчето ми смени софтуера и бутилката и всичко си дойде на мястото,но при твоят проблем гаранция е бутилката отиваш в най близкият сервиз и им казваш какво е и трябва да я оправят късмет.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lab_man Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 И аз както всички тук споделям същия проблем. И при мен се чудят от какво може да е. На този етап ми смениха компютъра и софта и проблема взе да се появява значително по рядко. Сега очаквам включване от страна на сервиза с намерено решение на проблема. Там казаха, че ще пишат до софиянци и като има някакво развитие по въпроса ще ми се обадят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanyo_ivanov Posted September 21, 2016 Share Posted September 21, 2016 здравей колегапрочети това. Дано не Ви си случи моята каръщина. При мен е гаснала в движение докато е газ и не прехвърля на бензин ( 140 на магистрала изпреварвам и.....ЧЕСТИТО). Затова съм ги метнал. http://forums.gwm-bg.com/topic/1792-проблеми-със-система-виалеlpi/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anton Posted November 17, 2016 Share Posted November 17, 2016 (edited) колеги ,пикапа ми почна да гори много газ -17л/100 км това нормално ли е ,при условия че лятото ми гореше 13 л /100км Edited November 17, 2016 by anton Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geoponos Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 Не е нормално, аз например имах малък проблем, пикапа ми стана муден, бавно набираше, забиваше леко , все едно се дави. Закарах го на специалисти в Пловдив по газовите системи. Включиха го към компютъра и се оказа проблем в изпарителя, имало някакво спукване и вкарвал обогатена смес, за това и трудно ми палеше , след въртене около 3 секунди, Смениха двата филтъра в системата, прочистиха я цялата с някаква газ ли там не запомних с какво, оправиха изпарителя, изчистиха грешките за паленето на газ директно... предишната собственичка италианката го е палела точно 5 пъти на газ и това отчете на компа и ако се е наложило да паля 6 път системата е щяло да блокира и да не ми разреши. Това ми го обясниха в севриза. Всичко струваше 160 лв с ДДС, пикапа сега е стрела, много бързо набира, стана много пъргав, падна разхода още надолу. Моя гори в момента 10лв на 100 км, засякох го Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts