Krasimir $$ Публикувано 13 Септември, 2022 Share Публикувано 13 Септември, 2022 Някой колега който може да помогне,става въпрос за ховър5-2011г.когато включа на 4H-няма никакъв проблем всичко е ок. и когато искам да премина на 4L-нищооо.Остаеа си на 4H.Развивав болтовете на машинката на раздатката и започвам с един приятел опити за включване,когато включа от 2H-на-4H,вилката на раздатката се мести и превключва и от 4H-на4L,вилката не се мести за да мина на бавни.Някой предполага ли какви може да са причините за да не барам всичко хаотично и да не стигна до решение на проблема.Ако някой може да ми даде инфо ще бъда благодарен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yaniatanasov Отговорено 14 Септември, 2022 Share Отговорено 14 Септември, 2022 (Редактирано) При мен не включваше нищо, отидох на сервиза и там ми смениха датчика за 4х4. Всичко тръгна, след време пак спря, Днес смених моторчето за 4х4,започна да включва 4L малко трудно и мога да върна на 2H. Обаче не мога да включа 4H. Гледах на един клип слагат един резистор на модула за 4х4 и се оправя. Ще пробвам това преди да го сменя целия. Редактирано 14 Септември, 2022 от yaniatanasov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimir $$ Отговорено 14 Септември, 2022 Автор Share Отговорено 14 Септември, 2022 Аз по принцип искам да си сложа хъбове,че с тези машинки нещо взе да не ме кефи,един път включва един път не иска,идва ми в повече.И до колкото знам и за хъбовете ще ми трябва 4Lза да имам и на задния мост бавни,без да се налага да включвам предния.Поне така четох във форума,ама реално незнам дали е така.Това ми е първа джипка и не са ми ясни много тези тънкости Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Отговорено 15 Септември, 2022 Share Отговорено 15 Септември, 2022 (Редактирано) Имах проблем с включването на предния мост, смених маслото на шейтан машинката и този възел се пооправи. Смесих маслото с dextron III (50:50), това направих и при скоростната кутия (100 ml) и при раздатката (100 ml). Това масло е тънко и може би влиза на места, на които 75-90 се затруднява. Шейтан машинката няма пробка за източване - случва се с голяма спринцовка и маркуче за течност на чистачки; същата спринцовка използвах и за смяна на другите масла. Имам ръчни хъбове на една дърта Фронтера, но още не желая да ъпгрейдвам с тях Ховъра, понеже излизането от купето за ръчното им включване не ми допада. Редактирано 15 Септември, 2022 от Свилен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мариян Отговорено 15 Септември, 2022 Share Отговорено 15 Септември, 2022 Хъбовете от дъртата Фронтера не стават. Хъбовете ще ти направят малко по пъргава колата. Защтото няма да въртят дясната полуоската и карантията на диференциала. Зимата се усеща когато маслото е станало на грес от студ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimir $$ Отговорено 19 Септември, 2022 Автор Share Отговорено 19 Септември, 2022 Маслото на шейтана ми е ново,имах проблем с датчика за 4х4 и го смених и започна да включва и изключва и изведнъж няма бавни.Преди да сменя датчика не включваше нито бързи нито бавни,смених го и бързите дойдоха но не иска да включи бавни-а сега де!!!къде да ги търся тези бавните Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yaniatanasov Отговорено 22 Септември, 2022 Share Отговорено 22 Септември, 2022 Ами според мен вариантите са само два или моторчето за 4х4 или модула в купето! Мнението ми не е професионално просто и аз съм на тази вълна, сменил съм всичко без модула, надявам се да е от него. 🙄 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yaniatanasov Отговорено 23 Септември, 2022 Share Отговорено 23 Септември, 2022 Днес свалих модула и му запоих един резистор както гледах по едни руски клипове. Реших да го пробвам понеже е лесно за изпълнение. За съжаление нещата не се оправиха. Системата тотално се обърка и не знаеше къде се намира. Лампата за 4х4 мигаше постоянно и нищо не ставаше. Възстанових го както си беше и всичко се върна по старо му. Сега ми мисля за датчика за 4х4 да го проверя въпреки че е нов(на една година почти). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мариян Отговорено 24 Септември, 2022 Share Отговорено 24 Септември, 2022 Провери го щом е от алито имам един познат смени стария и новия беше дефектен от алито добре, че беше поръчал два с втория още си кара. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts