yaniatanasov Публикувано 20 Август, 2021 Share Публикувано 20 Август, 2021 Здравейте, колата е карана дълго време с вода. И в момента е кафява. Искам да я изчистя малко и да си налея антифриз. Има ли някакъв препарат с който да я изчистя малко преди да налея антифриза. Само да не е някоя силна химия и да прецакам радиатора. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 20 Август, 2021 Share Отговорено 20 Август, 2021 Няма логика да е с чиста вода,но вероятно е губила течност. С химия ще текне предполагам,но поне ще разбереш къде е проблема. Ако предположението е вярно с антифриз пак ще текне ,но след малко повече време. Аз бих заложил на концентрат в проценти за зимна течност т.е. точиш през пробката на радиатора определено количество вода и после добавяш концентрат. Водната помпа ще го смеси без проблем,а и удължяваш живота на водната помпа по този начин. Следиш във времето какво се случва и ако всичко е ОК преди зимата го сменяш с каквото решиш,а ако до тогава се появи проблем действаш според ситуацията. . 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yaniatanasov Отговорено 20 Август, 2021 Автор Share Отговорено 20 Август, 2021 Аз нямам проблем, просто съм сигурен че в момента е с чиста вода, понеже е раждасало. Виждам го в казанчето отаика ражда. Просто искам да му направя профилактика преди да сложа антифриза. Но вече съм задвижил въпроса, не знаех че има специални течности за това. Поръчах си това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 20 Август, 2021 Share Отговорено 20 Август, 2021 По постовете разбирам,че си собственик от скоро и не си наясно с историята на автомобила. Голямата неизвестна е защо е с вода,а не факта че е с вода - поне според мен. Доно да не съм прав в расъжденията си и да нямаш ядове с автомобила. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yaniatanasov Отговорено 27 Август, 2021 Автор Share Отговорено 27 Август, 2021 А какъв антифриз трябва да ползвам, четох, че цвета не е от особенно значение. Само ако имало алуминиеви компоненти са де четяло на етикета. Hover H5 има ли алуминиеви компоненти? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 27 Август, 2021 Share Отговорено 27 Август, 2021 (Редактирано) като главата примерно Редактирано 27 Август, 2021 от Krasimirr текст Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yaniatanasov Отговорено 27 Август, 2021 Автор Share Отговорено 27 Август, 2021 Някой знае ли колко литра е системата? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lakatnika Отговорено 27 Август, 2021 Share Отговорено 27 Август, 2021 Преди 1 час, yaniatanasov написа: Някой знае ли колко литра е системата? 6-7... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yaniatanasov Отговорено 30 Август, 2021 Автор Share Отговорено 30 Август, 2021 А някой знае ли как се източва системата, откачих маркуча от радиатора в най-долната точка, но излезе водата само на радиатора! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мариян Отговорено 30 Август, 2021 Share Отговорено 30 Август, 2021 Толкова това не е москвичда има пробка на блока Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 30 Август, 2021 Share Отговорено 30 Август, 2021 В долната част на радиатора има пробка за източване на антифриз/вода. Колата трябва да е макс загряла т.е. термостата да е отворен и капачката на радиатора свалена,а на студен двигател - махаш първо термостата,капачката и т.н. Използвай момента и си смени термостата за да не го сменяш посред зима - съвет. 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts