xenon Posted August 16, 2012 Share Posted August 16, 2012 (edited) Аз имам следния проблем, при изхарчване на бутилката за газ до около 1/4 от обема, не мога да заредя повече от половината. Обясниха, че това е от топлото време. Има ли го и при други този проблем? Имам пикап steed с тороидална бутилка отдолу. Edited August 17, 2012 by xenon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikosh Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 По принцип да това е то от толото време,на мене ми се случи изобщо да не зарежда и когато стане това не давай на газаджиите да бъркат вътре кадето е съчмата понеже може да се прецака,просто сложи бензинец и зареждай сутрин рано или вечер на мене така ми казаха и няма да имаш ядове ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pa4kov Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 (edited) И на мен ми се случи няколко пъти да не успея да заредя, но температурата беше над 35 градуса и само от колонки на OMV (Търговище и Велико Търново). С Лукоил съм нямал никакви проблеми и с Ромпетрол също. Ако не успеех да заредиш в някоя бензиностанция, пробвай с друга. Edited August 23, 2012 by pa4kov Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenon Posted August 23, 2012 Author Share Posted August 23, 2012 Да така е само при температура над 35 градуса го има проблема, но е мъка ако трябва да се минат 500-1000 км за ден. Спиране е на всяка бензиностанция. А аз забелязах, че на OMV зареждам най-много. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pa4kov Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 Да така е само при температура над 35 градуса го има проблема, но е мъка ако трябва да се минат 500-1000 км за ден. Спиране е на всяка бензиностанция. А аз забелязах, че на OMV зареждам най-много. ... Тъкмо си имаш повод за почивка. А и да караш на пропан-бутан си е компромис. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niki.A. Posted August 24, 2012 Share Posted August 24, 2012 (edited) Да така е само при температура над 35 градуса го има проблема, но е мъка ако трябва да се минат 500-1000 км за ден. Спиране е на всяка бензиностанция. А аз забелязах, че на OMV зареждам най-много. И аз съм забелязал, че зареждат повече на някои бензиностанции, за 50 000км заредихме служебните си коли на една бензиностанция и побрахме по 38-39л изминавайки по 600км. После сменихме бензиностанцията и започнахме да пълним по 41-42-43л изминавайки по 530-570км! Не знам! До 140 000км нищо не се промени. Едно приятелче ми казва, че може резервоара ми да се е разширил и да се е разработила колата и да харчи повече. С това мое писание не искам да обидя или клеветя никой, просто това са мои наблюдения! Става въпрос за 5 автомобила от една и съща марка, еднаква година на производство, много различно каране на шофьорите при което резултата е един и същ! Edited August 24, 2012 by Говедо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobonikolov Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 И аз съм забелязал, че зареждат повече на някои бензиностанции, за 50 000км заредихме служебните си коли на една бензиностанция и побрахме по 38-39л изминавайки по 600км. После сменихме бензиностанцията и започнахме да пълним по 41-42-43л изминавайки по 530-570км! Не знам! До 140 000км нищо не се промени. Едно приятелче ми казва, че може резервоара ми да се е разширил и да се е разработила колата и да харчи повече. С това мое писание не искам да обидя или клеветя никой, просто това са мои наблюдения! Става въпрос за 5 автомобила от една и съща марка, еднаква година на производство, много различно каране на шофьорите при което резултата е един и същ! Ключа е в колонките.Напоследък забелязвам,че доста бензионостанции надуват литрите на колонките,а изминаваш много по-малко километри.Просто хитруват и правят броячите да въртят повече от колкото действително си заредил.Вече съм си патил от такива.Зареждам на личната ми кола( не е GW) 7 литра дизел.С това гориво при нормално каране в градски условия минава малко над 100 километра.Като заредя обаче от конкретна бензиностанция не минавам повече от 60 километра с тези 7 литра.Бензиностанцията не е от някоя верига.Но мои познати по София ми казват как и там по газстанциите лъжат яко.Един приятел даже ми разказа как бутилката му е 30 литра и когато се връщал от касата вижда как бензинджията продължава да пълни и количеството стига 37-38 литра по показания на колонката.При положение,че бутилката като се препълни трябва да се самоизключи направете си сметка за колко литра надписване говорим тук. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maersk Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 Здравейте колеги, относно горивото от бензиностанции в последно време ми прави впечатление същото, което казва колегата с километрите. От 3 години пълня на една и съща бензиностанция на Лукойл, която е до нас. Нафтата докато беше 2.49 с 20 лв минавах около 180 км смесено. Обаче от както се вдигна цената (то е ясно,че ще намелят километрите) с 20 лв минавам около 110 км пак смесен разход. впечатление ми направи последния път като заредих на борд компютъра ми показа, че ми остава гориво за 115 км, пуснах и 20 лв, което е 7 литра и малко едно,че стрелката на нивомера едвам едвам се помръдна друхо,че по данни на компютъра ми показа,че остават 190 км. Колата е пежо 307 дизел. И третото нещо, което ми направи впечатление,че от както се вдигна цената на горивото и разхода на скочи. Пак по компютър едни и същи дистанции с с климатик в градски условия ми даваше 5,4-5,7 а сега под 6,5 не мога да я сваля а трафика си един и същ...Става въпрос за Бургас, не за Сфия или Пловдив където движението е чудо. И в заключение да кажа със здраве да си харчат парите от гориво, а ние редовите граждани да се чудим как да я караме. Поздрави и със здраве на всички! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anton Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 Колеги вчера газта ми свърши и заредих на ЕКО само 48л при положение че бутилката ми е 65 л. това според вас от какво се дължи ? Можели като са ми монтирваи газовото да са ме ограничили с пълненето ?,газовото е оригинално ! Другата ми кола също е на газ с 35л бутилка там си я пълня 30 л без проблем , Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radowolf Posted February 14, 2016 Share Posted February 14, 2016 По принцип газова бутилка се пълни максимум на 80% от вместимостта си, което в твоя случай прави 52 литра, но зареждането зависи от много неща. На първо място от това какво има в бутилката ти в момента ... освен пропан/бутан вътре има и въздух ... от съотношението между двете основни съставки (пропан и бутан) ... от околната температура ... от състоянието на помпата на бензиностанцията и т.н. и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts