poroinik Публикувано 10 Юни, 2012 Share Публикувано 10 Юни, 2012 Здравейте, собственици на Ц10-ки. В жегите тези дни предполагам всеки е пускал климатика. Аз също и бяха едни от първите му пускания откакто съм взел колата. Той обаче духа хладно, но не и студено. Дори и на старото ми рено, когато климатика работи от въздуховодите излиза много студен въздух, но тук не е така. При вас как е? Имам съмнения, че колата е дошла с малко фреон още от завода, но се чудя дали пък просто климатика не е слаб по природа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 10 Юни, 2012 Share Отговорено 10 Юни, 2012 Преди година и нещо правих климатика на опела и станах специалист Най-вероятно ти е малко фреона. Това можеш да го провериш като пуснеш климатика и гледай - слушай дали ще ти включи вотрата степен на перката на климатка, която е до радиатора. Ако не я включи - ти е малко фреона. При опела си трябва малко време около 3-4 минути за да се случи. На волекса може да е по-нов вид компресор и да има разлика Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 10 Юни, 2012 Автор Share Отговорено 10 Юни, 2012 Включва перката като пусна климатика и то мисля почти веднага след като го пусна. По-скоро ме интересува други собственици на Ц10 какви наблюдения имат относно това какъв въздух излиза от въздуховодите... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jeko Отговорено 10 Юни, 2012 Share Отговорено 10 Юни, 2012 Здравейте колеги, климатика го ползувам почти от момента на закупуване на колата /т.е. от март месец/, за сега - без проблем, като е работил по-дълго и спреш, под колата започва ка капе- най вероятно конденз, ама първият път ми изкара акъла. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 10 Юни, 2012 Share Отговорено 10 Юни, 2012 Аз досега само 1-2 дни го ползвах преди 1 месец. Не мога да дам адекватен коментар, защото това ми е първата кола... А пък и пътувам в София сутрин към 6:40 и вечер към 19:00, така че нямам особена нужда от климатик. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 10 Юни, 2012 Share Отговорено 10 Юни, 2012 Идната седмица като гледам ще може да се събере повече обратна връзка, както стана 30 градуса Иначе и аз съм на мнение, че ти е малко фреона. На моята кола духаше много студено последните 2 лета. Сега е трето лято от както я имам и вече не духа много студено, казаха ми че трябва да се допълни и така. Вариантите са или да е смотан климатика или да е малко фреона. По-скоро вярвам във второто, понеже общо взето всички коли ползват климатични системи и компресори на шепа производители и има прекалено много опит в тази сфера, че да не могат да го направят добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 10 Юни, 2012 Share Отговорено 10 Юни, 2012 Колеги, перката на климатика има две скорости. Като го включите, след около 5-10 секунди климатика се включва и перката се върти с първата си скорост. Чува се едно бучене, като се застане до колата. В купето започва да духа, кладно, а после и по студено. Когато се вдигне налягането на фреона до определено ниво се включва втората скорост на перката на климатика и шума отпред става по-силен. Когато налягането се нормализира, перката започва да се върти с по-бавната си скорост. Ако фреонът е по-малко от необходимото, климатикът пак стартира, но не духа толкова студено, а втората степен не се включва. И климатик на автомобил не се допълва Ако има някакъв фреон, то той се източва, системата се обезвъздушва, и след това се пълни с нов фреон и масло. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 10 Юни, 2012 Share Отговорено 10 Юни, 2012 Е да ама ми звучи странно нова кола и да няма достатъчно фреон. А при техническите обслужвания в сервизите не полгеждат ли принципно и за наличие на достатъчно фреон? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 10 Юни, 2012 Share Отговорено 10 Юни, 2012 Всичко се случва Най-добре е да пита в сервиза за диагностика. А и да си погледне дали е настроил всичко както трябва. Може някоя клапа да не работи правилно. Това се случва и при много други коли от реномирани марки. Колата е в гаранция, така че една консултация със сервиза няма да е зле Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
poroinik Отговорено 27 Юни, 2012 Автор Share Отговорено 27 Юни, 2012 Вчера в Митвас замериха температура във въздуховодите 5 градуса, т.е. проблем няма. Явно така ми се е сторило, защото колата ми стои на слънце и после климатика не смогва да охлади всичко вътре. Няма да заключвам темата - ако някой има някакви проблеми да пише тук Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 27 Юни, 2012 Share Отговорено 27 Юни, 2012 Моята, когато я държа на слънце съжо трудно сваля температурата след това. А спра ли климатика след секунди пак става същата жега. Не грее ли слънце обаче дори и да е топло навън ми става студено от климатика. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mikosh Отговорено 13 Юли, 2021 Share Отговорено 13 Юли, 2021 Здравейте колеги моят е Ховер н5 днес ми направи следният проблем, докато си бачкаше климатика всичко от време на време почва да духа обикновен въздух не студен а перката работи и като завъртя датчика за градусите започва да духа и след около 5мин пак спира да духа дали е от фреон или нещо друго? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts