mountaingoat Публикувано 12 Май, 2012 Share Публикувано 12 Май, 2012 Здравейте колеги, За първи път сме се засилили да вземем нов автомобил, да свалим найлоните и да сме първите, които да пръцнат на новите седалки Макар, че нито ни трябва SUV, нито пък моделът ми е супер любим, мисълта, че може да се сдобием с подобна кола за 30-тина хил. + безплатно газово някакси изпъкна на преден план. Разбрах също, че този автомобил може да се регистрира като товарен, при което годишният му данък да е почти никъв, Въпросът ми е, някой от вас имал ли е проблеми при регистрацията в КАТ? Изобщо има ли някаква хамалогия, възниквали ли са някакви проблеми в това отношение Става въпрос за ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ. Благодаря ви предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Любомир Отговорено 12 Май, 2012 Share Отговорено 12 Май, 2012 (Редактирано) Автомобилът се регистрира като товарен. В свидетелството: поле (D) - Товарен / TRUCK поле (J) - N1 Последното е хомологация N1. Повече за хомологация N1 - тук А тук съм коментирал. Отнася се както за физически, така и за юридически лица. Синтезирано - според действащия закон, годишният ти данък е не повече от 30 лева за Hover H5. Мислят промени в законодателството все пак, за това се възползвай докато е време. Редактирано 12 Май, 2012 от Любомир Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pa4kov Отговорено 13 Май, 2012 Share Отговорено 13 Май, 2012 Моят беше регистриран от дилъра и ми спестиха купища нерви и загуба на време. И познайте на талона пишеше "товарен автомобил" или "truck". Декларирането в общината мина без проблеми. На въпроса "полезен товар" бях написал 600 кг. Регистрирах го на 12.04 т.г. и платих данък 5.14 лв с отстъпката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mountaingoat Отговорено 29 Май, 2012 Автор Share Отговорено 29 Май, 2012 Мерси за отговорите, днес го поръчахме най-сетне. btw Любо и аз съм от Бс Пачков, интересно как се е наел дилърът да ти го регистрира, или по няква друга причина е бил регистриран вече? Моя не се сетих да го питам за такава работа... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki.A. Отговорено 29 Май, 2012 Share Отговорено 29 Май, 2012 (Редактирано) Мерси за отговорите, днес го поръчахме най-сетне. btw Любо и аз съм от Бс Пачков, интересно как се е наел дилърът да ти го регистрира, или по няква друга причина е бил регистриран вече? Моя не се сетих да го питам за такава работа... Ми на мен това ми е 4та нова кола верно първата лична!!! Та те всички са били регистрирани от дилъра демек си ги получаваш с номера и талони!! А регистрацията в общната си я правиш сам ,там се плаща данака!!! Аз трябваще да дам парите за данъка и гажданската на лизингодателя за да ги плати той ,щот се води собственик по талон,естествено след значителна такса комисиона за услугата (тука псувам,ама нема начин) Редактирано 29 Май, 2012 от Niki.A. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pa4kov Отговорено 29 Май, 2012 Share Отговорено 29 Май, 2012 Мерси за отговорите, днес го поръчахме най-сетне. btw Любо и аз съм от Бс Пачков, интересно как се е наел дилърът да ти го регистрира, или по няква друга причина е бил регистриран вече? Моя не се сетих да го питам за такава работа... Поздрави за покупката. Мисля, че машинката няма да те разочарова. Регистрацията ми я предложиха като услуга (около 80 лв) като отделно си плащаш разходите по регистрацията (доколкото си спомням 65 лв). За София регистрацията е малък еднодневен ад (в най-добрият случай ти отнема един цял предиобяд). Едва ли за Бургас има голяма разлика. Моят дълър е Митвас. Коректни са. Леко се забави доставката, но това не беше по тяхна вина. Доколкото знам, ховърите ги държат на безмитен склад в Бургас и след като го капарираш (платиш на цяло) ти го обмитяват и му плащат ДДС-то. Предполагам, че при теб доставката ще стане бързо. По отношение на застраховка: Дилърът имаше изгодни оферти от застрахователни компании. Пълно автокаско+гражданска ми излезе малко над 1500 лв, което си е една доста добра цена. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kriss1 Отговорено 27 Февруари, 2015 Share Отговорено 27 Февруари, 2015 Колеги,да споделя моят горчив опит с H5,внос от Италия,произведен 2011 ,126к.с.По документи не е регистриран като товарен и при регистрация в КАТ се вземат данните от италианския талон.При посещение на данъчното ,се оказа ,че данъка е "скромните" 286,44лв като не се ползват никакви облекчения за катализатор или евро норма защото надхвърля 100 к.с.Така ще е докато стане на 5 години,след това данъка става по малък тъй като се променя коефициента за изчисление,но никога няма да стане 6 лв като на товарен H5.Хубаво е да се регистрират автомобилите като товарни за да се избегне това излишно плащане и тънкия присмех на данъчния служител,който ми препоръча да си купя един спрей и да си очертая 1 кв.м. от площада на града,тъй като с този данък съм щял да си го платя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evgeni Stoimenoff Отговорено 28 Февруари, 2015 Share Отговорено 28 Февруари, 2015 В големия талон пише ли,че е товарен автомобил ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kriss1 Отговорено 28 Февруари, 2015 Share Отговорено 28 Февруари, 2015 (Редактирано) Не ,не пише,ако пишеше щях да избегна големия данък.Който се минал-минал ,споделям да не се набутат и други колеги. Редактирано 28 Февруари, 2015 от kriss1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evgeni Stoimenoff Отговорено 1 Март, 2015 Share Отговорено 1 Март, 2015 Ако си пазиш фактурата от Италия,можеш да отидеш в КАТ и да питаш защо е регистриран като лек автомобил след като не е такъв ! Разбира се там веднага ще ти кажат да отидеш на технотест ,да имаш нужните прегради вътре ,да махаш седалките ...Общо взето си прав "кой минал-минал " Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kriss1 Отговорено 1 Март, 2015 Share Отговорено 1 Март, 2015 Да колега,точно такъв бе отговора в КАТ още при регистрацията,да мина на Технотест и трябва да нямам задните седалки и да имам преграда.Гледам ,че някой Ховъри имат заводски ,но моя няма .Вече съм претръпнал ,не ми се занимава с бюрокрация и дребни чиновници които си мислят ,че са велики.Ще си я карам така и ще си плащам за тарикатлъка ,но както вече казах надявам се други да не се минат като мен след като прочетат за какви пари става въпрос.Далеч съм от мисълта ,че не са прочели в началото обяснението за обозначенията в талона ,но друго го като се говори в пари. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evgeni Stoimenoff Отговорено 1 Март, 2015 Share Отговорено 1 Март, 2015 (Редактирано) Много добре са ми познати тия данъци..още плащам на миналата кола хиляди левове :Д Като я купих беше към 460лв,на следващата година стана 244 ...след 3 години ще стане 164 ако все още се кара... Важното е да ти доставя удоволствие джипката ,това мисля че е най-важното ! Редактирано 1 Март, 2015 от E100imenoff Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Boyko23 Отговорено 1 Март, 2015 Share Отговорено 1 Март, 2015 Аз не разбирам, какъв е проблема. Единствените товарни Ховър-и, са тези от българския завод (доставени). Тук говорим за италиянка, тоест ще плащаш колкото всеки друг внесен от чужбина. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evgeni Stoimenoff Отговорено 1 Март, 2015 Share Отговорено 1 Март, 2015 Аз съм с италянски и е регистриран като товарен...Проблема на колегата е ,че в КАТ са го преебали и са го регистрирали като лек ...разликата е ~250лв ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Boyko23 Отговорено 1 Март, 2015 Share Отговорено 1 Март, 2015 Никой не го е ...... Колата винаги е била пътническа и хората в КАТ нямат общо с това. Там работят с документи! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evgeni Stoimenoff Отговорено 1 Март, 2015 Share Отговорено 1 Март, 2015 Аз разбрах,че му е била с N1 хомологация,явно не е ...но все пак има вариант да се мине като товарен,както и да е...Тук няма да промениме данните в талона на колегата ,нито размера на данъка му Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evgeni Stoimenoff Отговорено 5 Март, 2015 Share Отговорено 5 Март, 2015 Днес и аз се разходих да платя данъка ..Малко ме удрусаха с 1лв такса в EASYPAY, но ще го преживея някак си ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zhelev_48 Отговорено 31 Август, 2015 Share Отговорено 31 Август, 2015 То, хубаво е този малък данък, ама след 10-тата година май се ходи два пъти годишно на технически прагледи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 31 Август, 2015 Share Отговорено 31 Август, 2015 Ами ако се сметне, че и до 5-тата година се ходи всяка година на преглед а не на 3-та и 5-та а там са си едни 40лв. Иначе данъка за товарен е наистина смешен, някъде под 9 лева на година. Аз не смятам моя H6 да го карам повече от 6 години особенно ако някой дистрибутор се сети да предложи обратно изкупуване. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evgeni Stoimenoff Отговорено 31 Август, 2015 Share Отговорено 31 Август, 2015 По-добре 2х50 + 7.40 = 107.40 ,отколкото 1х50 + 202.50 = 252.40 .145лв у джоба Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zhelev_48 Отговорено 2 Септември, 2015 Share Отговорено 2 Септември, 2015 Днес минах на ГТП и платих 58 лв. като N1 товарен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki.A. Отговорено 2 Септември, 2015 Share Отговорено 2 Септември, 2015 Почти нормално, около тази сума се въртат цените зависи в кой сервис се ориентираш. Ние платихме 48лв за Hover-a , а за голф 4 43лв и то защото преглеждаха и газовата бутилка и взеха допълнително. Но ГТП няма нищо общо с данак МПС него тряба да си го платиш отделно!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evgeni Stoimenoff Отговорено 3 Септември, 2015 Share Отговорено 3 Септември, 2015 Моя ГТП е "безплатен".. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts