Xhizors Публикувано 29 Януари, 2012 Share Публикувано 29 Януари, 2012 (Редактирано) Здравейте колеги, търся си за ховъра комплект вериги, ако не се лъжа гумата е 235/65/17 . Моля да ми препоръчате вериги които смятате за добри спрямо цената си. Тоест, нямам възможност да взема на konig веригите за по 300лв бройката, но не искам и да съм с китайските от по 40 лева комплекта, бих искал да предложите вериги които вие бихте си купили. Може и втора употреба да са стига да са качествени. Поздрави ! Редактирано 30 Януари, 2012 от Xhizors Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 29 Януари, 2012 Share Отговорено 29 Януари, 2012 мисля че гумата е 235/65/17. не съм сигурен колко се оправдава купуването на вериги за 4х4 автомобил. ако решиш все пак за вериги, то трябва да са 4 на брой (според мен). по принцип има логика и само 2 вериги да сложиш, защото нямаш блокаж на предния или задния диф, нямаш и ESP. ако сложиш само отзад/отпред, то ще имаш по-голямо сцепление на този мост, а от другия мост ще имаш поне 1 въртящо се колело. има течни вериги за 13 лв. (има ги на почти всяка бензиностанция и в бриколаж). тяхното действие обаче е само на сняг и лед. след това изчезват от самосебе си. не вредят на гумите изобщо, просто правят слой, подобен на шкурка върху гумата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Xhizors Отговорено 29 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 29 Януари, 2012 Тези течни вериги изчезват точно толкова бързо колкото и ги слагам, биха ми помогнали само ако съм затънал на момента, но на мен ми трябва нещо което да ми осигури сигурност и стабилност на пътя, говоря и по планинските пътища зимно време. Общо взето искам вериги които да изкарат дълго време. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 29 Януари, 2012 Share Отговорено 29 Януари, 2012 разбирам те. а колко бройки мислиш да си вземеш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 30 Януари, 2012 Share Отговорено 30 Януари, 2012 Две бройки от китайските за задния мост са ти достатъчни. Аз взех вериги преди 2 години, често ходя в планините да карам сноуборд, включително в чужбина, тази година за пръв път ги сложих наскоро. Свършиха ми работа за 10-15км и ги махнах. Не знам кога и колко мислиш да ги ползваш, но при мен се наложи да ги сложа защото нямам 4x4 - всички с 4x4 драпаха без проблем. В смисъл, не виждам защо да вкарваш много пари за вериги, освен ако не караш много по места където такива ти трябват. Ако е така, тогава тези 300лв за най-висок клас вериги са оправдани. Ако не е така освен един китайски комплект за 40лв всичко друго е неоправдано - дори вероятно с твоето 4x4 и тях няма да използваш никога. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 30 Януари, 2012 Share Отговорено 30 Януари, 2012 веригите ~40 лв са с размери само за леки автомобили. тези, които съм виждал да стават за джипове са с цени ~200 - ~400 лв. но ако има такива от 40 лв. за джипове би било голяма благинка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Xhizors Отговорено 30 Януари, 2012 Автор Share Отговорено 30 Януари, 2012 (Редактирано) Засега само тези съм намерил, но не мога да разбера какво включва един комплект, една или две вериги. Ако са 2 вериги, вероятно на тях ще се спра. Като гледам 3 килограма тежест на комплекта май ще да е само 1. Редактирано 30 Януари, 2012 от Xhizors Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
admin Отговорено 30 Януари, 2012 Share Отговорено 30 Януари, 2012 Един комплект е за един мост, тоест 2 колела, не 4. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gwfan Отговорено 30 Януари, 2012 Share Отговорено 30 Януари, 2012 Според мен няма как да бъде само една верига ... не случайно се казва комплект! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 27 Февруари, 2013 Share Отговорено 27 Февруари, 2013 (Редактирано) Колеги , до сега от продължителната ми армейска практика дето ме возеха с УАЗ-ки и разни други 4х4 не съм виждал никоя от тях да слага верига. Виж виждал сам две УАЗ-ки една подир друга вързани с въжета да теглят трета закъсала в снега и паднала от склона. Въпрос на гледна точка..... и къде смяташ да ходиш?За нашите условия- няма смисъл. Редактирано 27 Февруари, 2013 от st.videv Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gwhover Отговорено 27 Юни, 2017 Share Отговорено 27 Юни, 2017 за гуми 235/65/17 ви трябва размер 247 вериги Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts