Jump to content

Recommended Posts

Здравейте колеги, търся си за ховъра комплект вериги, ако не се лъжа гумата е 235/65/17 . Моля да ми препоръчате вериги които смятате за добри спрямо цената си. Тоест, нямам възможност да взема на konig веригите за по 300лв бройката, но не искам и да съм с китайските от по 40 лева комплекта, бих искал да предложите вериги които вие бихте си купили. Може и втора употреба да са стига да са качествени.

Поздрави !

Edited by Xhizors

мисля че гумата е 235/65/17.

не съм сигурен колко се оправдава купуването на вериги за 4х4 автомобил. ако решиш все пак за вериги, то трябва да са 4 на брой (според мен).

по принцип има логика и само 2 вериги да сложиш, защото нямаш блокаж на предния или задния диф, нямаш и ESP. ако сложиш само отзад/отпред, то ще имаш по-голямо сцепление на този мост, а от другия мост ще имаш поне 1 въртящо се колело.

има течни вериги за 13 лв. (има ги на почти всяка бензиностанция и в бриколаж). тяхното действие обаче е само на сняг и лед. след това изчезват от самосебе си. не вредят на гумите изобщо, просто правят слой, подобен на шкурка върху гумата.

Тези течни вериги изчезват точно толкова бързо колкото и ги слагам, биха ми помогнали само ако съм затънал на момента, но на мен ми трябва нещо което да ми осигури сигурност и стабилност на пътя, говоря и по планинските пътища зимно време. Общо взето искам вериги които да изкарат дълго време.

Две бройки от китайските за задния мост са ти достатъчни. Аз взех вериги преди 2 години, често ходя в планините да карам сноуборд, включително в чужбина, тази година за пръв път ги сложих наскоро. Свършиха ми работа за 10-15км и ги махнах. Не знам кога и колко мислиш да ги ползваш, но при мен се наложи да ги сложа защото нямам 4x4 - всички с 4x4 драпаха без проблем. В смисъл, не виждам защо да вкарваш много пари за вериги, освен ако не караш много по места където такива ти трябват. Ако е така, тогава тези 300лв за най-висок клас вериги са оправдани. Ако не е така освен един китайски комплект за 40лв всичко друго е неоправдано - дори вероятно с твоето 4x4 и тях няма да използваш никога.

веригите ~40 лв са с размери само за леки автомобили. тези, които съм виждал да стават за джипове са с цени ~200 - ~400 лв.

но ако има такива от 40 лв. за джипове би било голяма благинка :)

Засега само тези съм намерил, но не мога да разбера какво включва един комплект, една или две вериги. Ако са 2 вериги, вероятно на тях ще се спра.

Като гледам 3 килограма тежест на комплекта май ще да е само 1.

Edited by Xhizors

• 1 year later...

Колеги , до сега от продължителната ми армейска практика дето ме возеха с УАЗ-ки и разни други 4х4 не съм виждал никоя от тях да слага верига. Виж виждал сам две УАЗ-ки една подир друга вързани с въжета да теглят трета закъсала в снега и паднала от склона. Въпрос на гледна точка..... и къде смяташ да ходиш?За нашите условия- няма смисъл.

Edited by st.videv

• 4 years later...