Jump to content

Recommended Posts

Здравейте колеги, търся си за ховъра комплект вериги, ако не се лъжа гумата е 235/65/17 . Моля да ми препоръчате вериги които смятате за добри спрямо цената си. Тоест, нямам възможност да взема на konig веригите за по 300лв бройката, но не искам и да съм с китайските от по 40 лева комплекта, бих искал да предложите вериги които вие бихте си купили. Може и втора употреба да са стига да са качествени.

Поздрави !

Edited by Xhizors
Link to comment
Share on other sites

мисля че гумата е 235/65/17.

не съм сигурен колко се оправдава купуването на вериги за 4х4 автомобил. ако решиш все пак за вериги, то трябва да са 4 на брой (според мен).

по принцип има логика и само 2 вериги да сложиш, защото нямаш блокаж на предния или задния диф, нямаш и ESP. ако сложиш само отзад/отпред, то ще имаш по-голямо сцепление на този мост, а от другия мост ще имаш поне 1 въртящо се колело.

има течни вериги за 13 лв. (има ги на почти всяка бензиностанция и в бриколаж). тяхното действие обаче е само на сняг и лед. след това изчезват от самосебе си. не вредят на гумите изобщо, просто правят слой, подобен на шкурка върху гумата.

Link to comment
Share on other sites

Тези течни вериги изчезват точно толкова бързо колкото и ги слагам, биха ми помогнали само ако съм затънал на момента, но на мен ми трябва нещо което да ми осигури сигурност и стабилност на пътя, говоря и по планинските пътища зимно време. Общо взето искам вериги които да изкарат дълго време.

Link to comment
Share on other sites

Две бройки от китайските за задния мост са ти достатъчни. Аз взех вериги преди 2 години, често ходя в планините да карам сноуборд, включително в чужбина, тази година за пръв път ги сложих наскоро. Свършиха ми работа за 10-15км и ги махнах. Не знам кога и колко мислиш да ги ползваш, но при мен се наложи да ги сложа защото нямам 4x4 - всички с 4x4 драпаха без проблем. В смисъл, не виждам защо да вкарваш много пари за вериги, освен ако не караш много по места където такива ти трябват. Ако е така, тогава тези 300лв за най-висок клас вериги са оправдани. Ако не е така освен един китайски комплект за 40лв всичко друго е неоправдано - дори вероятно с твоето 4x4 и тях няма да използваш никога.

Link to comment
Share on other sites

веригите ~40 лв са с размери само за леки автомобили. тези, които съм виждал да стават за джипове са с цени ~200 - ~400 лв.

но ако има такива от 40 лв. за джипове би било голяма благинка :)

Link to comment
Share on other sites

Засега само тези съм намерил, но не мога да разбера какво включва един комплект, една или две вериги. Ако са 2 вериги, вероятно на тях ще се спра.

Като гледам 3 килограма тежест на комплекта май ще да е само 1.

Edited by Xhizors
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Колеги , до сега от продължителната ми армейска практика дето ме возеха с УАЗ-ки и разни други 4х4 не съм виждал никоя от тях да слага верига. Виж виждал сам две УАЗ-ки една подир друга вързани с въжета да теглят трета закъсала в снега и паднала от склона. Въпрос на гледна точка..... и къде смяташ да ходиш?За нашите условия- няма смисъл.

Edited by st.videv
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...