Весислав Кангов Публикувано 17 Март, 2020 Share Публикувано 17 Март, 2020 (Редактирано) Здравейте, има ли някой проблем с газовата уредба на Ланди Ренцо при Хавал, моя проблем е следния сутрин само първия път при превключване на газ започва да се тресе мотора около 5 секунди, смениха ми веднъж инжекторите като дефектни ама и след това пак го прави, смятат че е от лоша газ и се зацапвали, странно ми е зареждам само на ЕКО. Може ли съвет на три месеца кола два пъти в сервиза на газаджиите влиза? Редактирано 17 Март, 2020 от Весислав Кангов Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Весислав Кангов Отговорено 17 Март, 2020 Автор Share Отговорено 17 Март, 2020 Сега ме накараха да изгоря две бутилки газ от Шел и след това да правили промивка?!?!?! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nork Отговорено 17 Март, 2020 Share Отговорено 17 Март, 2020 1во можеш да пишеш за къде става дума 2ро смени Газаджиите.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Весислав Кангов Отговорено 17 Март, 2020 Автор Share Отговорено 17 Март, 2020 За София става въпрос, и няма как да сменя газаджията колата е чисто нова в гаранция. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tot Отговорено 24 Март, 2020 Share Отговорено 24 Март, 2020 Колега не съм наясно с дали твоята е газов инжекцион с течна или газова фаза, но от две коли с газови инжекциони с въздушна фаза които съм карал - описаните симптоми ги прави когато прехвърля на ниска температура - под 35 градуса и неточна настройка. Когато колата е пренощувала част от тримовете (коефициенти на настройките на впръскването) са възстановени на заводски стойности и когато прехвърли на газ докато се променят настройките - тресе двигателя и след това се нормализира неговата работа. Възможно е и част от настройките на газовия компютър също се променят при по-дълъг престой. Това което описвам е за газови инжекциони поколение от преди десетина години. По-новите системи имат и корекции по "живи" данни от ОБД - възможно е и там да има проблем. Но за нова кола може би при самата настройка на газта нещо е пропуснато, нещо не е "зачовчено" като трябва - нещо което е пропуснато по невнимание или незнание или е пусната самоадаптация и след това не е спряна. Мисля че се задаваше период през който се пуска самоадаптациаята. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Весислав Кангов Отговорено 24 Март, 2020 Автор Share Отговорено 24 Март, 2020 Много мерси за коментара, газта е течна фаза няква модерна газова уредба, не разбирам от тези работи, вчера пак е в карах в сервиза и днес се обадиха че е ОК вече, съгласен съм че е проблем на настройка, лошото е че всички ги инсталират по стандарт а само при мен се появи този проблем. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tot Отговорено 24 Март, 2020 Share Отговорено 24 Март, 2020 Дано са разрешили проблема и само положителни емоции да ти носи колата! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zhelev_48 Отговорено 25 Март, 2020 Share Отговорено 25 Март, 2020 Имах този проблем с виале,то все една система "течна фаза"само произвдителя различен. Та,беше се прецакал някакъв кислороден датчик и прегоряли кабели,лощото е че това е долу на бутилката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Весислав Кангов Отговорено 25 Март, 2020 Автор Share Отговорено 25 Март, 2020 Днес взех колата е и ок за сега, сменили са отново рейката с инжекторите като са сложили съвсем друг модел от одобрения за този модел кола, това не ме бърка само да работи, но смятам че всичко е до настройка на компа, едва ли е от прегорели кабели и прочие уредбата е на три месеца. Но остава ограничението за зареждане само Sheel и в критични ситуации другаде. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Boyko23 Отговорено 6 Април, 2020 Share Отговорено 6 Април, 2020 От ЛР са изключителни професионалисти и може да бъдеш сигурен, че рано или късно проблема ще бъде решен. Очевидно, май се е случило вече... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Весислав Кангов Отговорено 7 Април, 2020 Автор Share Отговорено 7 Април, 2020 Преди 20 часа, Boyko23 написа: От ЛР са изключителни професионалисти и може да бъдеш сигурен, че рано или късно проблема ще бъде решен. Очевидно, май се е случило вече... Не бих казал още тествам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мариян Отговорено 7 Април, 2020 Share Отговорено 7 Април, 2020 Дано не ти изтече гаранцията докато ти решат проблема Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivan2010 Отговорено 7 Април, 2020 Share Отговорено 7 Април, 2020 Колега искам да те попитам за разхода какъв е. И бутилката къде е сложена. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Весислав Кангов Отговорено 8 Април, 2020 Автор Share Отговорено 8 Април, 2020 (Редактирано) Преди 10 часа, ivan2010 написа: Колега искам да те попитам за разхода какъв е. И бутилката къде е сложена. Бутилката е малка на мястото на резервната гума, като разход не съм засичал точно 60 лева горе долу от София до Варна смесено, тъй като 30% от горивото е бензин. Редактирано 8 Април, 2020 от Весислав Кангов Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Predator Отговорено 9 Април, 2020 Share Отговорено 9 Април, 2020 Привет, колеги. Аз също съм с LR, но не е течна фаза. Поствяна е в Бургас от оторизиран сервиз, част от веригата на Таньо Видев. Засега нямам проблеми, но съм на само 2600 км. Зареждам от различни търговци, без Лукойл. Дава ми разход от 8 до 10 л. при 110-120 км/ч. Бензина не го хващам, но по книги е от 5 до 15%. Бутилката е 54 л. в мястото на резервната гума. Сега, когато бенза падне по левче на литър (майтап бе, Уили), ще напълня фул, ще мина 200-300 км. и пак ще долея, за да хвана разхода. Ама в края на краищата ху кеър. 😁 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nakamuro Отговорено 12 Октомври, 2020 Share Отговорено 12 Октомври, 2020 На мен ми казаха, че само течна фаза се поставя в Бургас и ми е странно че са ви поставили друга уредба. Ще се радвам да споделите мнение за автомобила след като вече сте понатрупали километри. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts