кристиан Публикувано 13 Ноември, 2018 Share Публикувано 13 Ноември, 2018 Здравейте. Карам Great Wall hover cuv исках да попитам дали ще е проблем да сложа различни по шарка гуми. Искам да купя 2 нови Goodyear за отзад (4 ми идват множко финансово) а да оставя кумхото за предни. Всички гуми ще са еднакви по размер 235/65r17. Търсих такава тема но не открих. Благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nork Отговорено 13 Ноември, 2018 Share Отговорено 13 Ноември, 2018 Можеш, щом са един размер нп 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kan4o Отговорено 13 Ноември, 2018 Share Отговорено 13 Ноември, 2018 Не е препоръчително....различен е спирачният път и влече настрани в завой...най добре е с еднакви шарки. Още повече, че е със задно предаване... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vencibull Отговорено 13 Ноември, 2018 Share Отговорено 13 Ноември, 2018 Еднаквите размери са задължителни за автомобили 4х4, но само такива които са с постоянно 4х4. В нашия случай няма да има кой знае каква разлика - предното и задното нямат нищо общо при изключено 4х4, а диференциалите компенсират разликите в ъгловата минута при завой. Попринцип не разчитай на размера посочен от производителя. Виждал съм 31х10.5r15 на 76 и на 79см в диаметър. Поздрави. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 13 Ноември, 2018 Share Отговорено 13 Ноември, 2018 Две по две като шарка /с еднакъв размер на всичките четири/ не е проблем, просто постави по-добрите на задния мост според сезона. От друга страна чисто на теория Канчо е прав, но на практика разликата в шарката ще е минимална и АБС системата ще я компенсира без проблем като параметри в екстремни ситуации - дано не ти се налага да разбереш. Поздрави, 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
кристиан Отговорено 14 Ноември, 2018 Автор Share Отговорено 14 Ноември, 2018 Още 1 въпрос ще мога ли да сложа джанти 16 цола и по високи гуми. Тоест ще опират ли при завой или в дисковете. И ако сложа джанти с по голям централен отвор примерно 110 (нашия е 100) трябва ли да се слагат втулки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vencibull Отговорено 14 Ноември, 2018 Share Отговорено 14 Ноември, 2018 (Редактирано) Можеш да сложиш 16ки - апаратите няма да опират. Ако решиш да минеш на 15 там трябва да подбираш. Дали ще опират при завой зависи какви гуми ще слагаш и мислиш ли да вдигаш колата. За централния отвор попринцип е хубаво да е плътен, но аз карам вече 2 години така, като съм с доста големи и тежки гуми и се возя по черно редовно, а не съм имал проблем с това. Редактирано 14 Ноември, 2018 от vencibull Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Krasimirr Отговорено 14 Ноември, 2018 Share Отговорено 14 Ноември, 2018 При положение че има пластмасови втулки за тази цел и са по няколко лева всяка по-добре им сложи. Ако в последствие си ги въртиш сам ще ти е по-лесно монтаж/демонтаж. За другото Венци ти е написал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
кристиан Отговорено 15 Ноември, 2018 Автор Share Отговорено 15 Ноември, 2018 Благодаря ви много. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts