Jump to content

Различна шарка на гумите


кристиан
 Share

Recommended Posts

Здравейте. Карам Great Wall hover cuv исках да попитам дали ще е проблем да сложа различни по шарка гуми. Искам да купя 2 нови Goodyear за отзад (4 ми идват множко финансово) а да оставя кумхото за предни. Всички гуми ще са еднакви по размер 235/65r17. Търсих такава тема но не открих. Благодаря 

Link to comment
Share on other sites

Не е препоръчително....различен е спирачният път и влече настрани в завой...най добре е с еднакви шарки. Още повече, че е със задно предаване...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Еднаквите размери са задължителни за автомобили 4х4, но само такива които са с постоянно 4х4. В нашия случай няма да има кой знае каква разлика - предното и задното нямат нищо общо при изключено 4х4, а диференциалите компенсират разликите в ъгловата минута при завой. Попринцип не разчитай на размера посочен от производителя. Виждал съм 31х10.5r15 на 76 и на 79см в диаметър. 

Поздрави.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Две по две като шарка  /с еднакъв размер на всичките четири/ не е проблем, просто постави по-добрите на задния мост според сезона.

От друга страна чисто на теория Канчо е прав, но на практика разликата в шарката ще е минимална и АБС системата ще я компенсира без проблем като параметри в екстремни ситуации - дано не ти се налага да разбереш.

Поздрави, 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Още 1 въпрос ще мога ли да сложа джанти 16 цола и по високи гуми. Тоест ще опират ли при завой или в дисковете. И ако сложа джанти с по голям централен отвор примерно 110 (нашия е 100) трябва ли да се слагат втулки. 

Link to comment
Share on other sites

Можеш да сложиш 16ки - апаратите няма да опират. Ако решиш да минеш на 15 там трябва да подбираш. Дали ще опират при завой зависи какви гуми ще слагаш и мислиш ли да вдигаш колата. За централния отвор попринцип е хубаво да е плътен, но аз карам вече 2 години така, като съм с доста големи и тежки гуми и се возя по черно редовно, а не съм имал проблем с това.

Edited by vencibull
Link to comment
Share on other sites

При положение че има пластмасови втулки за тази цел и са по няколко лева всяка по-добре им сложи.

Ако в последствие си ги въртиш сам ще ти е по-лесно монтаж/демонтаж.

За другото Венци ти е написал.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...