Jump to content

Navdy - ново поколение heads-up display

admin
 Share

Recommended Posts

Туку що похарчих $329 от вълнение за нещо, което май ще ми махне нуждата да притежавам навигация в колата за напред:

Navdy

Не знам, доста пари съм давал за глупости, но ето че най-накрая похарчих малко и за нещо умно :D

Не ме мисли - аз на малко се радвам. Например ще съм доволен и ако се случи веднъж да не напишеш нищо, когато нямаш какво да кажеш :D

Гледах FAQ и не видях каква навигация използва и какви карти? То може и да го пише, но аз не видях такава информация. За мен най-удобното в момента е една мултимедийна система с голям екран, на който да може да се споделя изображението от телефона или дори най-добре системата да е с Android и да може да се инсталират приложения на нея и директно да си инсталирам iGO, Garmin Viago, Navitel от Play store, както и да си инсталирам отделни apk файлове. 

Edited by nmnikolov

Предлага интерфейс на Google Maps / Apple Maps от телефона Гласовото разпознаване също ти идва от телефона. Общо взето системата предлага повече функционалност и по-удобен интерфейс стъпвайки на хубавия софтуер, който вече се намира в телефона ти.

Колега,като го получиш и ползваш известно време ,моля да споделиш впечатленията си!Хареса ми това,което прочетох и се замислих дали да не си купя.

Чак около нова година ще дойде. Но след 2 седмици ще стане 499 долара, сега е 299 долара (+30 доставка до България). Има си доза риск, но ако е готино, след време ще е непоносимо скъпо. За това и малко "избързах".

Като цяло ми харесва концепцията да мога си имам удобставата в колата (като навигацията), която и кола да карам - сега просто ми е криво като не си карам собствената кола, понеже ми липсват екстрите в другите.

Пост от преди 5 дни пише, че вече пре-продажбите на navdy са надминали милион долара:

http://techcrunch.com/2014/08/14/heads-up-display-navdy-hits-1m-in-pre-orders-during-first-week/

Вероятно вече са увеличили няколко пъти изкараните пари. Писали са, че ще подобрят допълнително устройството до финалния release. Ще пускам ако има новини :)

Всъщност устройството представлява по-удобен интерфейс между човека и телефона му( като допълнение, и колата му). Само по себе си то не може да се използва самостоятелно. Т.е. ако се използва за навигация, то телефона трябва да разполага с такава. Прав ли съм?

В общи линии интересна джаджа. Доста приятна реклама, а пък продажбите определено са се повлияли от 40%-то намаление ;-)

Да не говорим, че такива дисплеи се предлагат като допълнително оборудване от ограничен брой автопроизводители и то на цена в пъти по висока дори от $499 ;-)

Прав си - по-точно навигацията, която се ползва е Google Maps или Apple Maps (Android/iOS). Без телефон с такава ОС, няма да можеш да го ползваш.

Освен предлаганите функционалости за навигация, интернет (посредством което има приложения за управление на Twitter, Viber, Skype, съобщения, музика и други), има и ОБД четец, който се връзва към колата и предстовя в реално време неща като разход, грешки от компютъра и друга информация. Което е доста полезно за по-стари коли, които пък нямат изобщо пордови компютър.

• Upvote 1

• 11 months later...

Отлагаха шипинга два пъти. Сега финалният уж е края на годината. Можех да си взема парите, но все още го искам и не съм канселирал pre-order-а.