Jump to content

Navdy - ново поколение heads-up display


admin
 Share

Recommended Posts

Туку що похарчих $329 от вълнение за нещо, което май ще ми махне нуждата да притежавам навигация в колата за напред:

Navdy

 

Не знам, доста пари съм давал за глупости, но ето че най-накрая похарчих малко и за нещо умно :D

Link to comment
Share on other sites

Не ме мисли - аз на малко се радвам. Например ще съм доволен и ако се случи веднъж да не напишеш нищо, когато нямаш какво да кажеш :D

Link to comment
Share on other sites

Гледах FAQ и не видях каква навигация използва и какви карти? То може и да го пише, но аз не видях такава информация. За мен най-удобното в момента е една мултимедийна система с голям екран, на който да може да се споделя изображението от телефона или дори най-добре системата да е с Android и да може да се инсталират приложения на нея и директно да си инсталирам iGO, Garmin Viago, Navitel от Play store, както и да си инсталирам отделни apk файлове. 

Edited by nmnikolov
Link to comment
Share on other sites

Предлага интерфейс на Google Maps / Apple Maps от телефона Гласовото разпознаване също ти идва от телефона. Общо взето системата предлага повече функционалност и по-удобен интерфейс стъпвайки на хубавия софтуер, който вече се намира в телефона ти.

Link to comment
Share on other sites

Колега,като го получиш и ползваш известно време ,моля да споделиш впечатленията си!Хареса ми това,което прочетох и се замислих дали да не си купя.

Link to comment
Share on other sites

Чак около нова година ще дойде. Но след 2 седмици ще стане 499 долара, сега е 299 долара (+30 доставка до България). Има си доза риск, но ако е готино, след време ще е непоносимо скъпо. За това и малко "избързах".

 

Като цяло ми харесва концепцията да мога си имам удобставата в колата (като навигацията), която и кола да карам - сега просто ми е криво като не си карам собствената кола, понеже ми липсват екстрите в другите.

Link to comment
Share on other sites

Пост от преди 5 дни пише, че вече пре-продажбите на navdy са надминали милион долара:

http://techcrunch.com/2014/08/14/heads-up-display-navdy-hits-1m-in-pre-orders-during-first-week/

 

Вероятно вече са увеличили няколко пъти изкараните пари. Писали са, че ще подобрят допълнително устройството до финалния release. Ще пускам ако има новини :)

Link to comment
Share on other sites

Всъщност устройството представлява по-удобен интерфейс между човека и телефона му( като допълнение, и колата му). Само по себе си то не може да се използва самостоятелно. Т.е. ако се използва за навигация, то телефона трябва да разполага с такава. Прав ли съм?

 

В общи линии интересна джаджа. Доста приятна реклама, а пък продажбите определено са се повлияли от 40%-то намаление ;-)

Да не говорим, че такива дисплеи се предлагат като допълнително оборудване от ограничен брой автопроизводители и то на цена в пъти по висока дори от $499 ;-)

Link to comment
Share on other sites

Прав си - по-точно навигацията, която се ползва е Google Maps или Apple Maps (Android/iOS). Без телефон с такава ОС, няма да можеш да го ползваш.

 

Освен предлаганите функционалости за навигация, интернет (посредством което има приложения за управление на Twitter, Viber, Skype, съобщения, музика и други), има и ОБД четец, който се връзва към колата и предстовя в реално време неща като разход, грешки от компютъра и друга информация. Което е доста полезно за по-стари коли, които пък нямат изобщо пордови компютър.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Отлагаха шипинга два пъти. Сега финалният уж е края на годината. Можех да си взема парите, но все още го искам и не съм канселирал pre-order-а.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...