Jump to content

Recommended Posts

И така...мисля, че реших проблема със седалките и резултата е страхотен. Пояснявам как постигнах това.

 

В другата тема бях постнал снимка на анатомичните калъфи, които бях закупил. Изпробвах ги за около месец, но не останах доволен. Причината бе в частта от тях, попадаща под задните ми части. Тези странични мини възглавнички някак си ме повдигаха нагоре, стойката ми бе неестествена, видимостта малко кофти, а горния ред на таблото ми се скри, при все че волана е максимално вдигнат. Реших да разпоря калъфа, по-точно да разделя гърба от седалището. Стана много лесно. Разпорих ги за секунди. Долната част хвърлих, а горната нанизах. Направих дупки за водачите на подглавника, от което дори постигнах допълнително укрепване на самия калъв така, че да не мърда напред / назад.....ръбовете след пробиването ги напъхах под пластмасовите рамки на дупката за водачите в самите седалки / частта, на която се крепи бутончето за освобождаване на водача - движението нагоре/надолу на подглавника./

Долната част на калъфа натиках между гърба и долната част на седалката, като попадайки под седалката ги захванах допълнително една за друга. Т.е. седалката бе "облечена" тотално с калъфа.

 

Забележка - внимавайте като пипате релсите, на които се движи седалката - мазани са с грес като за световно и не само че се "огресих" целия, ми се наложи да бърша от греста всичко в района, дето бях пипал.

 

Отделно от това свалих подглавника и хванах рамената му на менгеме, след което го извих с не малко сила надолу..т.е. наклоних подглавника така, че да не залягам главата, за да се облегна. Съобразете, че двете рамена трябва да са синхронно огънати и симетрични, за да можете да ги наврете обратно в дупките на седалката. Самото кривене не ми отне особен труд, зор беше, но не чак толкова....ще се справите. И много важно - кривете рамената възможно най-високо, под самия плат на подглавника, за да може рамената да си легнат отново в канала на седалката. Иначе няма да успеете да ги наврете. Максимално дълбоко в менгемето, хващате самия подглавник и колкото сила имате, натискате да се изкривят.

 

Поствам две снимки. Втората снимка е сравнение със подглавника на другата седалка....да прецените колко да огъвате. Аз уцелих съвсем точно от първия път.

 

Резултат - супер удобна седалка - гръб. Удобен подглавник, и най-вече безопасен.

 

Това е. Безаварийно на всички и умната.............

 

 

 

 

IMG_20130903_201803.jpg

 

 

IMG_20130903_201849.jpg

  • Upvote 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с опората за главата и аз го обмислях - сегашното състояние наистина е и неудобно и опасно. Ще ги изкривя и аз ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да ги качиш директно във форума вместо в отделен сайт, така няма да се загубят (грижа се на сървъра да има място).

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Би ли качил снимките отново. Този недостатък наистина е досаден и мисля да направя нещо в твоя стил Яворе.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×