Jump to content

Ъпгрейд на седалки

ЯворМитев
 Share

Recommended Posts

И така...мисля, че реших проблема със седалките и резултата е страхотен. Пояснявам как постигнах това.

В другата тема бях постнал снимка на анатомичните калъфи, които бях закупил. Изпробвах ги за около месец, но не останах доволен. Причината бе в частта от тях, попадаща под задните ми части. Тези странични мини възглавнички някак си ме повдигаха нагоре, стойката ми бе неестествена, видимостта малко кофти, а горния ред на таблото ми се скри, при все че волана е максимално вдигнат. Реших да разпоря калъфа, по-точно да разделя гърба от седалището. Стана много лесно. Разпорих ги за секунди. Долната част хвърлих, а горната нанизах. Направих дупки за водачите на подглавника, от което дори постигнах допълнително укрепване на самия калъв така, че да не мърда напред / назад.....ръбовете след пробиването ги напъхах под пластмасовите рамки на дупката за водачите в самите седалки / частта, на която се крепи бутончето за освобождаване на водача - движението нагоре/надолу на подглавника./

Долната част на калъфа натиках между гърба и долната част на седалката, като попадайки под седалката ги захванах допълнително една за друга. Т.е. седалката бе "облечена" тотално с калъфа.

Забележка - внимавайте като пипате релсите, на които се движи седалката - мазани са с грес като за световно и не само че се "огресих" целия, ми се наложи да бърша от греста всичко в района, дето бях пипал.

Отделно от това свалих подглавника и хванах рамената му на менгеме, след което го извих с не малко сила надолу..т.е. наклоних подглавника така, че да не залягам главата, за да се облегна. Съобразете, че двете рамена трябва да са синхронно огънати и симетрични, за да можете да ги наврете обратно в дупките на седалката. Самото кривене не ми отне особен труд, зор беше, но не чак толкова....ще се справите. И много важно - кривете рамената възможно най-високо, под самия плат на подглавника, за да може рамената да си легнат отново в канала на седалката. Иначе няма да успеете да ги наврете. Максимално дълбоко в менгемето, хващате самия подглавник и колкото сила имате, натискате да се изкривят.

Поствам две снимки. Втората снимка е сравнение със подглавника на другата седалка....да прецените колко да огъвате. Аз уцелих съвсем точно от първия път.

Резултат - супер удобна седалка - гръб. Удобен подглавник, и най-вече безопасен.

Това е. Безаварийно на всички и умната.............

IMG_20130903_201803.jpg

IMG_20130903_201849.jpg

• Upvote 2

• 1 month later...

Можеш да ги качиш директно във форума вместо в отделен сайт, така няма да се загубят (грижа се на сървъра да има място).

• 9 months later...

Би ли качил снимките отново. Този недостатък наистина е досаден и мисля да направя нещо в твоя стил Яворе.