Jump to content

Дизелов двигател ??

ParanoidBG
 Share

Recommended Posts

Няма да има такъв двигател за Волекса.И защо въобще ти е дизел ? С Газовата която предлагат ти пдата разходите с до 45%.Фактите говорят 100% в ползва на бензина

• 4 weeks later...

Ооо няма сила да ме убеди, че автомобил се движи по-добре на газ, отколкото на Дизел , дори със заводската газова уредба. Все пак в град като Търново с множеството баири си е голяма мъка. Да благодаря за предложението за пикапа, разгледах го, просто ме интересува повече по-компактна кола, ще го умувам засега...

Уви наистина на малка кола като тази, газта определено е по-чистото решение. Казвам го като човек, който уж е фен на дизелите. Първо, че дизела е по-тежък и по-шумен, вибриращ и тн (особено евентуалната му трицилиндрова версия в такава кола), второ, че газта при Волекса няма много общо с АГУ-тата и ГИ-тата, за които си чувал. При Волекса имаш истинска течна фаза и мощността не пада (дори може би се повишава малко заради по-високото октаново число на газта). Какъвто и баир да е, колкото и натоварен да си, стига да държиш двигателя в обороти (а той е 16 клапанов и обича високите) ще е като самолет и нагоре :)

Аз с моята навъртях доста километри и мога да кажа, че съжалявам задето не сложих газ по-рано. Досега съм навъртял 12 хил. км., а при 27-30 хил. ГИ-то си избива парите. Тъкмо вчера се върнах от море и няколко пъти минавах пътя от Слъчев бряг до село Баня (посока Варна). Пътя е доста гаден - стръмен с доста завои. Тъкмо набирах и трябваше да намалявам заради следващия завой. Колата нямаше никакви проблеми като я държах в обороти и без никакъв проблем си набираше по баира и завоите до 100км/ч без проблем.