Jump to content
ParanoidBG

Дизелов двигател ??

Recommended Posts

Някой има ли информация, дали ще има модел с дизелов двигател в скоро бъдеще ? Може би вече е питано, но не намерих подобна тема.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Няма да има такъв двигател за Волекса.И защо въобще ти е дизел ? С Газовата която предлагат ти пдата разходите с до 45%.Фактите говорят 100% в ползва на бензина

Share this post


Link to post
Share on other sites

В момента се предлага пикап Steed 5 с дизелов двигател 2.0. Може да разгледаш на сайта в раздел Модели.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ооо няма сила да ме убеди, че автомобил се движи по-добре на газ, отколкото на Дизел , дори със заводската газова уредба. Все пак в град като Търново с множеството баири си е голяма мъка. Да благодаря за предложението за пикапа, разгледах го, просто ме интересува повече по-компактна кола, ще го умувам засега...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Уви наистина на малка кола като тази, газта определено е по-чистото решение. Казвам го като човек, който уж е фен на дизелите. Първо, че дизела е по-тежък и по-шумен, вибриращ и тн (особено евентуалната му трицилиндрова версия в такава кола), второ, че газта при Волекса няма много общо с АГУ-тата и ГИ-тата, за които си чувал. При Волекса имаш истинска течна фаза и мощността не пада (дори може би се повишава малко заради по-високото октаново число на газта). Какъвто и баир да е, колкото и натоварен да си, стига да държиш двигателя в обороти (а той е 16 клапанов и обича високите) ще е като самолет и нагоре :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз с моята навъртях доста километри и мога да кажа, че съжалявам задето не сложих газ по-рано. Досега съм навъртял 12 хил. км., а при 27-30 хил. ГИ-то си избива парите. Тъкмо вчера се върнах от море и няколко пъти минавах пътя от Слъчев бряг до село Баня (посока Варна). Пътя е доста гаден - стръмен с доста завои. Тъкмо набирах и трябваше да намалявам заради следващия завой. Колата нямаше никакви проблеми като я държах в обороти и без никакъв проблем си набираше по баира и завоите до 100км/ч без проблем.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...