white shark Публикувано 7 Юни, 2012 Share Публикувано 7 Юни, 2012 (Редактирано) Здравейте на всички! Ще представя и моите впечатления от автомобила, който карам отскоро и ще направя сравнение с Toyota Yaris Luna, 2010, VVTI, 1,33 petrol. Външен вид - поне на мен външно Voleex-a ми харесва повече, но не това е най-важното. ;-) Интериор - седалките на GW са значително по-удобни, контролното табло и централната конзола - също. Неприятна е липсата на компютър - температура, среден разход, моментен разход... Пластмасата на GW не е добра, но след втория ден се свиква и не прави впечатление. Воланът е пласмасов и неприятен за шофиране, няма управление на радиото. При Тойота коженият волан, управлението на радиото и кожената топка за скоростния лост са опции, но за мен е странно наличието на едни екстри при GW (4 ел. стъкла, USB, прибиране на огледала) и липса на описаните по-горе. Багажник - изключително малък, може би с 15-20% по-малък от този на тойотата. Побира един сак за тенис - нищо повече! Скорости - влизат лесно, задната е до 4-та, докато при тойотата е с жило, при 1-ва. Лично аз предпочитам варианта с жило. Тойотата е с 6 скорости - по-добър вариант, според мен. Затваряне на врати и др. подобни - в полза на тойота. Шумът в купето при GW е повече от силен - още при 2500 оборота!!! Неприятно! Шумът от вентилатора и климатика - също! Като цяло - явно доста е спестено от шумоизолацията, ако въобще има такава. Возене и управление - возията е прилична, но доколкото усещам, предницата на GW е доста по-слаба и вероятно ще създава проблеми, предвид нашите пътища. Спирачките- тойотата спира доста по-бързо, независимо, че GW e с дискове и на задните колела. Разход на гориво - при тойота - зимно време - 8,6 л. градско (средна скорост 21 км./ч, с подгряване на двигателя 5 мин.), лятно време - 8,2 - 8,4 л./100 км., извънградско - 5,6 - 6,2 - в зависимост от карането и включването на климатика. При 90 км./ч. съм стигал до 5.0 л./100 км., но това е без климатик, сам човек, с един сак в багажника. За GW - като свърша резервоара ще пиша - от пълен до пълен - няма да има грешка в компютъра :-)))) Това са накратко първите ми впечатления :-) Редактирано 8 Юни, 2012 от white shark Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 7 Юни, 2012 Share Отговорено 7 Юни, 2012 white shark ползвай http://www.carspending.com/ за изчисляване на разхода, ако искаш. Много е удобно 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 7 Юни, 2012 Share Отговорено 7 Юни, 2012 Не знам как е при вас, но в момента съм минал 295км и е изгаснала само 1 чертичка за газта от 5 възможни... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
white shark Отговорено 7 Юни, 2012 Автор Share Отговорено 7 Юни, 2012 :-) Може би пропуснах един съществен момент - при съпоставими екстри, БГ-китайчето е на около 70% от цената на японката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
white shark Отговорено 7 Юни, 2012 Автор Share Отговорено 7 Юни, 2012 white shark ползвай http://www.carspending.com/ за изчисляване на разхода, ако искаш. Много е удобно Благодаря за линка - наистина интересен сайт! Специално за разхода на гориво, както споменах и по-горе - от пълен до пълен (резервоар) - заредените литри делиш на изминатите километри и полученото умножаваш по 100 ;-) :-) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 7 Юни, 2012 Share Отговорено 7 Юни, 2012 Това съм го правил и с EXCEL даже . Предимството на сайта е, че е видим от много хора и така всеки сам си преценява обективно и статистически коректно колко е разхода. Тези сметки иначе всеки сам си ги прави и наум Да си караш колата с удоволствие и много безаварийно 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
white shark Отговорено 8 Юни, 2012 Автор Share Отговорено 8 Юни, 2012 :-) Още нещо по темата: сигурност - GW - два ербега срещу 9 (девет) при яриса. Да не дава Господ да ви се налага да ви спасяват - и при двата автомобила!!! Тази сутрин, при 70 км./ч. по Цариградско ми се наложи да намаля по-рязко - доста по-зле спира GW - усещането при натискане на педала (доста "мек") е все едно, че има въздух в системата, добре, че спазвам дистанция! закрепане на пластмаси - щипките на един капак в купето не държат и постоянно се отваря - неприятно, ще трябва да се вкара в сервиз! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 8 Юни, 2012 Share Отговорено 8 Юни, 2012 И при мен го имаше проблема с една кора в купето, която постоянно се откопчаваше. Оправиха го в сервиза. Аз само не мога да разбера как може да сложат толкова тънка пластмаса на таблото, точно под предното стъкло. Дори, когато пластмасата е студена да кажем рано сутрин с ръка без проблем мога да натискам тази пластмаса и тя поддава без проблем. А като я понапече слънцето става още по-мека. След 1-2 години не се знае от силното слънце дали вече няма да се е деформирала... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
torettos Отговорено 8 Юни, 2012 Share Отговорено 8 Юни, 2012 Извинявай дали ще е удобно да те помоля да качиш няколко снимки на колата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 8 Юни, 2012 Share Отговорено 8 Юни, 2012 Хора да ви кажа стигнах до извода, че нашите коли ще са податливи на тунинговане Всякакви малки и големи неща, които не ни допадат или се налага да се подобрят ще доведе до доста разнообрази екземпляри, каквито вече има няколко. Така че си развихрете въображението. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
white shark Отговорено 8 Юни, 2012 Автор Share Отговорено 8 Юни, 2012 (Редактирано) Извинявай дали ще е удобно да те помоля да качиш няколко снимки на колата. :-) Колега, снимки не мога да кача, просто защото нямам такива - нямам навика да правя подобни неща - колата за мен е средство за придвижване, а и нямам тунинг - всичко е фабрично и нищо по-различно от всички останали автомобили. В темата, която започнах и която от админа май е отделена, се (и ще се) опитвам да споделям моите впечатления от автомобила - доколкото е възможно обективно. Сравнявам двата автомобила, защото имам преки впечатления от единия, а отскоро и от втория. Купето на GW мисля, че е по-близо до това на ярис 2009 (има разлика с модел 2010 във височината, а мисля и в междуосовото разстояние), но това са подробности и няколко мм. разлика едва ли са уловими от любителите, какъвто, впрочем, съм и аз. По-горе споменах за по-малкия (сравнен с яриса) багажник. Още нещо по въпроса - при яриса разстоянието м/у задните седалки и кората на багажника е "компенсирано" с едни мокетени парчета (свалят се и се залепят) - нещо, което при GW го няма. Смисълът (ползата) от тези неща е, че не се вижда какво има в багажника, не дай Боже някой "любопитен" да се изкуши да "проверява" ;-) :-)))) Относно разхода на гориво и смяната на масла: При яриса най-нисък разход ми даваше, докато беше нова - тогава постигнах 4,9 на дълъг път - разбира се, щадящо каране. Оттогава, дори и след първо обслужване, което направих на 8300 км., разходът "залепна" на нивата, които съм описал по-горе. Първото обслужване при тойота е стандартно на 15 000 км./една година - което настъпи първо. В отделената от админа тема за маслата прочетох, че при GW се сменя или поне проверява маслото и на скоростна кутия - при тойота не се извършва такова - само двигателно масло и филтри, а филтърът на климатика само се проверява и при необходимост (по преценка на сервиза) се сменя. :-( USB-то не работи, само AUX. Или аз не се справям с някакви специални настройки на USB-то?!? Дано да е последното, макар че не ми се вярва - телефонът през кабела подава сигнал, но флашките (пробвах с две) не ги разпознава - дори не светват, когато ги вкарвам в USB- входа. Моля накой да сподели, ако е имал подобен проблем! Редактирано 8 Юни, 2012 от Говедо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ванката Отговорено 8 Юни, 2012 Share Отговорено 8 Юни, 2012 При мен (карам H5) една флашка "No name" не тръгна. С Kingston 2 Gb няма проблем. За повече не съм тествал. Зарежда телефон без проблем. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 8 Юни, 2012 Share Отговорено 8 Юни, 2012 И аз не съм имал проблем с флашките досега, но съм пробвал само с 1-2 флашки. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
white shark Отговорено 8 Юни, 2012 Автор Share Отговорено 8 Юни, 2012 (Редактирано) При мен (карам H5) една флашка "No name" не тръгна. С Kingston 2 Gb няма проблем. За повече не съм тествал. Зарежда телефон без проблем. Дано да е от флашката, но надали ;-) :-) И двете, с които пробвах, са качествени. Но по- ме притеснява луфтът в кормилната колона - другата седмица, така или иначе, влиза в бокса, а е само на 106 км. :-( И аз не съм имал проблем с флашките досега, но съм пробвал само с 1-2 флашки. Проблемът е във флашките! (happy) :-) Редактирано 8 Юни, 2012 от poroinik Моля те редактирай коментарите вместо да пускаш последователни Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valery Отговорено 13 Юни, 2012 Share Отговорено 13 Юни, 2012 бях сигурен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
white shark Отговорено 13 Юни, 2012 Автор Share Отговорено 13 Юни, 2012 бях сигурен USB-то да им е проблемът на нашите коли! ;-) :-)))) Това при тойота е екстра, която получавате само срещу 480 лв. :-))))) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts