Jump to content

Гриша Ганчев с две обвинения


nikid
 Share

Recommended Posts

Специализираната прокуратура привлече като обвиняем Гриша Данаилов Ганчев, става ясно от сайта на прокуратурата, предаде репортер на БГНЕС.

Повдигнати са му две обвинения - за ръководител на организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система и за закана за убийство. Според събраните до момента доказателства Гриша Ганчев е ръководил престъпната структура, за която на 11 май 2012 г. бяха привлечени като участници общо шестима души, сред които и синът му Данаил Ганчев. Гриша Ганчев е обвинен и за отправена закана за убийство спрямо директора на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов.

Спрямо Ганчев е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 500 000 лева. Мярката е съобразена от наблюдаващия прокурор със здравословното и имотното състояние на обвиняемия. Наложена му е забрана да напуска страната. /БГНЕС

София / България

 

http://news.bgnes.com/view/1008801

Link to comment
Share on other sites

След като Гриша Ганчев получи по-сериозни обвинения и се отказа от купуването на част от ЦСКА, се оказва, че и ще разпродава текущите си бизнеси. Явно са го наплашили и ще бяга в чужбина... Интересно кой ще поеме Литекс Моторс. Далеч съм от мисълта, че китайците ще оставят Гриша Ганчев да наруши плановете им за стъпване в ЕС, завода у нас се явява добър маркетинг дори и за китайския пазар "първите и единствени с лиценз да произвеждат и продават коли сред строгите мерки на ЕС":

 

http://fakti.bg/biznes/40224-grisha-ganchev-se-ottegla-razprodava-biznesa-si

Link to comment
Share on other sites

Така е, още няма точна информация кой ще се заеме с Литекс Моторс. Една прясна новинка:

 

Така заводът на Литекс Моторс, който беше открит официално преди три месеца, ще има нов собственик, който ще продължи делото и производството на китайските автомобили Great Wall.

 

http://autoclub.bg/i...menu=16&id=8993

Link to comment
Share on other sites

Гриша Ганчев отрече категорично, че ще разпродава бизнеса си, разкри „Стандарт“. Както би казал в такъв случай Марк Твен: „Новината за оттеглянето на ловешкия олигарх е силно преувеличена”.

 

...

 

Пред вестник „Стандарт“ обаче бизнесменът се показа отново жертва на тъмен заговор: „Да сте ме чули да го казвам. Защо не извадят запис. Поредна постановка“.

 

 

http://www.razkritia.com/169203/%D0%B3%D1%80%D0%B8%D1%88%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2-5/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...