Любомир Публикувано 27 Февруари, 2012 Share Публикувано 27 Февруари, 2012 Аз ли бъркам нещо или модела се казва Ховър (Hover)? Защо все по-често тук се изписва като Хувър (Hoover), което означава прахосмукачка? Да не би да е някаква закачка? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zlos7ar Отговорено 28 Февруари, 2012 Share Отговорено 28 Февруари, 2012 Аз залагам на Ховър (Hover) между другото името на компанията на руски го пишат "Грейт Вол" незнам на български как е може би Грейт Уол ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Migel Отговорено 28 Февруари, 2012 Share Отговорено 28 Февруари, 2012 (Редактирано) Е, те на руски пишат Гитлер, но в останалият свят е известен като Хитлер! Все пак се предполага, че китайците използват английски при наименованията на колите си и в този смисъл би трявало да се произнасят по начин близък до английското произношение. За Voleex стигнахме компромис Волекс, но тук e далеч е по-ясно Hover-Ховър и Great Wall-Грейт Уол. Редактирано 28 Февруари, 2012 от Migel Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pepo Отговорено 28 Февруари, 2012 Share Отговорено 28 Февруари, 2012 За Грейт Уол съм 100% съгласен. А и двете имена Ховър и Хувър звучат много добре, така че- кой както е свикнал, или както му харесва 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Любомир Отговорено 29 Февруари, 2012 Автор Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Идеята за темата не е както при Voleex-а да се изяснява кое е по-правилно да се произнася. Все пак попитах дали има основание да се произнася/пише като "прахосмукачка" (hoover-хувър). На официалния сайт се изсписва като Ховър. Нормално е и тук да се пише като Ховър, тъй като марката тепърва навлиза и бива опознавана. Все още повече е познато английското изписване - Hover и човек влизайки тук може да се обърка кое се употребява масово - Ховър или Хувър, без да си дава сметка, че е форум в който си ги пишем на кой както му харесва и така може да се подведе, че разпостраненото е Хувър. При позната марка е по-лесно да си го пишеш както на теб ти допада. Например за Мерцедес съм свикнал да го произнасям и пиша като Мерседес, тъй като марката идва от красиво женско име и Мерцедес ми звучи като име на марципан 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 мен "хаш петица" ме кефи също 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Любомир Отговорено 29 Февруари, 2012 Автор Share Отговорено 29 Февруари, 2012 мен "хаш петица" ме кефи също А защо не на принципа на МъРъТройка (MP3) - ЕнПет Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Ами защото и в немсаката азбука M - се чете ЕМ, R е ЕР.Разбира се, ако го подкарама изключително националистически, може и Мъ Ръ Тройка, но все пак се това не звучи добре според мен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikid Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Като изходим от презумцията , че за Европа китайците използват английския език то нещата изглеждата така : HOOVER [´hu:v?] произнася се Хуувър 1. минавам (чистя) с прахосмукачка; 2. омитам, излапвам набързо. HOVER [´h?v?] произнася се Ховър 1. нося се (рея се, кръжа, въртя се) във въздуха; 2. въртя се, навъртам се (around, about, near s.o.); Не смятам , че са имали пред вид прахосмукачка , както би се разбрало ,ако приемем Хувър за правилно и така го произнасяме ще ни се смеят англоговорящите. Hover - Ховър изглежда логично , защото означава нося се , рея се ,което е и търсената алюзия със тези всъдеходи ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Точно така, Името на Ховъра идва от Името на машините на въздушни възглавници - Ховъркрафт, а не от прахосмукачка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
бат'Бойко Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Все едно важното е на нас българите да ни харесва . А англо говорящите нямат никакво значение , то тая проклета англо-езична напаст дето нахлува в България е ужасна ! И всичките тия чужди думи, музика и всякаква друга гадурия е крайно непрйятна ! П.С. МъРъ Тройка не става щото изразат звучи не мелодично. Но идеята не е лоша! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Migel Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Само една вметка. Производителя е кръстил модела HOVER, а не HOOVER! Абе малко си почесваме езиците тук! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
бат'Бойко Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Вярно почесваме ги По-важен е този който купува! Клиента ''ВИНАГИ ИМА ПРАВО''. А иначе аз съм за всичко българско, и против всичко чуждо! Аз БЪЛГАРИЯ ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikid Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Само една вметка. Производителя е кръстил модела HOVER, а не HOOVER! Абе малко си почесваме езиците тук! Точно така и няма начин да се чете по друг начин освен ХОВЪР ! То и при Voleex нещата би трябвало да са на същия принцип , но там поне тази дума не значи нищо на английски , освен , ако не се приеме , че произхожда от английйското vole-полевка , полска мишка , което съм убеден че не е замисъла. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
бат'Бойко Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 (Редактирано) Да добре, но стига с тоя английски. Дайте нещо българско, самобитно! мен "хаш петица" ме кефи също И мен ме кефи. Различно е от английско! Ура Редактирано 29 Февруари, 2012 от бат'Бойко 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 В кръга на шегата колеги, предлагам Ховър да го прекръстят на БАЛКАН за българския пазар, както Дачия се продава като Рено в Русия или Опел Астра е Кадет в Африка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
бат'Бойко Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Е....... То в началото Гриша Ганчев е искал да прави самостоятелна марка на основата на китаиските модели но с промени по външния вид и вътрешноста, но уния не са се навили..... Щеше да е яко да си бяха с български имена! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 http://www.monitor.bg/article?id=110228 Това е една статия от преди време, за която се присетих сега Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
бат'Бойко Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Е.......не. Чакпъккккк П.С. То в началото Гриша Ганчев е искал да прави самостоятелна марка на основата на китайските модели с някой промени по-външния вид и вътрешноста но ония не са се навили. Щеше да е яко да бяха с български имена! Тогава щях да продам двете си коли и в първия ден от продажбите в 4 сутринта щях да съм на вратата на първия автосалон! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SP1 Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 http://www.tuning.bg/forums/index.php?showtopic=29538 Още малко снимки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nikid Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 Мисля , че идеята за българска модификация и име не е отхвърлена напълно , просто всичко с времето си. При Дачия французите създадоха бюджетен бранд с друго име за да не пострада имиджа на Рено евентуално . Докато в нашия случай китайците хвърлят всичко най-добро от марката тук с цел реклама и престиж и няма как да се съгласят лаврите да ги отнесе друг. А що се отнася до този прототип на студентите от Сливен , той беше направен на базата на Мицубиши Колт/Смарт Фор-фор, актуалния модел и изглежда и на този етап много ,даже супер добре . Идеята на Г.Ганчев беше да се произвежда в Ловеч и затова беше поканил професор Лешке , но както вече се каза ентусиазма му беше охладен и китайците го приземиха, за сега . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fitibaldi Отговорено 29 Февруари, 2012 Share Отговорено 29 Февруари, 2012 http://www.tuning.bg...showtopic=29538 Още малко снимки това е автомобил по дизайн на студенти от ТУ София. спомням си, че имаше и някакво участие от Брабус. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
snipi Отговорено 24 Февруари, 2016 Share Отговорено 24 Февруари, 2016 Грейт Вол- демек велик вол,мощно впрегатно добиче. Грей Уол /велика стена/ = дувар,по нашенски.От вчера и аз съм горд собственик на Вол , Дувар........05 2011 "талянец".Между другото,внесените от Италия ,знае ли някой къде са произведени , сглобени.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 12 Март, 2016 Share Отговорено 12 Март, 2016 На вас ви е смешно но аз бях с моя Great Wall H6 в Истанбул и там беше мнго атрактивно возило пред хотела и дори дочух как му викат на турски ... Чок Дувар Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g.genov Отговорено 12 Март, 2016 Share Отговорено 12 Март, 2016 Иначе на моя Great Wall Hover H6 На праговете пише HAVAL Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts