Jump to content

H5 - Паркиране/пренощуване пред блока?


Любомир
 Share

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

доста интересни и много полезни коментари!

 

След цялата информация и минат тест съм с оферта в ръце за Н5. Моделът го намирам за чудесен в това съотношение качество/цена.

 

За решението ми за покупка остава притеснението ми, дали като оставя да пренощува, автомобила ще е на същото място и дали няма да му се е случило някое изпълнение на злобен комшия...

 

Въпросът ми е - вие къде си "държите" Н5-ците? На охраняем паркинг или свободно пред входа? Защо ще е нелепо да ходя със старата кола до охраняем паркинг да си вземам новата и после обратно :icon_pale:

 

Не, че е имало някакви "изпълнения" пред нашия вход, освен, че направиха линия от пирон на една нова кола преди години - после се накупиха поне 15 нови и не е имало проблеми, но от такъв клас не забелязвам да се оставят за дълго. Нямам дрязги с комшии и не парадирам с поведение - та дали да не рискувам или да залагам на сигурност в отдалечен охраняем паркинг?

Link to comment
Share on other sites

Остави марката на колата - ако има каско, не бри трябвало да ти трябва охраняем паркинг. С нова кола винаги ще й трепериш в началото докато претръпнеш. Ако я паркираш на мястото на старата, не би трябвало някой съсед със собственическо чувство към общинската земя да ти направи проблем. Може да се намери някой наркоман да ти счупи прозореца да види какво става в жабката. Може някой от завист да ти я надере, но в крайна сметка ти така или иначе не можеш да я оставяш винаги колата на охраняем паркинг - все ще отидеш някъде и ще трябва да стои на улицата. Пред повечето блокове, каквито и да са те, все има по някоя нова кола, в повечето случаи по-скъпа от H5, хората в началото ще те разпитват - все пак си е нова марка, "Made in Ловеч", това онова, но щом имаш каско, няма за какво да се притесняваш.

Link to comment
Share on other sites

Нарязани гуми - това е притеснението. Не ми се сменят през ден ...

 

ПП: Съгласен с хипотезата - но все пак - ти къде си държиш твоя Н5?

Edited by Любомир
Link to comment
Share on other sites

Той не кара Н5,нарязаните гуми ги покрива каското.Не се плаши,вярно че е голяма тръпка за нервната система да оставиш новата си кола пред блока (аз ставах през 20на мин цяла нощ да си гледам пасата като го взех) имаш ли каско-спиш спокойно пък ти си длъжен първите 2-3 години...Няма какво да се плашиш :)

Link to comment
Share on other sites

Гумите се покриват на 80% от повечето застрахователи. Каквато и кола да вземеш го има този момент. Ако не започнеш да паркираш на място, където някой друг е свикнал да паркира, не би трябвало да имаш проблеми. Има някои големи задници, дето правят такива мизерии от завист или от собственическо чувство към мястото, но независимо каква кола купиш, този момент си стои. Не мисля, че решението е платен паркинг - за някой друг месец съседите ще свикнат с колата и никой няма да обръща внимание.

Link to comment
Share on other sites

според мен нарязани гуми са много малка вероятност, освен ако нямаш дразги с някой съсед. повече трябва да се притесняваш от откраднати гуми, затова задължително според мен трябва да сложиш секрети. един мой приятел след пренощуване началото на зимата в банишора усъмна без 4 гуми.

марката е нова и не мисля, че външните части ще представляват интерес за наркоманите. визирам огледала, лайсни, емблеми и др.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте,

Благодаря ви за съветите. Това с 20-те минути (feikot) ме развесели :) Определено си бях подготвил постели за задната седалка :)

Чувал съм, че поради злоупотреба, не се изплащат нарязани 4 гуми. Правело се смяна на нови със стари и след това старите се нарязват като се представят за застрахователно събитие.

По-нагоре написах, че нямам дрязги и поведението ми със съседите и околните не би трябвало да предизвика интервенция над автомобила. Просто исках да узная как сте се справили с този "проблем".

Надявам се до края на седмицата всичко да е ОК и да изпитам след време тази тръпка с оставянето пред входа :)

Благодаря Ви отново! Готин форум!

 

Поздрави,

Любо

Link to comment
Share on other sites

Любо, един съвет, не оставяй никога никакъв личен багаж в колата, винаги си прибирай огледалата, и паркирвай колкото се може по близо до вас, не би трябвало да имаш проблем,но все пак никой неможе да ти каже дали да се притесняваш или не, всичко е до ситуация, а дали ще е новата кола или старата, въпрос на шанс :)успех и не се притеснявай, щом с старата кола не е имало проблеми, не виждам защо да има и с новата:)

Link to comment
Share on other sites

Любо, един съвет, не оставяй никога никакъв личен багаж в колата, винаги си прибирай огледалата, и паркирвай колкото се може по близо до вас, не би трябвало да имаш проблем,но все пак никой неможе да ти каже дали да се притесняваш или не, всичко е до ситуация, а дали ще е новата кола или старата, въпрос на шанс :)успех и не се притеснявай, щом с старата кола не е имало проблеми, не виждам защо да има и с новата :)

 

Благодаря за съпорта! Прилежно съм си го записал, защото е логично!

Поздрави, Любо!

Link to comment
Share on other sites

....... :) Определено си бях подготвил постели за задната седалка :)....

 

Поздрави,

Любо

Интересен подход...! Добре, че си се спрял на Н5. Иначе и в пикапа има достатъчно място, но не в купето и ще трябва да сте поне 2-мина :male: ....

Аз поне за сега нямам проблеми. ... и почерпи съседите като го получиш :) !

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

На мен ми счупиха стъклото на предна дясна врата. Няма други тарашения. По принцип в района е голяма рядкост да се случи нещо такова, а има и по-скъпи коли. Предполагам че е случайна вандалска изцепка. Джипа не беше паркиран на платен паркинг.

 

Стъклото го подмених в Митвас (без никакви забележки към тях). Направих поръчката в Понеделник и в Петък си прибрах колата, като я оставих в Четвъртък, когато беше налични стъклото.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Я не се халосвайте. Имах Москвич Алеко 18 г, го държах в гараж и го продадох на 84 к км. от тогава съм казал- колата пред блока или сега, като се населя в бащината къща - на тротоара. Стига - има автокаско. Пежо 307 SW прекрасно за 3 години- 80 к км и все пред блока- на паркинг одраскаха броня, сменях стъкла, и прочие- стига с доверените сервизи на застрахователите е лесно, като магьосници ги правят- не личи.Така , че колега смело без да се плашиш.

А сетих се и още - правете застраховките на едно място и то в офис със доверен сервиз, ако са няколко още по-добре - имате право на избор. Не правете при дилъри гражданска и каско (а за мен и професионална) - нямате представа какви отстъпки дават.

Моят се води товарен, до 1,5 тона. 700 лева заедно за гражданско и каско, почти толкова е и за леки.

Няма да казвам къде за да няма реклама, но и аз минах през разни уж приятели за по-малко пари и се убедих...

Edited by Говедо
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...