vencibull Публикувано 1 Април, 2018 Share Публикувано 1 Април, 2018 Здравейте колеги. Сменявах днес накладки и видях че горните водачи на двата предни апарата са заминали - гумичките са скъсани и водачите нямат грес и са клеясали, едвам се движат. Искам да ви попитам дали на бензиновите хувъри е същия апарат - челюстите са с 2 бутала и самите челюсти се хващат с 2 болта които минават през водачите. Ако да някой знае ли дали мога да взема от някъде само водачите или дори само гумичките? Поздрави. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nork Отговорено 2 Април, 2018 Share Отговорено 2 Април, 2018 Здравей, в мануала не видях да са различни апаратите при дизела и бензина. Комплекта гумички струва 18 лв. на Frenkit кат. номер 243065. Водачите ги гледах, че не са нещо извънземно. След празниците ще разглобявам всичко и тогава ще мога да кажа от какво ще излязат. Сега аз да попитам за накладките - какви, от къде и цена? Със сигурност ще трябва да ги сменя, че са износени по диагонал заради запекло бутало на спирачният апарат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vencibull Отговорено 2 Април, 2018 Автор Share Отговорено 2 Април, 2018 Накладките от али експрес Предни - 3501175-K00 Задни - 3502278-K00 В други теми колеги бяха писали за алтернативи но на мен ми бяха завещани от предишния собственик. Тия комплекти ги намирам само в руски сайтове, тук от бг нещо? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kan4o Отговорено 3 Април, 2018 Share Отговорено 3 Април, 2018 (Редактирано) Ето ти неоригинални запасни части : http://chinamobil.ru/wiki/doku.php/great_wall:great_wall_hover:start Виж има тема накладки за Hover H5 и там имам поста за задни и за задни дискове.... Редактирано 3 Април, 2018 от Kan4o Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nork Отговорено 3 Април, 2018 Share Отговорено 3 Април, 2018 Преди 16 часа, vencibull написа: Тия комплекти ги намирам само в руски сайтове, тук от бг нещо? Тук във Варна ги има налични в магазина, човека поръча няколко комплекта. Ако искаш драсни да ги взема и пратя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vencibull Отговорено 3 Април, 2018 Автор Share Отговорено 3 Април, 2018 Здравей колега, Благодаря за помощта, поръчах от представителството в Пловдив. Като ги сложа ще кажа как е минало. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
snipi Отговорено 19 Април, 2018 Share Отговорено 19 Април, 2018 Водачи за предните спир. апарати ,от фирмения сервиз в дружба по 9-10 лв Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nork Отговорено 19 Април, 2018 Share Отговорено 19 Април, 2018 Само водачите ли смени? Гумички и прахозащитници? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vencibull Отговорено 19 Април, 2018 Автор Share Отговорено 19 Април, 2018 Водач взех един от Тандер - дадоха ми го за горен, ама се оказа долен - не знам ка ги гледат. 9лв е водача. На горния водач във вътрешния край е изтънен и има гумичка ( чист маркуч ако ме питате ) от тандер ми дадоха тоз "уплътнител" за 7лв но всъщност не е същия, това което взех приличаше на прахоуловител. Не стана. Опитах се да ползвам старата гумичка но като вкарвам водача въздуха не може да излезе покрай гумата и греста и водачач не влиза. Изхвърлих гумата - водача улезна. Прахоуловителите нямаха нищо общо с моите но станаха. Водачите не съм сменял - те само се шкурят и почистват от лайна. Като цяло за 7 гумички и 1 водач дадох 51лв, което е много за тия глупости. Аз водачи дето не съвпадат и гумички дето не пасват мога да взема от всеки магазин за 4 пъти по малко пари. Като цяло процедурата е елементарна, буталата са удобни - само се натискат навътре, има автомобили където трябва и да ги въртиш та там е сложно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts