Jump to content

Спирачни апарати

vencibull
 Share

Recommended Posts

Здравейте колеги.

Сменявах днес накладки и видях че горните водачи на двата предни апарата са заминали - гумичките са скъсани и водачите нямат грес и са клеясали, едвам се движат. Искам да ви попитам дали на бензиновите хувъри е същия апарат - челюстите са с 2 бутала и самите челюсти се хващат с 2 болта които минават през водачите. Ако да някой знае ли дали мога да взема от някъде само водачите или дори само гумичките?

Поздрави.

Здравей, в мануала не видях да са различни апаратите при дизела и бензина. Комплекта гумички струва 18 лв. на Frenkit кат. номер 243065. Водачите ги гледах, че не са нещо извънземно. След празниците ще разглобявам всичко и тогава ще мога да кажа от какво ще излязат.

Сега аз да попитам за накладките - какви, от къде и цена?

Със сигурност ще трябва да ги сменя, че са износени по диагонал заради запекло бутало на спирачният апарат.

Накладките от али експрес

Предни - 3501175-K00

Задни - 3502278-K00

В други теми колеги бяха писали за алтернативи но на мен ми бяха завещани от предишния собственик.

Тия комплекти ги намирам само в руски сайтове, тук от бг нещо?

Преди 16 часа, vencibull написа:

Тия комплекти ги намирам само в руски сайтове, тук от бг нещо?

Тук във Варна ги има налични в магазина, човека поръча няколко комплекта. Ако искаш драсни да ги взема и пратя.

• 3 weeks later...

Водач взех един от Тандер - дадоха ми го за горен, ама се оказа долен - не знам ка ги гледат. 9лв е водача. На горния водач във вътрешния край е изтънен и има гумичка ( чист маркуч ако ме питате ) от тандер ми дадоха тоз "уплътнител" за 7лв но всъщност не е същия, това което взех приличаше на прахоуловител. Не стана. Опитах се да ползвам старата гумичка но като вкарвам водача въздуха не може да излезе покрай гумата и греста и водачач не влиза. Изхвърлих гумата - водача улезна. Прахоуловителите нямаха нищо общо с моите но станаха. Водачите не съм сменял - те само се шкурят и почистват от лайна. Като цяло за 7 гумички и 1 водач дадох 51лв, което е много за тия глупости. Аз водачи дето не съвпадат и гумички дето не пасват мога да взема от всеки магазин за 4 пъти по малко пари. Като цяло процедурата е елементарна, буталата са удобни - само се натискат навътре, има автомобили където трябва и да ги въртиш та там е сложно.