vencibull Posted April 1, 2018 Share Posted April 1, 2018 Здравейте колеги. Сменявах днес накладки и видях че горните водачи на двата предни апарата са заминали - гумичките са скъсани и водачите нямат грес и са клеясали, едвам се движат. Искам да ви попитам дали на бензиновите хувъри е същия апарат - челюстите са с 2 бутала и самите челюсти се хващат с 2 болта които минават през водачите. Ако да някой знае ли дали мога да взема от някъде само водачите или дори само гумичките? Поздрави. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nork Posted April 2, 2018 Share Posted April 2, 2018 Здравей, в мануала не видях да са различни апаратите при дизела и бензина. Комплекта гумички струва 18 лв. на Frenkit кат. номер 243065. Водачите ги гледах, че не са нещо извънземно. След празниците ще разглобявам всичко и тогава ще мога да кажа от какво ще излязат. Сега аз да попитам за накладките - какви, от къде и цена? Със сигурност ще трябва да ги сменя, че са износени по диагонал заради запекло бутало на спирачният апарат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vencibull Posted April 2, 2018 Author Share Posted April 2, 2018 Накладките от али експрес Предни - 3501175-K00 Задни - 3502278-K00 В други теми колеги бяха писали за алтернативи но на мен ми бяха завещани от предишния собственик. Тия комплекти ги намирам само в руски сайтове, тук от бг нещо? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kan4o Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 (edited) Ето ти неоригинални запасни части : http://chinamobil.ru/wiki/doku.php/great_wall:great_wall_hover:start Виж има тема накладки за Hover H5 и там имам поста за задни и за задни дискове.... Edited April 3, 2018 by Kan4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nork Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Преди 16 часа, vencibull написа: Тия комплекти ги намирам само в руски сайтове, тук от бг нещо? Тук във Варна ги има налични в магазина, човека поръча няколко комплекта. Ако искаш драсни да ги взема и пратя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vencibull Posted April 3, 2018 Author Share Posted April 3, 2018 Здравей колега, Благодаря за помощта, поръчах от представителството в Пловдив. Като ги сложа ще кажа как е минало. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snipi Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Водачи за предните спир. апарати ,от фирмения сервиз в дружба по 9-10 лв Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nork Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Само водачите ли смени? Гумички и прахозащитници? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vencibull Posted April 19, 2018 Author Share Posted April 19, 2018 Водач взех един от Тандер - дадоха ми го за горен, ама се оказа долен - не знам ка ги гледат. 9лв е водача. На горния водач във вътрешния край е изтънен и има гумичка ( чист маркуч ако ме питате ) от тандер ми дадоха тоз "уплътнител" за 7лв но всъщност не е същия, това което взех приличаше на прахоуловител. Не стана. Опитах се да ползвам старата гумичка но като вкарвам водача въздуха не може да излезе покрай гумата и греста и водачач не влиза. Изхвърлих гумата - водача улезна. Прахоуловителите нямаха нищо общо с моите но станаха. Водачите не съм сменял - те само се шкурят и почистват от лайна. Като цяло за 7 гумички и 1 водач дадох 51лв, което е много за тия глупости. Аз водачи дето не съвпадат и гумички дето не пасват мога да взема от всеки магазин за 4 пъти по малко пари. Като цяло процедурата е елементарна, буталата са удобни - само се натискат навътре, има автомобили където трябва и да ги въртиш та там е сложно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts