Jump to content

Концептуалният Haval Coupe и H9 събират погледи в Пекин


kamus11
 Share

Recommended Posts

Не е случаен факта, че щанда на Great Wall, на автоизложението в Пекин е в непосредствена близост до този на Mercedes. Компанията представя редица интересни модели - предимно SUV, които по нищо не отстъпват от немските експонати. Несъмнено концепцията Haval Coupe, привлича най-много внимание, което не е по-малко от това към концептуалния Mercedes SUV Coupe. При всички положения обаче, китайския конкурент на BMW X6, няма да се появи на пазара по-рано от 2016 година, а дизайна който виждаме тук е далеч от този, който ще видим в производствения модел. Преди три години марката показа Концепцията Great Wall GT, която бе значително по-близко до серийно производство, но по една или друга причина не видяхме производствена версия на модела. За задвижване Great Wall Haval Coupe Concept, разчита на хибридна технология съчетана с 2.0 литров, турбо, бензинов агрегат куплиран с трансмисия с двоен съединител, която предава движението към четирите колела. за сега не се съобщават никакви технически данни за модела.
Не по-малко интересен е новият Great Wall Haval H9, който ще се води за флагман на фирмата в класа на SUV моделите. базиран върху платформата на Toyota Land Cruiser 120, но ще се предлага с 2.0 литров, бензинов, турбо мотор чиято мощност е 218к.с. В по-късен етап ще бъде наличен и 3.0 литров, V6 с мощност 333к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия. А ние тук си се радваме на Great Wall Hover H6. В Пекин премиера направи и Great Wall Haval H2.

post-1064-0-06961000-1398058426_thumb.jpg

post-1064-0-24186500-1398058482_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Haval в Европа е Hover. Очаквай "Hover Coupe" и "Hover H9". Ако стигнат до това да ги пуснат, разбира се :)

 

Лошото е, че Европа обожава дизели. От поне година повече от 50% от новите автомобили като цяло в Европа са дизел, а при джиповете процента е още по-висок, понеже там и разликата в разхода и вървежа (заради големия въртящ момент на дизела) е още по-драстична.

 

В Китай обаче пазара предпочита бензин, а не си струва заради няколкото хиляди автомобила продадени в европа да разработват цели агрегати. Това пък създава затворен кръг. Всичко зависи колко агресивно са готови да инвестират и маркетират в европа :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...