Jump to content

Смяна на предно стъкло


nmnikolov
 Share

Recommended Posts

Вчера за нещастие ми спукаха предното стъкло с камъче от изпреварваща ме кола. Някой досега сменял ли е и как се процедира с лепенките за Годишен технически преглед, гражданска отговорност и винетка? От познат с H5 разбрах, че 2 пъти са му сменяли пукнато стъкло и са му изрязали стикерите заедно със стъклото и си ги носи в багажника, което ми се струва адски тъпо...

Link to comment
Share on other sites

Преди две години сменях предното стъкло на фронтерата, като повиках на място да дойдат от Кобра. Те поискаха бутилка с топла/гореща вода и ми преместиха лепенките без да режат стъклото. Но гаранция за местенето не поемат, така че за това може би режат стъклото при добре залепени лепенки.

 

Има една особеност при пукнато предно стъкло: полицаите са в пълно право да те спрат от движение, та внимателно с придвижването из София :) Аз поради тази причина си платих 10-на лева, за да дойде екип на място да ми сменят стъклото.

Link to comment
Share on other sites

Да аз преди малко звънях на АПИ и разбрах, че за винетките се ходи до районното по лична карта и се взима протокол за смяна на предното стъкло. След това като се смени предното стъкло се отива в АПИ с протокола от полицията, сниман талон на автомобила, парчето със стикета от старото стъкло, касовата бележка и втората част от винетката. За гражданската четох, че можело от застрахователя да се вземе дубликат. Но за годишния технически преглед пишат, че не се издава дубликат и трябвало да мина нов преглед. Това е пълно малоумие... Явно ако не успеят в сервиза заедно със смяната на стъклото да ми преместят стикерите ще ходя до Кобра и ще си платя 10лв., но поне ще ми е мирна главата.

Edited by nmnikolov
Link to comment
Share on other sites

Приятелю не се кахъри , те са магьосници и проблеми няма да имаш...отивай в сервиза и сменяй. Там ще ти кажат...В повечето сервизи нямат специалисти и викат от Кобрите.Нали имаш автокаско и обслужващ сервиз.

Edited by st.videv
Link to comment
Share on other sites

Днес звънях и на Кобра и жената ми каза по телефона, че се разлепвали и го правели на моя отговорност и не се знае какъв ще е резултата... А новите винетни стикери кой знае как са ги направили и дали вече не е трудно разлепването им. Ако прецакат лепенките трябва да купувам винетка, да ходя на технически преглед и гражданска.

Edited by nmnikolov
Link to comment
Share on other sites

На мен в Кобра са ми ги отлепяли много пъти без проблем,но последния път го правихме с мобилен сервиз този които идва на място и явно водата не беше много топла и омазаха и винетката и техническия направо резил!!!  Аз си местя винетката с пистолет за горещ въздух (става и с сешоар) но трябва много внимателно че ако прекалиш да не си пукнеш стъклото и се пипа много внимателно че пари много,ама МНОГО. Иначе лепилото от винетката си отива с нея и няма никви последствия ( да уточня ,че на най-новите не съм го пробвал,все още)

Link to comment
Share on other sites

Така смениха ми стъклото. Само че от оторизирания сервиз не знам къде карат колите за смяна, но не местят лепенките. Дадоха ми 3 парчета естествено доста натрошени стъкла. Отидох в Кобра след това и ми ги прехвърлиха. Вижда се, че са местени, но се надявам да няма проблем с пътните полицаи. Тъпото е, че пукнатината не минаваше изобщо през нито едно от 3-те лепенки и много по-лесно може да се свалят тогава. След като ми дадоха трите надробени парчета естествено, че повече следи от интервенция ще останат. От Кобра ми казаха, че сервизите ги викат тях и много често не искат да плащат и за прехвърляне на лепенките. Говорим за цена от 6лв. (2лв. на лепенка) или поне на мен толкова ми взеха.

Link to comment
Share on other sites

Това са пълни глупости, или го правят като хората или дървото! Доста сте меки и склонни на компромиси!  

Edited by Говедо
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...