nmnikolov Публикувано 17 Юни, 2013 Share Публикувано 17 Юни, 2013 Вчера за нещастие ми спукаха предното стъкло с камъче от изпреварваща ме кола. Някой досега сменял ли е и как се процедира с лепенките за Годишен технически преглед, гражданска отговорност и винетка? От познат с H5 разбрах, че 2 пъти са му сменяли пукнато стъкло и са му изрязали стикерите заедно със стъклото и си ги носи в багажника, което ми се струва адски тъпо... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peterst Отговорено 17 Юни, 2013 Share Отговорено 17 Юни, 2013 Преди две години сменях предното стъкло на фронтерата, като повиках на място да дойдат от Кобра. Те поискаха бутилка с топла/гореща вода и ми преместиха лепенките без да режат стъклото. Но гаранция за местенето не поемат, така че за това може би режат стъклото при добре залепени лепенки. Има една особеност при пукнато предно стъкло: полицаите са в пълно право да те спрат от движение, та внимателно с придвижването из София Аз поради тази причина си платих 10-на лева, за да дойде екип на място да ми сменят стъклото. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 17 Юни, 2013 Share Отговорено 17 Юни, 2013 (Редактирано) И на мен преди 2 години на Пежото ми го сменяха. Редактирано 17 Юни, 2014 от st.videv Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 17 Юни, 2013 Автор Share Отговорено 17 Юни, 2013 (Редактирано) Да аз преди малко звънях на АПИ и разбрах, че за винетките се ходи до районното по лична карта и се взима протокол за смяна на предното стъкло. След това като се смени предното стъкло се отива в АПИ с протокола от полицията, сниман талон на автомобила, парчето със стикета от старото стъкло, касовата бележка и втората част от винетката. За гражданската четох, че можело от застрахователя да се вземе дубликат. Но за годишния технически преглед пишат, че не се издава дубликат и трябвало да мина нов преглед. Това е пълно малоумие... Явно ако не успеят в сервиза заедно със смяната на стъклото да ми преместят стикерите ще ходя до Кобра и ще си платя 10лв., но поне ще ми е мирна главата. Редактирано 17 Юни, 2013 от nmnikolov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 17 Юни, 2013 Share Отговорено 17 Юни, 2013 (Редактирано) Приятелю не се кахъри , те са магьосници и проблеми няма да имаш...отивай в сервиза и сменяй. Там ще ти кажат...В повечето сервизи нямат специалисти и викат от Кобрите.Нали имаш автокаско и обслужващ сервиз. Редактирано 17 Юни, 2014 от st.videv Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 17 Юни, 2013 Автор Share Отговорено 17 Юни, 2013 (Редактирано) Днес звънях и на Кобра и жената ми каза по телефона, че се разлепвали и го правели на моя отговорност и не се знае какъв ще е резултата... А новите винетни стикери кой знае как са ги направили и дали вече не е трудно разлепването им. Ако прецакат лепенките трябва да купувам винетка, да ходя на технически преглед и гражданска. Редактирано 17 Юни, 2013 от nmnikolov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki.A. Отговорено 17 Юни, 2013 Share Отговорено 17 Юни, 2013 На мен в Кобра са ми ги отлепяли много пъти без проблем,но последния път го правихме с мобилен сервиз този които идва на място и явно водата не беше много топла и омазаха и винетката и техническия направо резил!!! Аз си местя винетката с пистолет за горещ въздух (става и с сешоар) но трябва много внимателно че ако прекалиш да не си пукнеш стъклото и се пипа много внимателно че пари много,ама МНОГО. Иначе лепилото от винетката си отива с нея и няма никви последствия ( да уточня ,че на най-новите не съм го пробвал,все още) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmnikolov Отговорено 21 Юни, 2013 Автор Share Отговорено 21 Юни, 2013 Така смениха ми стъклото. Само че от оторизирания сервиз не знам къде карат колите за смяна, но не местят лепенките. Дадоха ми 3 парчета естествено доста натрошени стъкла. Отидох в Кобра след това и ми ги прехвърлиха. Вижда се, че са местени, но се надявам да няма проблем с пътните полицаи. Тъпото е, че пукнатината не минаваше изобщо през нито едно от 3-те лепенки и много по-лесно може да се свалят тогава. След като ми дадоха трите надробени парчета естествено, че повече следи от интервенция ще останат. От Кобра ми казаха, че сервизите ги викат тях и много често не искат да плащат и за прехвърляне на лепенките. Говорим за цена от 6лв. (2лв. на лепенка) или поне на мен толкова ми взеха. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
st.videv Отговорено 21 Юни, 2013 Share Отговорено 21 Юни, 2013 (Редактирано) Не се кахъри, . Редактирано 17 Юни, 2014 от st.videv Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emorodev Отговорено 21 Юни, 2013 Share Отговорено 21 Юни, 2013 (Редактирано) Това са пълни глупости, или го правят като хората или дървото! Доста сте меки и склонни на компромиси! Редактирано 21 Юни, 2013 от Говедо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts